Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )  (Okunma sayısı 6155 defa)

stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« : 10 Nisan 2012, 20:05:54 »
Merhabalar  aynı konuyu  tekrar  açmamak  adına güncellemek  istiyorum. Aşağıdaki belirtilere  ek  olarak sorun bazen oluyor bazen olmuyor. 4-5  km  sorunsuz  giderken sonra tekrar beliriveriyor. Yaz boyunca  hiç olmadı. Geçenki yağmurlarda su birikintisine girmem  sonrası tekrar belirdi , tam  geçti derken bu seferde lpg su hortumları değişirken hortumlar içerisindeki suyu döktüler sorun tekrar  baş gösterdi. Tamircim ise "boğaz kelebeği" değişecek  diyor , emin olmak için bir kez  daha  konuyu  gündeme  getirmek istedim.  Teşekkürler.


Merhaba  arkadaşlar
Bugün arabam ile  biraz  gittikten sonra  araç yekinmeye  (teklemeye ) başladı  lpg  diye  düşündüm  benzine  aldım durum yine  aynı. Bir  su birikintisine girdikten sonra olmaya  başladı  ama  sebebinin bu olduğuna  emin değilim yeni oldu. Arabayı güç bela  bir yere  park etttim bir süre  bekleyeceğim. Belki  ıslanan bir yerler  vardır diye düşünüyorum. Bu arada  diğer  ihtimalleri ve mümkünse  çözüm fikirlerinizi alırsam sevinirim.

1saat sonra :
Konuyu açtıktan sonra  yine oldu ama  sorun biraz  daha  azdı.2000 devir  civarlarında  arabayı çalıştırdıktan 100-200 metre sonra   sarsacak kadar oluyor. Araç rölantide beklerken devir 1000 in altına  düşüyor tam stop etmeye  yakın ( iç aydınlatmanın farların parlaklığı  azalıyorken) tekrar  geri 1000  devire  yaklaşıyor  sonra  tekrar aynı şey. Bu durum lpg için de benzin için de  aynı. Hatta benzinde  iken kaputu açmıştım çiğ benzin kokusu geliyordu(belki  açmadan hemen önce  gaza bas  çek yapmıştım  biraz , ondan olmuştur.)

ertesi sabah:
Araç  sorunsuz çalıştı ve 200-300 metre  sorunsuz gitti. Ve  sonra  sorun yine aksetti. Sanki motor ısınmaya başladıktan sonra (jigle devreden çıkınca gibi). Aracı sanayiye  götürebilr miyim şüpheli.

teşekkürler
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2012, 19:39:30 Gönderen: kipermufit »
M.I.V.W.

Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2012, 10:41:00 »
geçmiş olsun,
buji, buji kabloları, ateşleme bobini ve boğaz kelebeği kontrolü gerekli. oksijen sensörü veya beyinle ilgili bir sıkıntıda olabilme ihtimali var bence. inşallah bujileri değiştirip kurtulursun diğer seçenekler biraz tuzlu oluyor.
ucuzdan pahalıya doğru yazmaya çalıştım muhtemel arızaya sebep olabilecek yerleri.
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2012, 21:41:26 »
Bu akşam bir kez  daha  deneyeyim dedim sorunsuz çalıştı bi yarım saat kadar da  gezdim. Acaba  enjektörlerde  geçici bir sorun mu oldu? (pislik gelip sürekli açık kalması gibi , çünkü çiğ yakıt  kokuyordu  o sıra) Yarın  yolda bırakma  endişemi gidermek için bujilerini kablolarını gözden geçirteceğim. Başka  neler  yapabilirim sizce ?

Aklımın takıldığı en önemli nokta ise hep bir miktar yol aldıktan sonra (200-300 metre) yada araba bir süre çalıştıktan sonra sorun gerçekleşiyordu.
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2012, 06:37:00 Gönderen: kipermufit »
M.I.V.W.

Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2012, 10:18:59 »
hem benzinde hem gazda aynı sorun oluyorsa enjektörlerden değildir, gazla benzinin enjektörleri farklı.. çalıştırırken tek marşta alıyormu? şarj dinamosunda sıkıntı var desek aküyü bitirir, çalışmada sıkıntı olur. bi miktar yürüdükten sonra,,,,  ??? aklıma bişey gelmedi başkada  :-\
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Çevrimdışı KAAN60

  • Otomobil
    2000 polo 1.6 a.c
    Şehir
    Tokat
Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2012, 18:24:32 »
su birikintisinden geçtiğini söylemişsin motorun üst kısmında olması nedeni ile az ihtimal de olsa distrübütör ıslanırsa böyle durumlar oluşur hatta bazen çalışmazda, ertesi gün normal çalışmasıda su kuruyunca bir sorun kalmamıştır.
_-OĞLUM ve POLOM-_

Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2012, 20:33:51 »
Hocam, ısınınca oluyor, benzin kokuyor demişsin. Buji kablolarının bobine girdiği yerleri söküp bi kontrol edin, pasolu falan değil zaten nedense, kolay çıkıyor. Bobinin girişlerinden biri çürüyüp kırılmış olabilir.

Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« Yanıtla #6 : 25 Kasım 2012, 19:40:43 »
Arkadaşlar  konuyu güncelledim , bilginize.
M.I.V.W.

Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« Yanıtla #7 : 10 Eylül 2014, 20:53:55 »
Konuyu hortlatmak istemezdim ancak geçte olsa bilgilendirmek istedim ;

Motorda bir yerler su aldığına kanaat getirdikten sonra motor alt muhafaza taktırdım, su birikintilerine basınca su girmesin diye.
M.I.V.W.