Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Bu parçanın adı nedir, tamirci de adını bilmiyor .  (Okunma sayısı 2327 defa)

Bu parçanın adı nedir, tamirci de adını bilmiyor .
« : 05 Ağustos 2012, 02:10:52 »
Selam arkadaşlar, aracımın yağ akıtması üzerine şu parçadan olduğu tespit edildi  fakat  orjinal adını bilemediğimizden  temininde sıkıntı yaşıyorum.

Tamircinin tarifine göre ; "emme monifoltu altında motor bloğuna bağlı yağ havalandırma kazanı (plastiği)" .  Pres baskı olan bu parçadan yağ sızdırmakta ve  değişmesi gerekiyor.

Teşekkürler.
M.I.V.W.

Çevrimdışı mussel

  • Otomobil
    A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
    Şehir
    İstanbul
Ynt: Bu parçanın adı nedir, tamirci de adını bilmiyor .
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2012, 14:49:16 »
Selam arkadaşlar, aracımın yağ akıtması üzerine şu parçadan olduğu tespit edildi  fakat  orjinal adını bilemediğimizden  temininde sıkıntı yaşıyorum.

Tamircinin tarifine göre ; "emme monifoltu altında motor bloğuna bağlı yağ havalandırma kazanı (plastiği)" .  Pres baskı olan bu parçadan yağ sızdırmakta ve  değişmesi gerekiyor.
Teşekkürler.
Bahsettiğiniz parça yağ soğutucusu sanırım.İçerisinde aracın radyatörüne benzer bir sistem var,motor yağı ve soğutma suyu ayrı kanallarda gezerek motor yağını soğutur.Dikkat edilmeli çünkü içerisindeki su kanalları delinme yaparsa motor suyuna yağ karıştırır ve sizi çok uğraştır,farketmezseniz hararete sebep olur.Bence aracı en yakın servise yada atölyeye çektirin,aracı çalıştırmayın.Çok geçmiş olsun.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2012, 14:49:43 Gönderen: mussel »
03.06.2005