Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Marş zor basıyor  (Okunma sayısı 5470 defa)

Marş zor basıyor
« : 18 Ağustos 2010, 15:19:15 »
Öncelikle herkese merhabalar. 1996 model 1.6 75 bg aracımın sorununa gelince, son 1 - 2 haftadır aracın marşı zor basıyor. Kontağı çevirip hararet ışığının sönmesini bekliyorum. Işık söndükden sonra marşa basıyorum 4-5 sn ses çıkmıyor araçtan. Sonra marş alıyor ve çalışıyor. Fakat dün 1-2 kez denedim çalışmadı. Sustalı kopya anahtardan olabilir belki diye düşündün orjinal kendi anahtarı ile denedim yine yaptı aynı şeyi. Aradan 1 saat geçtikten sonra yine aynı şekilde çalıştırdım araba çalıştı. Sizce bu neden olabilir, bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Aşk sessiz, sevgi dilsizdir.

Ynt: Marş zor basıyor
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2010, 17:17:56 »
marşa basınca nasıl bir ses çıkıyor. haybiye marş sesi geliyor ancak marş almıyor mu? yoksa  cıyyk diye acı bir ses mi geliyor. ya da hiç bir ses gelmiyor mu?

öncelikle elektrikçiye baktır akün sağlam mı? sonra marş motoruna baktır. eğer ikisinde de sıkıntı yoksa geriye benzin pompası ve direksiyonun oradaki marş düzeneği kalıyor. ve şu da var. eğer benzim pompan bozuksa zorlamadan dolayı marş motorunu da bozuyor. bu yüzden  marş motorundan sonra da benzin pompasına baktır bence
Araba binmek içindir..

Ynt: Marş zor basıyor
« Yanıtla #2 : 19 Ağustos 2010, 12:13:30 »
Dün akşam sanayiye baktırdım kontak swici arızalıymış. 1 - 2 haftadır 20 TL 'lik şey için ızdırap çekip duruyormuşum
20 TL swice 10 TL 'de işçiliğe verdim, neredeyse araba kendi kendine çalışacak artık
Aşk sessiz, sevgi dilsizdir.