Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: antifiriz  (Okunma sayısı 11192 defa)

Çevrimdışı ozk.26

  • VW Poloooo :)
Ynt: antifiriz
« Yanıtla #14 : 16 Kasım 2011, 11:14:41 »
tm arkadaşlar bakayım kontrol edeyim tşk bilgileriniz için....

Çevrimdışı TEYOLOGY

    Otomobil
    (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
    Şehir
    Manisa
Ynt: antifiriz
« Yanıtla #15 : 16 Kasım 2011, 12:29:04 »
bir şey daha. bulunduğunuz ilin kışın yaşanılan en düşük hava sıcaklığı göz önünde bulundurarak, antifriz üzerinde yazan antifriz su oranına dikkat edin. antifriz faydalıdır. donma eşiğini düşürüz, kaynama noktasını yükseltir. ama diğer yandan da  ısı iletkenliği su kadar iyi değildir. %100 antifriz konursa ısı iletimini düşürür. motoru soğutmaz. gereksiz hararet yükselir.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Ynt: antifiriz
« Yanıtla #16 : 17 Kasım 2011, 00:48:48 »
araca litrelerce antifiriz koymaya gerek yok.servisinizde eger antifiriz ölcer alet varsa size net söler.aleti motor suyuna koyuyorsun içindeki suyu  eksi kaç dereceye kadar koruyacagını söylüyor.

Çevrimdışı barut

  • Şehir
    İzmir
Ynt: antifiriz
« Yanıtla #17 : 17 Kasım 2011, 08:35:16 »
Alıntı
1.Antifriz sadece kış aylarında kullanılır.

Yanlış! Antifriz (soğutma sıvısı) aracınız için son derece önemli bir koruyucudur. Görevi yalnızca donmayı önlemek değildir. İçeriğindeki katıklarla aynı zamanda metal ve alaşımlarını paslanma ve aşınmaya karşı korur. Kışın donmayı önlediği gibi, yazın da harareti önler. Bu nedenle 4 mevsim kullanılmalıdır.

2. Ne kadar çok Antifriz kullanırsam o kadar çok koruma sağlarım.

Yanlış! Saf antifrizin donma noktası -12 derecedir. Su ile karıştırıldığında ise donma noktası -65 dereceye kadar düşer. Ancak Antifriz + Su karışımında Antifriz oranı arttıkça donma noktası bir dereceye kadar düşmekte, daha sonra tekrar yükselmektedir. Bu nedenle doğru miktarda su ile karıştırılması önemlidir. Su oranı %70’i aşarsa donma, %30’un altına düşerse hararet tehlikesi başgösterir. Türkiye iklim koşullarında maksimum koruma için %33 ila %50 arasında antifriz kullanımı tavsiye edilmektedir.

3. Suyun nerden geldiği önemsiz, yeter ki doğru oranda kullanılsın...

Yanlış! Sert sular antifrizin içindeki koruyucu katıkların etkisini azaltır. Bu nedenle musluk suyu yerine yumuşatılmış ve distile edilmiş su kullanılmalıdır.

4. Antifriz eklenmesi veya değiştirilmesine bomometre ile ölçüm yapıldıktan sonra karar verilmelidir.

Yanlış! Bomometre cihazı, sadece karışımdaki etilen glikol miktarını ölçer. Formülündeki koruyucuların durumu hakkında bilgi vermez. Dolayısıyla, antifrizin soğutma sistemini koruma gücünü ölçemez. Antifriz değişiminin normalde yılda bir defa yapılması uygundur. Ancak bu konuda en doğrusu, araç üreticisinin tavsiyesini dinlemektir.

5. Bütün antifrizler birbirinin aynı...

Yanlış! Piyasadaki antifriz ürünleri arasında büyük oranda kalite farkı vardır. OAT (organik asit teknolojisi) ile üretilen antifrizler içeriğindeki katıkların kimyasal özellikleri sayesinde hem daha uzun ömürlüdürler hem de aşınmaya karşı daha iyi koruma sağlarlar.Genel maksatlı antifrizler normalde yılda bir defa, ekleme yapılmadan değiştirilir. Gelişmiş antifrizler ise daha uzun ömürlü olduklarından üç yıla kadar kullanılabilmektedir. Bununla birlikte, 4. maddede belirtildiği gibi, araç üreticisinin tavsiyesi, araç kullanıcısı için antifriz seçimi ve kullanımında en doğru bilgiyi sağlayacaktır.

Sanırım bu bilgiler işimize yarar  :saygılar

Çevrimdışı TEYOLOGY

    Otomobil
    (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
    Şehir
    Manisa
Ynt: antifiriz
« Yanıtla #18 : 17 Kasım 2011, 13:32:30 »
Sanırım bu bilgiler işimize yarar  :saygılar

çok güzel derleme. paylaştığın için teşekkürler.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Ynt: antifiriz
« Yanıtla #19 : 28 Temmuz 2012, 15:55:38 »
tekrar konu acmak ıstemedım va rolan konuya yazıyım dedım bende dun antıfırızı degıstım onur arkadasın dedıgı gıbı turuncu ıstedım fakat pembe koydular bı sakıncası olurmu ??