Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: göstergelerim çalışmıyor  (Okunma sayısı 3130 defa)

göstergelerim çalışmıyor
« : 22 Nisan 2008, 13:49:47 »
bu sabah aküm bitti galiba çalışmadı söktük aküyü başka bir akü taktık araç çalıştı
ancak daha kontağı açar açmaz hararet sona kadar dayalı görünüyor yakıt göstergemde full görünüyordu aracı çalıştırınca motor çalışıyor ancak devir göstergem çalışmıyor yol yaparken km göstergesi çalışmıyor araç yağ lambam normalde yanması gereken yerde yanmıyor yanmaması gereken yerdede yanıp sönmeye başladı
toplam km ve küçük km göstergelerim yok olmuş küçük ekranda error yazıyor

lütfen başına böyle bir şey gelmiş arkadaş varsa yardım bir akü söküp takmak böyle sıkıntı veren bir soruna neden olabilirmi
 bu arada aracım 1998 model 1.6 polo hb

Çevrimdışı degauss

  • Otomobil
    2012 Polo 6R
    Şehir
    Edirne
  • 2012 Polo 6R
Ynt: göstergelerim çalışmıyor
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2008, 14:50:00 »
bir akü söküp takmakla bu tür problemler olmaz, tahminimce aracın elektronik ünitesine su kaçmış veya bağlantı kabloları ıslanmış olabilir. akü değiştirmeden önce veya sonra yıkama yapıldıya bundan olabilir. Ancak şuda var, acaba akü neden bitti, açık unutulan birşeymi vardı arabada, belkide gösterge ünitesinde gerçekten bir arıza oluştu, o nedenle bittiyse, aküyü değiştirdikten sonra akünün tekrar bitmesi durumu olabilir. Tabi bunlar sadece tahminden ibaret, ben sadece biraz akıl yürüttüm, faydası olur mu bilmem :/
2000 Polo 6N2 --> 2012 Polo 6R