Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 98 Polo Şanzıman problemi  (Okunma sayısı 5239 defa)

98 Polo Şanzıman problemi
« : 01 Eylül 2008, 15:12:23 »
--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar merhaba,

98 model 1.6 polo hatchback aracımı geçen yıl mart ayında aldım. 80.000 km'de olan aracın hemen yağ bakımını yaptırdım ve triger kayışını değiştirttim.

1 yıl standart bakımlarıyla sorunsuz bindikten sonra, bu yıl mart ayında aracın ön kısımdan bir ses gelmeye başladı, debriyaj dediler. akrabam olan bir citroen servisinde baskı-balata değişti. Luk set taktırdım. Benim itirazıma rağmen şanzımanı açıp, dişlileri temizlediler ve geriye taktılar.

Ne olduysa bundan sonra oldu, araç ilk başlarda 5. vitese geçmiyordu. iyice iktirip oturtmam gerekiyordu. şimdi yolda giderken vitesten atıyor. son birkaç gündür diğer vitesler de sorun çıkarmaya başladı. en son olarak ta dün önden bir şakırtı sesi gelmeye başladı. debriyaja basınca ses kesiliyor. tahminimce rulman dağıldı.

daha 10.000 km'lik sette böyle bir sorunla karşılaşınca aklım başıma geldi, hafta sonu aracı iyi bir servise götürüp rulmanı değiştirticem. şanzıman inmişken vites kutusunu açtırıp dişlileri de tekrar kontrol ettiririm. sanırım senkromençler değişirse vites sorunum da çözülür.

Velhasıl kelam İzmir'de düzgün, işini ciddi ve temiz yapan bir servis önerebilir misiniz. Hesaplı da olursa süper olur tabii ki.

Bir de tahminen bu işlemler ne kadar tutar?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.