Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: 10 km gittikten sonra yanan abs lambası sorunu  (Okunma sayısı 1645 defa)

10 km gittikten sonra yanan abs lambası sorunu
« : 04 Aralık 2012, 06:27:34 »
arkadaşlar takip ediyorum yaklaşık 9-10 km gittikten sonra yanıyor, değişmiyor. stop edince de hemen geri çalıştırınca sönmüyor bi 5-10dk bekleyince sönüyor sonra yanmıyor bi 10 km sonra yine yanıyor. sigortaları değiştirdim, wd-40 sıktım oralara son hali bu şekilde oldu. eskiden farkı stop edip 5-10 dk sonra sönüyor. önceden yandımı sigortaları çıkarıp takana kadar bir daha sönmüyordu gün boyu da.. son olarak da makineye bağlayınca hidrolik pompa arızası çıktığını söyleyim, ama ben oradan olduğuna inanmıyorum. sizce neden olabilir nasıl çözeriz pompa masrafı vermeden??

Ynt: 10 km gittikten sonra yanan abs lambası sorunu
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2014, 12:34:16 »
öncelikle wd40 sıkman yanlış wd40 bildiğin inceltilmiş yağ bir süre sonra toz kaplar.ikincisi sigortaların girdiği yere sadece hava tut kardeşim farzetki çok gerekti ozaman balata spreyi kullan çabuk kurur ve toz kapmaz.akünün yanında 4 tane sigorta yeri var yanlarında amperleri var buna dikkat ederekten 4 ünü değiştir.sonra arka tarfattaki koltuğun taban kısmnı içe dopru yatır aç yani.sağ ve sol tarafta bas sensörlerine giden iki kablo var.fişini sök içini tell ile sok çıkar temizle balata spreyi ile iyice temizle.test et 50metre içinde sönmezse tekerleri sök abs okuyucularını iyice temizle birde bilyaları temizle böyle dişli gibi bir mazeme .tel fırça ile temizle 4 teker bilyasınıda + abs sensörlerinide.eğer yine sözmezse yapacak bişe yok dedğin gibi abs beyni ve pompa değişecek