Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Bilgisi Olanlar Lütfen Acill Yardım.  (Okunma sayısı 3265 defa)

Bilgisi Olanlar Lütfen Acill Yardım.
« : 14 Ağustos 2011, 03:02:05 »
Aracım polo 6n2 2000 model 1.4 otomatik vites 16 valf 100 bg lpg li.(Dürbün Göğüslü)

1.Durum;
1- Arkadaşlar aracımı ilk çalıştırdığımda harekete geçtiğimde frene bastığım zaman sonuç muamma fren sert ve çok zor tutuyor araç akıp gidiyor, araç 2-3 sokak hareket ettikten sonra ısınmasının ardından pammuk gibi çok güzel oluyor.
2- Aracımda klimamı kullandığımda bu setleşme olayı ısınmış olmasına rağmen sıklaştı frene basınca sert ve çok zor tutuyor kaza yapacağım diye korkar oldu.
3- Aracımda klima açıkken frende ayağım basılı duruyor ve klimayı kapatıyorum bu durumda fren pedalı 1 cm daha iniyor ve yumuşacık oluyor.

yukarıda belirttiğim sorun hakkında yapılanlar:

Aracın tüm bakımları yapıldı, 4 teker disk ve balatalar değiştirildi teker bakımları yapıldı, sonuç düzelmedi.
Aracın westinghouse bakımı yapıldı ve hiç bir sorun olmadığı söylendi, en son yetkili servise gidildi orada deneme yapıldı ilk etapta normal olduğu söylendi daha sonra kullandıkça farkına vardı ve klima ile hiç bir alakası yok ama evet sertleşiyor denildi. sonuç bir teşhis konulamadı.

2.Durum;

Aracımı ilk çalıştırdığımda soğukken vitesi D ye alınca araca bir yük biniyor ve ben bu esnada dreksiyonu çevirirken bir rahatsız edici uğultu geliyor, N de ise boştayken yapmıyor diyecek kadar az oluyor. Araç ısındıktan sonra bu uğultu gidiyor.

Arkadaşlar lütfen böyle bir sorunla karşılanlar veya bu konu hakkında bilgisi olanlar sorunumu aydınlatırlarsa sevinirim  artık aracımı oynatmak istemiyorum. saygılarımla.

Çevrimdışı 06onur

  • Otomobil
    golf tsi 122ps +LPG
Ynt: Bilgisi Olanlar Lütfen Acill Yardım.
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2011, 12:54:50 »
Pedalın yumuşamasında fren hidroliğinin değişmesi etkilir. 3sene de bir değişmelidir bizde bırak özel servisleri yetkili servislerin bile çoğunun haberi yoktur. Kuru yerlerde hidrolik yağ daha geç özelliğini yiritir, abs vb. sistemlere zarar verir.

Benim eski polomda yağaı tamamen boşaltıp yenisi ile değiştirttim etkisinide gördüm. Yinede Sorununuzun tam devası olamayabilir.

Fren hidroliğini hareket ettiren bir pompa var mı bilmihyorum ama öyle olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilk frene basıldığında pedal yukarıda oluyor çalışınca pedal aşağı düşüyor. Böyle bir pompa varsa eğer onda arıza vardır.

Kötü frenin birkaç nedeni var(kendi kanaatim)
1-kötü balata, yumuşak balata ömürlü olmaz ama can daha önemlidir daha kısa mesafede durur.
2-tekerler, fren mesafesinde ana etkenlerden biridir, yeni üretim tarihli bir michellen gayet başarılı olur
3-mekanik problemler, fren merkezinin contaları var zaten sızdırırsa yağ kalmaz
4-elektronik nedenler ABs vb. programlı frenler...
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2011, 12:59:59 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Ynt: Bilgisi Olanlar Lütfen Acill Yardım.
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2011, 02:26:55 »
Arkadaşım fren hidroliğini değiştirdim, ayrıca tüm balataları en iyisi kale diye balata varmış kaç yere sorduysam bunu önerdiler ve bende taktırdım ayrıca disklerimide değiştirdim frenlerim aslında bu sertleşme sorunu olmadığında mükemmel ayrıca westinghouse bakımıda yapıldı hiç sorunun olmadığını söylediler ama işte bu setleşme sorunu ve yukarıda bahsettiğim 2. durumu çözersem aracım dan çok menmunum ama olmayacak olursa artık tek çarem satmak uğraşamayacağım.

Ynt: Bilgisi Olanlar Lütfen Acill Yardım.
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2011, 06:15:54 »
hocam selamlar
belki saçmalıyor olabilirim ama sadece mantık yürüterek öneride bulunuyorum,isterseniz değerlendirin,
sorunların genellikle araç soğukken baş göstermesinden yola çıkıp bir mantık yürütürsem aracın aküsü ne durumda çünkü klima da yüksek enerji çeken bir cihaz,klimayı açınca sorunun tekrar başlaması belki bu sebeptendir diye atıyorum şuan :D

birde ehliyet kursu zmanlarından hatrımda kalan birşey westinghouse motorun bir yerlerinden hava emiyordu ama nerden unuttum o kısıma da bir sorun olabilir.


not: mesajım tamamen mantık yürütmeye dayanmaktadır. söylediklerimde hata varsa affola :D

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: Bilgisi Olanlar Lütfen Acill Yardım.
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2011, 09:23:38 »
frenin sertleşme sebebi vakum pompası olabilir  iki kere basıma geldi vectra b ve passat b2 kasada hiç güzel sonuclarla bitmiyor  fren merkezine yeterli basıncı saglayan bir malzeme
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)