Gönderen Konu: sensörlerin temizliği !!!!!!!  (Okunma sayısı 3817 defa)

Çevrimdışı freedom

  • İleti: 94
    • Profili Görüntüle
sensörlerin temizliği !!!!!!!
« : 15 Ekim 2009, 14:56:22 »
Arkadaşlarım internette öylesine gezinirken bir olaya şahit oldum. İnsanlar sprey felan alıp sensörleri temizliyo. Maf map lambda gibi. Arkadaşlar bizim sitede böle bir şey göremedim yapan yaptıran varmı +ları - leri neler. Yaptırmak lazım mı. Tşkler şimdiden.

Bu siteden arkadaşlar yapmışlar memnun olanlar çok. Sprey çok önemliymiş yağsız olacakmış.

http://www.fordclubtr.com/forum/MAF-ve-EGR-sensoer-temizl-t165839.html

Çevrimdışı mecamir

  • İleti: 1052
  • Doğuştan VW'ci...
    • Profili Görüntüle
Ynt: sensörlerin temizliği !!!!!!!
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2009, 18:43:30 »
eğer sök-tak işlerinden anlarsanız kendiniz de yapabilirsiniz. o sprey balata temizleyicidir (gaz yağı, benzin, mazot gibi maddeler de kullanılıyor). balata temizleyici sıkıldığı yüzeydeki her türlü tortu, kir ,yağ vs akıtır. böylece sensörün içi tertemiz olur. eksi yönü,  örneğin boğaz kelebeğini temizlemeye çalışırken emme manifoldundan içeri fazla kaçırırsanız aracınızın hava-yakıt karışımına bir süre balata temizleyici de karışır ve egsozdan 2-3 saniye siyah duman çıkar :) başka bir yan etkisi yok :D ha bir de plastik yüzeye fazla sıkarsanız tepkimeye girer, eritir ya da beyazlatır. uyguluyorum, bir zararını görmedim. spreyi büyük marketlerin oto reyonunda, benzincilerin marktlerinde bulabilirsiniz. würth öneririm, fiyatı 5-8 tl arasında değişiyor.

Çevrimdışı freedom

  • İleti: 94
    • Profili Görüntüle
Ynt: sensörlerin temizliği !!!!!!!
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2009, 09:49:57 »
eğer verdiğim adrese bakarsan philips in bi spreyi varmış elkrronik ürünlerde kullanılan. Bu sprey yağ kalıntısı veya başka bi kalıntı bırkmıyormuş. Bunu öneriyorlar. Ben bu spreyden alıp servisime gitsem diye düşünüyorum. Dez avantajı yok anladığım kadarıyla.