Gönderen Konu: polo 1.4 sportline yardım lütfen  (Okunma sayısı 2417 defa)

Çevrimdışı orkan22

  • İleti: 100
    • Profili Görüntüle
polo 1.4 sportline yardım lütfen
« : 21 Ağustos 2011, 03:27:56 »
Arkadaşlar herkese iyi forumlar iyi Ramazanlar

Aranıza yeni katıldım..hatta forumda tanıdık bi abimizin arabasını alarak..şuanda Alihan abinin eski 1.4 sportline kırmızı polosuna binmekteyim..1.5 ay kdr oldu alalı..alır almaz tüm ağır bakımlarını yaptırdım..triger kayışı dahil herşeyini değiştirdim(yani değişip değişmediğine bakmayarak içimin rahat etmesi için yağını suyunu tüm filtrelerini vs vs)..çokta memnunum gerçekten Alihan abi motoru olsun kaporta olsun iç temizliği olsun güzel bakmış..severek kullanıyorum..

Arbama sıkıntısız binmekteyim yanlız şu aralar beni üzen bi nokta var..sorunum şu..araca küçük bi ilçede olduğum için çok az biniyorum kimi zaman 2-3 gün yatıyo..bu yatma esnasında marşa ilk bastığımda araç çok gönülsüz çalışıyo marşı bıraktığımda ise gaz vermessem istop etme seviyesine geliyo..dediğim gibi gönülsüz..marşa bastıktan sonra pır pır sonra gaz verince kendine geliyo..bu ilk çalışmadan sonraki çalışmalarda ise aslan gibi kükrüyo..tıkır tıkır çalışıyo..ben benzinin çeyrek deponun altında olduğu için bu sıkıntıyı yaptığını düşünmüştüm hatta depoyu yarım depoya getirdiğimde ve 2-3 gün yattıktan sonra marşa bastığımda sorunsuz çalıştı 1 hafta kdr lakin bikaç gün önce gene aynı sorunla karşılaştım..depo ise yarıda.bulunduğum ilçede tanıdık hiç ustam yok..ustam ankarada..ona telefonla sorduğumda benzin pompasından olabilir dedi..Alihan abiye sordugumda benzin pompasını şamandıra arızasından dolayı 2 sene önce değiştirdiğini lakin 2 senede arızandığına pek ihtimal vermediğini söledi..bu arada akü 2009 yılında alınmış..arabayla ilgili pek bilgim yok açıkcası..aküdende olabileceğini söledi Alihan abi...haftaya ankarada geldğimde baktırcam ustama siz değerli arkadaşlarımdanda bilgi ve yorum almak istediğim..
Şimdiden teşekkürler..hayırlı sahurlar

Çevrimdışı mustklc

  • İleti: 1623
    • Profili Görüntüle
Ynt: polo 1.4 sportline yardım lütfen
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2011, 13:27:46 »
ustan doğru söylemiş bence benzin pompası arızası gibi.
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı VWci

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 1758
    • Profili Görüntüle
Ynt: polo 1.4 sportline yardım lütfen
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2011, 00:27:16 »
orkan22, aracın 2-3 gün yatması sonrası isteksiz olması bence aküden, çünkü buna benzer bir durum sonrası ben 2007'de ilk akümü değiştirmiştim. Sonra'da 2009'da bir daha değiştirdim.

Benzin pompası olayına gelince, rolanti araca benzin yetistiremeyen bir pompa arac yolda giderken hiç yetisteremez. Gaz yemesinde vs. sıkıntı olur.

Çevrimdışı orkan22

  • İleti: 100
    • Profili Görüntüle
Ynt: polo 1.4 sportline yardım lütfen
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2011, 23:22:38 »
saol abı..akuye baktırcam bu hafta bakalım..bu arada suan sorunsuz bakalım

Çevrimdışı mehmet.nazlii

  • İleti: 96
    • Profili Görüntüle
Ynt: polo 1.4 sportline yardım lütfen
« Yanıtla #4 : 25 Ağustos 2011, 09:25:43 »
arkadaşlar araç çalıştıktan sonra gaz vermezsem diyor ama aküden olsa basar almaz. veya marş dinamosunu dönderemez benım bıldıgım. şu aralar aynı sıkıntı bedede var gibi ilk marşa bastıgında kasılma varmı arabada devir saati 1000 in altında bir müddet takılı kalıyormu ? ??? ???