Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Performans Artisi Ister misiniz ?  (Okunma sayısı 3200 defa)

Çevrimdışı 35EZ349

    Otomobil
    polo 6n 99 AEE
    Şehir
    İzmir
Performans Artisi Ister misiniz ?
« : 24 Eylül 2015, 00:30:45 »
:) Oncelikle dikkatinizi cekmek icin , bu sekilde bir baslik actigim icin affola ancak yasadigim bir sorun sonundaki cozum beni o kadar mutlu ettiki sizinle bunu paylasmak istedim ..
Degerli polo sahibi arkadaslarim maalesef arabalarimiz eski ve sanayide arabanin marsi basmasa bogaz kelebegi diyen ustalar ile yuzyuzeyiz..
Bir kac hafta once forumdada yazdim bizim araclarimizda sinsi sinsi gelen ve ona keza yavas yavas aracin gucunden calan bir parca varki inanin o kadar agirdan geliyorki siz yasadiginiz performans dusuklugunu bir rutin olarak goruyor ve fark etmiyorsunuz, bendeki artik en son asamada oldugu icin hissedilir sekilde cekisten dusme , gaz yememe ve ciddi yakit artisi gibi sikintilar dogurmaya basladigi an ne var ne yoksa soktum kontrol ettim temizledim ancak sorunum gecmedi sonra nette arastirirken nasil test edecegimi bilemedigim ve sanayiye gidipte pcye de baglatmakla ugrasmak istemedigimden, atesleme bobinine bakamamistim, ancak bir arkadasin test yontemini denedigimde atesleme bobinimin omrunun dolduguna sahit oldum beru marka 80 liraya aldim kendim degistirdim lpgde parca degistiginden dolayi lpgye gecmeme kendini kapatma gibi bir sorun olustu onuda yeniden bir ayarla 10 liraya hallettim simdi artik aracim inanin yeniden dogdu, cekisi, atakligi gaza olan tepkisi cok degisti, gayet basit olan bu testi eliniz yatkinsa sayet yapmanizi siddetle tavsiye ederim , bu arada benim aracimdan cikan atesleme bobinide ilk orijinal bobini gibiydi aracim 140000 de simdi gelelim teste bobinden distributore giren kabloyu cikartip bir pense yardimiyla motorun herhangi bir metal yerine yaklastiriyoruz degecek kadar yakin tutuyoruz ama degdirmiyoruz bir arkadasimiz kontaga geciyor ve siz tutarken kontaga basiyor bu esnada olusan kivilcim rengi
Maviyse: sikinti yok atesleme bobini saglam.
Sariysa: biraz daha omru var.
Turuncuysa: benimki gibi :) mutlaka degistimeniz lazim.
Herkeze iyi bayramlar ...
Saygilar

I Love PoLo

Çevrimdışı koug

  • Otomobil
    AFH Engine
    Şehir
    Ankara
Ynt: Performans Artisi Ister misiniz ?
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2015, 13:24:14 »
Daha önceki mesajınıza da yazmıştım, tebrikler. Bu testi uygulayarak, bobin arızasını veya önceden tespitini sağlayabiliriz. Ben de ufak bir hatırlatma yapayım. Lpg sisteminin elektrik tesisatını bobin üzerinden alan, tabiri caizse kasap lpg ustaları mevcut. Lpg tesisatının elektriği direk aküden alınmalıdır. Bobinden alındığında bobin arızası ve lpg Ecu arızası olabiliyor. Mümkünse kaputu açtığınızda bunu herkes kontrol etsin. Bobinden alınan tesisatınız var ise buradan yardımcı oluruz. Benimki öyleydi ve 10 dakikalık işlem ile tekrar aküden çektim elektriği. Bu yanlış montaj yüzünden 30.000km de yeni bobinim arızalandı.

Çevrimdışı 35EZ349

    Otomobil
    polo 6n 99 AEE
    Şehir
    İzmir
Ynt: Performans Artisi Ister misiniz ?
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2015, 13:46:59 »
Lpg bendede direk akuden aliyor elektrigi, bobini degistirdikten sonra lpgye gectiginde arabanin icerisindeki lpg gostergesindeki elektrik gidiyordu bende usta bana birseyler dedi bununla ilgili ama oyle sikintili bir zamanda gittimki net hatirlamiyorum kivilcim siddeti ile ilgili birseylerden felan bahsetti lpg ayarlarini guncelledi sorun cozuldu ..ama dediginiz gibi ortalik kasap dolu hele o lpg ciler motor kapagini direk kesip enjektorlere yer bulmak yerine disariya cikik sekilde montaj yapiyorlarya ayar oluyorum bendede direk kesecekti kavga dogus altina montaj etti ugrasmak kafa yormak istemiyorlar kapagin altindaki kisimdan biraz tras yaparak gayette guzel oturttu hic bir sekilde gozukmuyor guzel dileklerin icin tsk ederim iyi bayramlar
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2015, 13:52:35 Gönderen: 35EZ349 »
I Love PoLo