Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: polo cam motoru sorunu  (Okunma sayısı 26290 defa)

Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #14 : 12 Kasım 2008, 18:01:16 »
arkadaslar  motrun yanma olayı benim de basıma gelecek yakında sanırım çünkü sağ ön camım kapanırken çok zorlanıyo tam üst kısımlara gelirken. motru yanacak diye çok korkuyorum acaba biyerde kirlenme falan mı var orayamı sıkısıyo nası bişey yapabilirim bi düşüncesi olan?
       Dikiz aynasının olduğu bölgeye (yani cam fitilinin içine) silikon sprey sıkman gerekiyor biraz ferahlatır camı.Çok rahatlamıyorsa
arakadaşların da karşılaştğı gibi ayaklardan menteşe tarafındaki ( çift ayakla çalışıyor) çatlak veya kırık olabilir.
Tabii arabayı görmediğimiz için biraz tahmini konuşuyoruz da,ben otomatik cam üzerine çalışan biriyim,bu sebeple genelde karşılaştığımız sorunlar bunlar.
  Fakat başka ihtimaller de olabilir ben hemen aklıma gelen bir ikisini yazdım yanılıyorsam  şimdiden kusura bakma.En kestirme olan
Dikiz aynasının olduğu bölgedeki cam fitiline silikon sprey sık   (silikon dediğimiz torpido parlatan, yıkamacıların kullandığı, süt diye tabir edilen madde.Tabii bizler kaliteli saf silikon kullanıyoruz)  bak bakalım fitilimi tutuyor camı bir dene olmazsa ustana götür.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2008, 18:14:16 Gönderen: ömer. »
Paylaşılmayan bilgi değersizdir!

[email protected]

Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #15 : 12 Kasım 2008, 18:22:01 »
arkadaşlar bıraz marka dısından olacak ama servis zihniyetinden bir örnek vereyım istdm.
yetkili renault servisene arkadasımla aracını götürdüm.araç renault modüs sol ön cam inmiyor şikayeti ile gittik  düğmelere bastılar cam krikosunun değişecegını söylrdiler tamirininde mümkün olmdıgını soyledıler.fiyat?
işçilik dahil 730 ytl yi bulur dediler :bekleriz:
  Motorların üzerindeki  beyinlerde arızalar oluyor.Beyinlerdeki çip ve entegreler piyasada bulunamayan özel yapım şeyler olduğundan pek tamir olmaz.Fakat beyin dışında (ki onada alternatif çareler var.) tamir olmayacak arıza pek azdır.Mesela mercedes vito cam mekanızması aşağı yukarı bin ytl masraf çıkarıyor servise göre halbuki malzemesi dahil 100 ytl halledilebiliyor.
  Mesela laguna 2 nin motoru ile opel combo'nun cam motoru aynı.Lagunanın cam motorunun beynini çıkar
opel combo'nun beynini ona tak al sana sapasağlam combo motoru.Yani bir aracın parçası bir kaç araca da olabiliyor.Hemen ver 700 küsür masraf diye bi olay yok.İlla bir yolu vardır.İyi araştırın bence. :tamamdir
Paylaşılmayan bilgi değersizdir!

[email protected]

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #16 : 12 Kasım 2008, 19:46:55 »
ben sprey sıkmıştım biraz ferahlattığı doğru ama geçici bi çözüm ve camda kuruyana kadar iz bırakıyor ???
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #17 : 12 Kasım 2008, 20:34:02 »
Sprey işi gaçici zaten sudan etkilenen bir madde olduğundan kısa sürede yok oluyor.
Paylaşılmayan bilgi değersizdir!

[email protected]

Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #18 : 13 Kasım 2008, 09:58:06 »
cam kapanmama sorunu bende de var arada bir yapıyor daha sonra tekrardan düzeliyor allahtan  :)

Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #19 : 13 Kasım 2008, 13:28:24 »
Cam açma kapama düğmeleri vites kolunun hemen önünde konsol üzerinde olan model ise,bu tiplerdeki cam motorları beyinli değil.Bu modellerde genelde cam düğmeleri arızalanıyor.Motorlar pek nadir bozulur.Eğer arıza düğmeden olduğu tespit edilirse ve kendi düğmeleri de pahalı ise bu tip tesisatlara alternatif açma kapama düğmesi de takılabilir.
Paylaşılmayan bilgi değersizdir!

[email protected]

Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #20 : 13 Kasım 2008, 23:17:31 »
arkadaslar ben bu nsorundan kurtuldum...hemde 50 ytl ye...iyi bir elektirik ustası bunu halledıyor..balıkesirdeyim..burda yaptırdım ben...2-3 saat suryo yannız...mekanızmayı komple degıstırdı usta..motor nakavt olmus..ama 400 ytl cepte kaldı.....:)ıyı oldu....

Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #21 : 17 Kasım 2008, 23:40:33 »
benimde başıma gelmişti ben 5 liraya halletmiştim ama benim motor değil otomatik kilitteki beyin yanmıştı.beyin yanınca sağ cam kapanmıyodu kapanırsada açılmıyodu.açık kalmıştı sonra 2 ay kapalı kaldı.yalan rüzgarı gibi bitip tükenmez pembe diziye dönmüştü.niye kapanıyo niye açılmıyo çözememeiştim.beyni söktük düğmeler çalışmaya başlamıştı.hadi camı geçtikte benim rahmetlide kışın en az 20 kere kapı açıkken kilitli kalmışışımdır.nasıl oluyo hala çözemedim.ama  arabaya (başka bir polo) arka kapıdan giren birini görünce ilk benim başıma gelmediğini anlamıştım :)

Ynt: polo cam motoru sorunu
« Yanıtla #22 : 29 Ağustos 2012, 02:12:01 »
Konuyu hortlatıcaz sanırım fakat yazmak istedim;

Aynı sorunlar benim 6N' de de mevcut, sağ cam motoru tamamen gitti bi şekilde tutturuyoruz şuanda kapalı şekilde. Çıkmacılarda ( İstanbul ) tek bir yerde bulabildim 350 TL fiyat istediler ona, yansanayi sıfırını da buldum 240 TL ve yan sanayi olması beni çıkmaya yönlendirse de hala ne yapacağımı bilemiyorum. Sol cam da iki gündür kapanışın son 2 cm' inde gıcırdamaya ve yavaşlamaya başladı. Allah yardımcımız olsun.

Bu arada tamirini hiçbir şekilde kimseye yaptıramadım koca İstanbul' da. Bilgilerinize.