Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Aranıza yeni katıldım....  (Okunma sayısı 11100 defa)

Aranıza yeni katıldım....
« : 10 Ocak 2008, 17:41:13 »
Arkadaşlar 2000 model polo 1.4 comfortline aldım. Aldığımda çok sevinmiştim ama araba giderken stop ediyor. Mesela 4. vitesten 3. vitese alacağım sırada boşta iken stop ediyor. Buna çok canım sıkıldı. Forumda okuduğum kadarıyla boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerekiyor.Daha önce toyota corolla kullanıyordum maşallah hiç sorun çıkarmayan bi araçtı,bu böyle yapınca biraz canım sıkıldı.Birde motor çok soğuk çalışıyor sabahları çalıştırdığımda beklememe rağmen sıcaklık 70 i çok az geçiyor yada hiç geçmiyor acaba kış şartlarındanmıdır? Toyotada 4-5 km den sonra hararet göstergesi ortaya geliyordu.Arabayı pazar günü aldım daha foto çekme imkanı yoktu çekince resimlerinide koyarım.

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2008, 17:46:44 »
Aramıza Hoşgeldin, Kazasız Belasız, Sorunsuz Sürüşler ....

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2008, 17:52:18 »
Teşekkürler, İnşallah sorunlarımıda çözersem çok mutlu olacağım:D

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2008, 20:46:00 »
Aramıza hoşgeldin. Konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlarımız sorununa ortak olacaklardır mutlaka :tamamdir

Çevrimdışı golf-line2

  • golf GTD
Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2008, 20:52:28 »
kazasıs belasız binmen dileği ile dostum toyoto ile kıyas etme toyoto bir japon arabasıdır bu ise alman  ;)
harareti erken kalka bilir sebebi japonyanın cok soğuk olması  ;) die biliorum hemde radyatörleri cok kücüktür bildiğim kadarıyla bendede bi japon wardı ömrümü yedi bitirdi

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #5 : 10 Ocak 2008, 22:09:26 »
arkadaşım hoşgeldin..bende 3 ay oluyor 98 polo sahibiyim..araba çok güzel bir araba ama malesef sorunluda..hararet olayın müşür veya termostatdan kaynaklanıyor hararet müşürünü değiştir orjinalini 20 ytl ye aldım bende,yalnız değiştirtirken su pompasını çatlattılar 250 ytl daha masraf çıkarttı dikkatli ol derim..inşallah başka bir sorunun çıkmaz..

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #6 : 10 Ocak 2008, 22:26:09 »
Evet tam 10 yıldır toyotaya biniordum Almana alışmak zor olacak bu gidişlede bi hayli zor.Hiç bir zaman giden arabanın stop ettiğini görmemiştim çok şaşırdım. benzin hava ne kadar kirli olursa olsun sonuçta filtresi var bu sorun için bişey söylemek isteyen arkadaşlar varsa dinlemeye açığım. Kimisi benzinden kaynaklanıo dedi ama onuda shellden alıyorum,oktanı önemli ise onuda belirtirseniz sevinirim.Şimdilik esas problememim stop etmesi aracın kelebeği temizletmem kesin sonuç sağlarmı?

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #7 : 10 Ocak 2008, 22:28:45 »
bu arada özürdileyerek şunu belirtmek istiyorum bu kadar ilgili olmanıza çok teşekkür ederim derdime dalıp selam vermeyi unuttum Ben alper ankaradan,arabada ne olursa olsun dostluklar kalıcıdır inşallah buradada sağlam arkadaşlıklar kurarız.....

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #8 : 10 Ocak 2008, 22:30:52 »
valla giderken stop olayı kelebekten sanırım forumda bu konuyla ilgili daha bilgili arkadaşlar var ama burada okuduklarımdan anladığım kadarıyla kelebekten ama şunu söyleyebilirim toyotanı çok ararsın daha..bende bi kaç sene bindikten sonra hemen kurtulup bi japon alıcam yaşadıklarımdan sonra..

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #9 : 10 Ocak 2008, 22:34:19 »
Banada öyle gelio ama Allahtan toyota duruyor daha o babamın aracıydı kendime polo aldım komşumuz araba alıp satıyordu Almandan şaşma dedi arabayı bulduk ve aldım.Bunları yaptırdıktan sonra umarum sorunlar devam etmez genede tavsiyelerinizin devamını bekliyorum....

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #10 : 10 Ocak 2008, 22:39:02 »
acayip çok yakacak bi kere bunu bilmeni isterim vites geçişlerinde reno bile daha seri ve tepkisi hızlı frenleri tutmayacak hissi uyandırıyor şimdilik söyleyeceklerim bunlar ama yinede sorun çıkartmazsa memnun kalabilrsin..tipi güzel allah için:)

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2008, 22:45:56 »
Hoşgeldiniz öncelikle :)
stop sorununun sebebi %98 boğaz kelebeği, %1 elektrik yetmezliği(akü ömrü) %1 de ne olursa artık muhtemel sebeplerdir :)
termostat konusuna gelince soğuk havalardan kaynaklanabilir.Şu aşırı soğuklar bi geçsin, biraz daha hafif üşütünce mevsim o zaman bak birde, eğer değişmiyor yine 70 lerde takılıyorsa karar ver termostat olup olmadığına :) çnkü benimde 70 lerde seyir ediyordu geçen hafta bazı günler ancak ısıtmada herhangi bir problemde yoktu.Serviste söküp baktık termostat sağlam, vag comdan makinaya bağladık yine sağlam çıktı :)
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #12 : 10 Ocak 2008, 22:47:05 »
yani yakıta daha bakma olanağım olmadı trafik işlerini halletmekten ama vites tepkileri normal hatta baya iyi geldi bana,motor biraz sesli çalışıyor ki o zaten heryerde yazıyor.Ben aldığım aracın sorun çıkarmamasını istemiştim inşallah böyle devam etmez.

Ynt: Aranıza yeni katıldım....
« Yanıtla #13 : 10 Ocak 2008, 22:52:44 »
termostandan değilse kesin müşür suggestion..orjinalini 20 ylt ye aldım bazı arkadaşlar 30-40 gibi vermişler dikkat edin..sıkışık trafikte hararet yükseliyo uzun yolda düşüyodu bendede müşür değşti tamamdır..vites konusunda bilemiyorum alper ya ben reno da kullanıyorum megane falan daha iyi geliyo kalkış kavraması falan..sorun çıkmaz inşallah içini rahat tut.