Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Arabada titreme Aks sorunu !!! tirteme iç aks mı dış aks mı yapar.. ?  (Okunma sayısı 3122 defa)

Arkadaşlar herkese merhaba;
öncelikle araç kakkında şunları söylemeliyim. araç 121 bin de kaza yaptım önden vurdum direğe. ciddi hasar ile yapıldı. bir yıldır kullanıyorum aracı sıkıntı yoktu arada yağ damlatıyordu o da önemli değil ..
neyse araç 138. bin de yağ değiştirdim sağ dış körük yırtıktı değiştirdim. ve 140 bine kadar sorunsuz kullandım. geçen izinliyken adanaya gittim elazığ dan araç adanaya 50 km vardı ara ara titreme yaptı yoldandır dedim.adana da da servise götürmedim. neyse dönüşte de titreme yapınca aks tan şüpelendim malatyadan sonra full titreme yaptı aracı 90 üstüne çıkaramadım .. motora zarar verir diye. çünkü araba zangır zangır resmen..
hemen elazığ tanıdık ustalara gittim. 3 usta da anlamadı. kestiremediler hangi aks . balans dedile. bu arada yeni yeni arada tak kak ses gelmeye başladı genelde 2. 3. viteste gaz verip kesince . araba da ustaya gidince bu sesi yapmadı. onlar test ederken sağ ve sol kırıp daire çizdiler ses gelmedi. ses enterasan bir şekilde bas bırak veya yokuş giriş iniş veriyor.  sonunda 30 lira 4 teker balans yapıldı. sorun düzelir gibi oldu. 20 km gittim hız da yaptım .  balans diye düşündüm. bir kaç gün içinde yine ses verdi. dün maltyada gösterdim bi ustaya oda tam duyamadım sesi dedi. sen rot balançıya git dedi. onlar da jant eğri dedi ben de baktım kaldırıp çevirdik jant eğrilik var . neyse tane 15 ten 60 liraya düzeltildi. takma balans 50 de bunlara verdim. yine test 10 km ses yok .. elazığa dönüşte yokuşta yüke binince yine titrem küçük hızlarda tık sesi. şimdi de dönerken de geliyor.. 
yarın 6. ustaya gideceğim 140 masraf +yakıt.
bu arada sağ iç körük yeni yırtılmış sanırım adanaya giderken... acaba iç aks hasar mı aldı. iki ay önce sağ dış değişmiştim. takarken de dışa zarar mı verdiler anlayamadım. ben hem dış hem içten şüpeleniyorum.. arkadaşlar deneyimlerinizden yararlanmak isterim.