Gönderen Konu: Yanık tavan verniği  (Okunma sayısı 7815 defa)

Çevrimdışı qb5tp

  • İleti: 186
    • Profili Görüntüle
Yanık tavan verniği
« : 08 Haziran 2008, 11:25:32 »
Yer yer soyulan tavan verniğinin tamamını soymuştum. Takip eden arkadaşlar hatırlayacak, mat ve korumasız kalan boyayı şeffaf folyo kaplayarak hem canlandırmayı hem de korumayı daha önce düşünmüştük.
Varlığını bile unuttuğum reklamcı bi abimize uğrayıp yardım istedim. Otomobil için değil ama reklamcılıkta ve camlarda kullandıkları şeffaf bi folyoda karar kıldık. Yapıştırma sırasında kolaylık sağlaması için deterjanlı su ile uygulama yapıldı ve neticede şeffaf folyo mavi bi görüntü aldı. ani bi kararla gittiğim için fotoğraf makinem yanımda değildi ama reklamcı abinin fotoğraf makinesini alıp sizin için fotoğraflamaya başlamıştım ama sonuç başarısız olunca folyoyu söktük, çektiğim fotoğrafları da kendime almadım. Deterjansız nasıl olabileceğini düşünüp kalan folyodan iki parçayı birisini sadece suyla diğerini de tammen kuru olarak tavana uyguladık. 3-5 gündür aracın üzerinde, sonuca göre tekrar bi uygulama yapıcaz bakalım. Susuz uygulama montaj sırasında biraz sıkıntılı. Folyoda beyazlaşmalar ve kırılmalar olabiliyo ama zaman içerisinde sıcağın etkisiyle normale dönüyor gibi. Su ile yapıştırdığımızda beyaz kabarcık gibi şeyler var, ilk yapıştığında yoktu. Isıya ve UV ışınlarına dayanıklı özel bir folyo daha iyi olurdu ama kaybedecek bişey yok. Nasıl olsa tek önerdikleri tavanı tekrar boyamak, folyoda çatlama ya da bozulma olursa yine boyatırız.
Fotoğraflar biraz uzaktan ama etkiyi hissettirmeye yetiyor. Uygulama ilgili önerilerinizi almak istiyorum, bir de bu sorunu bu şekilde halledersek pek çok arkadaşın da işine yarayacak diye düşünüyorum.


Çevrimdışı gs007tr

  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yanık tavan verniği
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2008, 13:13:40 »
dayanıklı olursa bence güzel duruyor..

Çevrimdışı yakkir

  • İleti: 565
  • GAVURDAĞLI
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yanık tavan verniği
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2008, 18:59:04 »
Fena olmamış.Sadece soyulan yerleremi yaptınız,yoksa tavanın tamamınamı pek belli olmuyor.
En Büyük Kazancınız Sağlığınızdır

Çevrimdışı qb5tp

  • İleti: 186
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yanık tavan verniği
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2008, 19:28:55 »
Fena olmamış.Sadece soyulan yerleremi yaptınız,yoksa tavanın tamamınamı pek belli olmuyor.
Yusuf Bey tavanın tamamının verniğini soydum. Önce tavanın tamamını kapladık ama deterjanlı su ile yapıldığı için mavileşti, onu söktük. Fotoğraflarda işaretlenmiş olanlar sonradan deneme amaçlı yaptığımız küçük parçalar.

Çevrimdışı KemalSume

  • İleti: 171
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yanık tavan verniği
« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2008, 20:28:00 »
Kubilay dostum işini bilir:) Bence sadece suyla yaptığını tekrar uygulamakta fayda var çünkü kuru kuruya tavanın bütününü yapmak çok zor olabilir. Bişi daha, kullanılan malzemenin türünü bilmiyorum ama araçlara kullanılan folyoyu sıcak hava üfleyen aletlerle ya da fön makınalarıyla yumuşatarak uygulamak daha iyi sonuçlar veriyor. Bu malzemede de kullanılıyorsa kuru kuruya ve ısıtmalı yapılabilir ama çok zor olacağını tahmin ediyorum. Bol şans :tamamdir
Her şey sende gizli...