Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: benzin pompasından geldiği kesinleşen ses..  (Okunma sayısı 29402 defa)

Çevrimdışı mecamir

  • Doğuştan VW'ci...
Ynt: benzin pompasından geldiği kesinleşen ses..
« Yanıtla #28 : 04 Nisan 2010, 10:29:18 »
merkezi kilit pompası  ??? o ne ki?

Ynt: benzin pompasından geldiği kesinleşen ses..
« Yanıtla #29 : 07 Nisan 2010, 15:23:09 »
merhaba. geçen yaz bendede aynı ses vardı. 150 TL ye benzin pompasını  değiştirttim orijinalmi bilemiyorum ama sorun bitti. normalde kontağı çevirdiğinizde 5 sn kadar pompa çalışır ve durur hafifçe duyulur, marşa bastığınızda tekrar çalışmaya başlar ve motorun sesinden duyulmaz. bende kontağı çevirirken gayet rahat ses gelmeye başlamıştı hatta sesin ince başlayıp kalınlaşmasından zorlandığı belli oluyordu hareket halinde ise vınlama şeklindeki ses resmen  rahatsız ediyordu. 20 TL ye filtreyi değiştirttim ses azaldı ama geçmedi. üç hafta  kadar sonra ise işe giderken araba teklemeye başladı.  servise zor attım. asıl bundan sonrası önemli zira pompayı taktıktan sonra depo içine yerleştirirken şamandırayı doğru konumlamak gerekir. karoser üzerinde ve pompa bloğu üzerinde üçgen şeklinde işaretler var bunlar karşılıklı gelmeli. bilen biri takarsa sorun yok, fakat benimkini sanırım serviste gördüğüm motor meslek lisesi stajyer öğrenciler taktı yani eğitim kurbanı oldum. benzin var gibi görünsede birkaçkere yolda kaldım. meğer şamandıra takılı kalıyormuş.

Çevrimdışı TheSaint

  • Polo yordun beni...
Ynt: benzin pompasından geldiği kesinleşen ses..
« Yanıtla #30 : 08 Nisan 2010, 00:28:31 »
merkezi kilit pompası -  benzzin kapağının arkasında bagajın içinde yer alan ve merkezi kiliti hareket geçiren elektronik alet...ya da Volkswagen VW Polo Merkezi Kilit Pompası #18861524 - sahibinden.com

Ynt: benzin pompasından geldiği kesinleşen ses..
« Yanıtla #31 : 08 Nisan 2010, 14:08:53 »
Benim de aynı sorun başıma geldi, bir kaç ay sonra kendiliğinden geçti. Servise götürdüğümde yakıt filtresinden geldiğini söylemişlerdi. Bakıma geldiğinde değişiyor zaten demişlerdi. Bence böyle kullanın aracınızı. Hiç bir şey olmaz :-)

Ynt: benzin pompasından geldiği kesinleşen ses..
« Yanıtla #32 : 02 Haziran 2010, 00:02:11 »
üstat bende 2006 polo var bende bir kaç gün önce benzin filtresini değiştirince senin dediğin gibi bir ses gelmeye başladı ama motor soğukken yapıyor genelde bence bir benzin filtresine baktır derim pompadan önce aynı sorun bendede var fırsatım olup sanayiye gidince sonuç ondan ise paylaşırım yada neden olduğunu

Ynt: benzin pompasından geldiği kesinleşen ses..
« Yanıtla #33 : 20 Haziran 2010, 18:36:08 »
aracım gecen hafta teklemeye başladı. sanki birisi arkadan aniden arabayi itiyormuş gibi.özel bir servise göturdum usta baktı , bunun benzin pompası arızalı dedi. zaten hemen cıkardılar gittim 70 liraya orjinal olmayan bir pompa aldım arabada tekleme sorunu bitti. iyi dedim ucuza kapatttım.

neyse ertesi gun trafigin olmadı bir bölgede arkada sag koltugun altında arkadaşın dedigi gibi bizzzzt devamlı bir ses. arabada ses e cok önem veren birisi oldugumdan hemen o hışımla dogru ustaya . hemen orjinal i 250 lira olan siemens orjinal parca aldım. ama icinde siemens  felan da yazmıyordu yani biraz fazla para verdim .taktık ses felan kalmadı hatta kulagımı arka koltufa yapıştırdıgımda bile sesi dogru duzgun duymuyordum bile.

sanırım aldıgın benzinden gelen bir pislik bir şekilde pompanın icine kacmış olabilir. eger kısa surede degiştirmezsen aracın teklemeye başlayacaktır.orjinal siemens  pompa alırsan cok rahat edersin.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2010, 18:36:36 Gönderen: santos »