Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Gaz yememe  (Okunma sayısı 12158 defa)

Çevrimdışı JudasDSC

  • in vino veritas, in vino feritas
Gaz yememe
« : 23 Ekim 2007, 20:00:03 »
Arkadaşlar pazar günü arabayla giderken araç aniden gaz yememeye başladı. Gaz pedalına ne kadar bassamda motora benzin gitmedi. yolda kala kaldık öyle. Neyse arabayı çektik benzin pompası çalışmıyordu değiştirdik. 2 saat kadar sorunsuz çalıştıktan sonra aynı arızayı verdi. yeni benzin pompasını söktük gene çalışmıyordu. pompa ya giden elektrik bir şekilde kesiliyordu.  Bugün tamirci bnzin aksamını temizlemiş pompayı temzileyip tekrar takmış sonuç aynı. 1-2 saat kullanmış sonra gene aynı hrıltılar, gaz yememe ve stop etmeler.
Sorunla ilgili bilgisi olan, fikri olan veya başına gelen varmı. 2 hafta kadar önce bi benzincide 97 oktan koy deyince adam dalgınlıkla bende farketmeden mazot pompasını takmıştı arabaya uyarınca hemen çekti ama depoya mazot girdiğini zannetmiyorum. girmişse bu olaylara sebep olabilirmi.
Arabada önce aniden devir düzensizliği sonra silkelemeler ve stop etme oluyor. Daha sonrada marşa basıldığında motora benzin gitmediği için çalışmıyor. Ayrıca kontak ilk çevrildiğinde duyulan benzin pompası sesi duyulmuyor fakat kontak kapatıldığında pompanın kapatılma sesi geliyor.   

Çevrimdışı JudasDSC

  • in vino veritas, in vino feritas
Ynt: Gaz yememe
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2007, 20:14:53 »
Anlaşılan kimsenin başına gelmemiş benden başka :saskin:

Ynt: Gaz yememe
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2007, 20:36:22 »
Anlaşılan kimsenin başına gelmemiş benden başka :saskin:

Demek ki  :o

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: Gaz yememe
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2007, 00:14:59 »
Dostum öncelikle geçmiş olsun.Sorunun yanlış benzine benziyor malesef ama bahsettiğin gibi çok kaçmamış sanırım az birşey midesini bulandırmış olmalı motorunun.Sana tavsiyem deponu iyice benzinni bitir en dipteyken git deponu fulle sonra kullan bakalım bi süre yapacakmı aynı sorunu eğer devam ederse yine yardımcı olmaya çalışırım.Ama dediğim gibi yanlış benzin sanırım ???umarım bu şekilde hallolur yoksa cebin biraz yanıcak gibi
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı JudasDSC

  • in vino veritas, in vino feritas
Benzin pompası
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2007, 19:49:33 »
Geçenlerde bahsettiğim gaz yememe sorununu benzin pompasını ve filtreyi değiştirerek çözdük. Ama şimdide bir yerlerde bir düzensizlik var herhalde.  Araç özellikle 1 ve 2 vitesde bazan gaz yemiyor 1 , 2 saniye güç kesiliyor araba duracak gibi yavaşlıyor sonra aniden fırlıyor.Silkeleme yapıyor.  Bu durumda tahmin edersinizki can sıkıcı ve tehlikeli. Bakalım iyice bir kontrol edeceğim nerde sorun var. Fikri olan ?

Çevrimdışı golf-line2

  • golf GTD
Ynt: Gaz yememe
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2007, 20:34:13 »
ilk önce arabanın hangi model olduğunu yaz :tamamdir

Çevrimdışı JudasDSC

  • in vino veritas, in vino feritas
Ynt: Gaz yememe
« Yanıtla #6 : 08 Kasım 2007, 00:51:59 »
avatarın altında yazar. arkadaşlarda bilir. 98 polo sportline  ;)
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2007, 00:59:39 Gönderen: JudasDSC »

Ynt: Gaz yememe
« Yanıtla #7 : 08 Kasım 2007, 08:48:22 »
Bana kalırsa aracın deposuna az da olsa mazot inmiş ve üzerine benzin koyulmuş ve mazotla benzin birbirine karışmış. Araç depoda kalan mazotu yemeye başlayınca da, enjektörleri tıkamış ve ayrıca bujiler de zarar görmüş. Doğru ateşleme olmadığı için de araçta silkeleme, rolantide sıkıntı ve stop durumları olmuş. Acilen bujilere ve enjektörlere baktır (Usta gibi konuştum beya).  ;D
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2007, 09:07:26 Gönderen: Firestarter »