Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: klima sorunu arkadaşlar yardım  (Okunma sayısı 6531 defa)

klima sorunu arkadaşlar yardım
« : 28 Haziran 2012, 22:02:53 »
arkasaşlar bugün sanayiye gittim klima az soğutma yapıyordu bende klima gzının eksik olduğunu zannederek elektirikciye gittim sağolsun usta gazın eksik diyerek ilave yaptı neyse aracı çalıştırdım rolantide çok güzel soğuk verdi boşta iken    yanlız gaza verdiğimde  soğuk birden kesiliyor klima motoru çaışıyor ama soğuk gelmiyor tamircinin dediği kelime klima komprosorü arızalı dedi o can sıkıntısı ile hemen ordan ayrıldım yaznlız adam hiç güvenmedim boş boşuna 40 tl paramı aldı  >:(
sonrası bu işin ehlini araştırarak farklı bir dükkana gittim sağolsun lar arkadaşlar hemen bocsh marka bir makinaaya bağladılar aracımda 360 GR gaz çıktı normali 560 gr imiş neyse usta 200 grram ilave etti aynı sorun burdada devam etti rolantide soğuk veriyor yüke geldiğinde soğutmuyor sebeb nedir arkadaşlar araç 2002 model 6n 2 şimdiden tgeşlekkürler :(

Ynt: klima sorunu arkadaşlar yardım
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2012, 23:42:44 »
3 gün önce benzer bir olayı ben de yaşadım. Kompresör kendi kendine devreye girip çıkıyor, garip garip sesler çıkarıyordu. Neyse elektrikçiye gittim, direkt gazı bitmiş dedi ve baktık gerçekten de bitmiş. Neyse gaz basıldı, kaçak testi yapıldı her şey normal derken usta fanda sorun var dedi. Biliyorsunuz  normalde araç soğuk da olsa klimayı açınca radyatör fanı en hızlı devirde çalışmaya başlar. Ancak benim fan sadece 1. kademede çalışıyor, ikinci kademe çalışmıyordu. Bu da klimada soruna neden oluyormuş. Fan rölesini söktü, içinden biraz su çıktı, pas falan yapmış zaten. Rölenin 2. kademeyi çalıştıran bölümü çalışmıyor. Usta korna rölesi aldırdı ve bozuk kısmı iptal edip korna rölesine bağladı ve halloldu.

Siz de klimayı açıp fanın hızlı devirde mi yavaş devirde mi çalıştığına bir bakın önce. Umarım kompresörde arıza yoktur. Geçen yıl klima kompresörünü değiştirdim 800 tl idi.

Ynt: klima sorunu arkadaşlar yardım
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2012, 12:12:42 »
 :o 800mü?  dudak uçuklama emotionı lazım foruma  :)

biraz araştırdım, klima kompresörümüzün marka modeli : sanden sd6v12
aynı kompresör corsa c de de kullanılıyor, renaultta ve bikaç markada daha var. tek uyumsuzluk yapacak yeri kasası yani kaput içindeki tutturulma noktaları sanırım. biraz daha detaya inilse belki 1e1 aynı olan ama farklı bi marka için satılan bi kompresör bulunabilir..
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2012, 12:51:04 Gönderen: salihsefa »
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Ynt: klima sorunu arkadaşlar yardım
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2012, 15:04:44 »
Aynı güçte farklı bir kompresör de kullanılabilir tabi. Ben sanden marka aldım. Ondan önce usta farklı bir kompresör getirdi ama büyük olduğu için istemedim motoru çok zorlar diye. Zaten gaz kelebeği arıza yapmak için bahane arıyor  :D (geçen yıl onu da değiştirdim, 450 tl!)

Ynt: klima sorunu arkadaşlar yardım
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2012, 14:39:22 »
sorunu kendim buldum arkadaslar elektirik soketini sokup temizledim canavar gibi calisiyor ;) herkese t;k ederim