Gönderen Konu: radyatör fanı hakkında....  (Okunma sayısı 5334 defa)

Çevrimdışı polo_1.6HB

  • İleti: 55
  • 1996 Polo 1.6 HB AEE 6N
    • Profili Görüntüle
radyatör fanı hakkında....
« : 08 Kasım 2009, 18:01:29 »
Herkese kazasız,arızasız ve belasız günler dileklerimle... Bildiğiniz üzere anormal benzin tüketimi derdiyle uğraşıyordum. Bu nedenle son ve tek kalan Hararet müşürünüde değiştirmek istedim. Bunu için VW yetkili servis yedek parçaya şase ve motor no ile parçanın siparişini verdim.ellerinde yokmuş. C.tesi öğleyin aldım. bugün(pazar) sabah taktım. Bu arada araç üzerindeki  375919501A  koduyla sarı kuşaklıydı. verdikleri parça ise 6U0919501B mavi kuşaklıydı.ısrarla doğru parçamıü, üzerindeki kod ve kuşak farklı dememe rağmen doğru ve aracınızın parçası bu dedi ve aldım. şuda var int. sitelerindede kod bu koddu ama kuşak sarı idi.  şimdi esas  soruna gelince forumda da  bulamadım bunu ;  pazar sabah ben taktım sonra 25-30 km yol yaptım ve elk motoru yanığı  kokusu  aldım. hemen kaputu açtım.radyatör fanından hafif duman çıkıyor,yanan fanmış... sonra eve geldim fanı söktüm gördüğüm şu sargılar yanmaya az kalmış kavrulmuş ama kömür kısmını tutan plastik gövde sıcaktan gevremiş ve erimiş motor içerisine. bu nedenle fan gitti. tamir olmaz yani gövde erimiş. Şimdi merakım ve sorum hararet müşürü fanı çalıştırmıyor beyne ve göstergeye değer gönderiyorsa, fanı çalıştıran radyatör üzerindeki ise oda röleleri devreye alarak fanı çalıştırıyorsa  fan neden yandı, bozulacağı tuttuysa bugüne kadar iyi çalışan  ; hararet müşürünü değiştirdikten 25km sonra  neden yanar.Tamamen şans mı yoksa servisin gazabına mı uğradım dersiniz.Neyapmalıyım.  yazımı okumaya değer verip fikirlerinizi paylaştığınız için şimdiden  teşekkürler...polo gazisi :)
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2009, 18:05:21 Gönderen: polo_1.6HB »

Logged

Çevrimdışı nakres

  • İleti: 1751
  • http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
Ynt: radyatör fanı hakkında....
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2009, 20:22:37 »
merhaba

   yaşadığınız olay tamamen alakasız iki sistemin tek bağlantısı soğutma sistemi üzerinde olmaları...

   fan motorlarınız artık çalışmıyor ise değiştirilmesi gerekiyor değişim işlemi ile beraber tesisat kontrolünün yapılması gerekiyor rolenin takılı kalıp kalmadığı fan müşürünün kontrolü vs yapılmalıdır.
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı toyotavits

  • İleti: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: radyatör fanı hakkında....
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2009, 17:41:20 »
selam benim fan çalışmıyor ancak hararette yapmıyor ısı sabit ortada kalıyor soğukken aşağı tam iniyor ısınıncada tam ortada oluyor aracı 10dk çalıştırdım ama fan hiç devreye girmedi sert bir taşla fana 2 defa tık tık diye vurdum çalışmaya başladı bu sorun neden olabilir burda araba parçaları çok pahalı yardımcı olursanız sevinirim..