Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: biri bana anlatsın lütfen  (Okunma sayısı 12102 defa)

biri bana anlatsın lütfen
« : 06 Nisan 2007, 20:43:09 »
2000 model polo sahibiyim. Bagaj aydınlatması sorunlu idi..özel servise götürdüm.. yaptık dediler.. ama hala bagajda aydınlatma yok.. nedir bu cok cok özel bir mekanizma mı ? :)

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2007, 20:56:48 »
yoo özel bir mekanizma değil tabiki,  basit bir sorundur, kablolarda temassızlık yada bagaj kapağını açınca algılamıyor olabilir. Bagaj kapağını açtığınız anda yanması gerek.

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2007, 20:59:52 »
bagaj kilidindede bi sorun olabilir.

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2007, 07:24:15 »
oldukca basit bir sistem olmasi lazim...

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2007, 20:30:44 »
Bence servisten ziyade işinin ehli bir oto elektirikcisine göstermenizde fayda var, Polo kullanıcısı olaraktan, bizim arabaların arka kısmına dogru giden elektrik tesisatlarının genelinde sorun cıktıgını söyleyebilirim, özelliklede stoplar sorun cıkardımı isin icinden cıkmak birhayli zaman alıyor
GTI olsun istedik ama Allah DTI uygun gordu ......

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2007, 09:05:48 »
araba alırken önceliğim volkswagen olmalı dendi.. Buraya kadar güzel.. Ama servis işi cıktıgında ödenen fatura miktarları can yakıyor dogrusu  :)

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2007, 00:57:00 »
Elinizden geldigince servislerden uzak durmanızı tavsiye ederim, uzun zamandır vw kullanıcısı olarakta (3 ayrı polo, 1 adet golf sport) bizim araçlarımızın cok fazla parca eskitmedigini söyleyebilirim, size tavsiyem ist. icerisindeyseniz normal bir tamircide rutin bakımlarını yaptırmanızdır, bujiler, fren ayarları, yag degisimleri, fren balataları, bu gibi bakımlar oldukca uygun fiyatlara halledilebiliniyor, ayrıca zamanı geldiginde triger kayısı ve bilyasınıda dısarıda degistirebilirsiniz, 100-150 arası birsey tutmustu benim aracımda

Not : Özel servisler ucuz oluyor diye özel servisleri tercih ediyor olabilirsiniz fakat normal bir tamircinin 2 katı ücret alıyorlar bunuda aklınızdan cıkarmayın bence :)
GTI olsun istedik ama Allah DTI uygun gordu ......

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #7 : 09 Nisan 2007, 12:28:49 »
   bence servisten şaşmayın ,araba bu başka bişiye benzemez .

   Unutmayalım ki trafik hayattır :)

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #8 : 09 Nisan 2007, 17:18:47 »
Eylul arkadasımız olaya farklı boyutuyla yaklasmıs, ne yani simdi servisler olmasaydı herkez trafik kazalarında ölecekmiydi ?? Servislerde calısan insanlar Allah'ın kulu degiller mi ?? Orada çalışan insanlar dogarlarken özel bir bilgi beceri sahibi olarak mı dogmuslar ?? Ben sana katılmıyorum, isini iyi yapan, servislerin cözemediklerini cözen bircok insan var tamirci olarak, ayrıca basıma gelen ufak birseyi anlatayım, gecen vw servislerinden birinden ufak bir parca aldım, isime yaradı, kücücük plastik bir parcaya 7.5 ytl para verdim, neyse sol kapı icinde aynı parcanın olup olmayacagını, parcanın birebir aynı olacagı taktirde alabilecegimi söyleyerek siparis ettirdim, 20 gün sonra parca geldi ama benim istedigimle yakından uzaktan alakası yok, beni parcayı almaya mecbur tuttular bende aldım, isime yaramayacagını bildigim halde 7.5 ytl icin cingeneleik yapacak sıfata sahip olmadıgım icin aldım ve kapıdan cıktıktan sonrada çöpe attım :) Uzun lafın kısası tamamen insanların Paralarını sömürmek icin kurulmus bir düzenek olarak görüyorum servisleri, kimsede kusura bakmasın, tamamen kendi fikrim :) Serviste birsey yaptıracagınız zaman fiyat alın, birde güvendiginiz tanıdıgınız isinin ehli olan bir ustaya gidip fiyat alın bakın aradaki fiyat farkına yeniden burada konuyu tartısalım Eylul arkadasım :)
GTI olsun istedik ama Allah DTI uygun gordu ......

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #9 : 09 Nisan 2007, 20:32:03 »
eylül arkadasıma katılıyorum. her ne kadar ücretler can yakıyor olsa da.. servisten sasmamalı..
işin ehli her daim tercih edilmeli düşüncesindeyim..Biz tedbirimizi alalım da, Allah kaza bela vermesin ..

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #10 : 09 Nisan 2007, 20:43:11 »
Evet ben  başka pencereden bakıyorum.Sizde  benim penceremden bakabilirsiniz.Bayan sürücülerle , erkek sürücüler arasında donanım onarımı  olarak fark oluyor.Ben yolda kalsam gecenin bir vakti servis çağırabilirim ama   tamirci çağırabilir miyim? Yada lastik değiştirebilir miyim. Siz tamrcinin yarım yaptığı şeyleri tamamlayabilirsiniz ama bayanların öyle bir kabiliyeti pek yok.(genel konuşuyorum)
Üstelik bana servis her zaman güvenli gelmiştir.Belkide ben  ön yargılıyım .Ama arabama bir şey olsa ilk koşacağım yer servistir.Bana o güveni verdiler.
Metin Bey Metin bey !, Bazı Tamirciler sanki bizleri kazıklamıyor mu? Başka bir bayan arkadaşımın arabası bozulmuştu. Tanıdık(!) tamirciye götürdü.Her zaman oraya götürdüğü için , arızayı piyasa fiyatının 2 katına  yapmayı teklif etmiş.Yaptırmayınca fiyatı düşürmüştü. Tabii ayağı oraya alıştı diye..Ya tutarsa!!Arabalarımız her dakika sorun  çıkarmıyor.Dolayısıyla fedakarlık yapıp servise götürelim derim. Tamirciye her götürdüğümüzde   bölük pörçük para ödeyip  servise  ödeyeceğimiz parayı ödeyeceğimize   1 kere götürelim  tam olsun.Donanımsal olarak bayanların tam desteğe ve güveneceği bir yere ihtiyaç var.Böyle işte :)

Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #11 : 09 Nisan 2007, 20:46:52 »
Ayrıca Metin  Bey , plastik parçanızın bedeli dediğiniz gibi çok büyük değil..Eğer  geri vermeyi teklif etseydiniz ben  olumlu yaklaşacaklarını düşünüyorum.
Siz  yapmadığınız bir eylemin sonucu hakkında tahmin yürütmüşsünüz sadece ..
Son sözüm ise şu : hepimize kazasız günler dilerim.


Çevrimdışı vw6n

  • Otomobil
    Toyota auris
    Şehir
    İstanbul
  • vw6n
Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #12 : 09 Nisan 2007, 22:33:12 »
ben metin arkadaşıma katılıyorum istisnalar haricinde tabi.bende arabayı tamirciye götürme taraftarıyım bende başımdan gecen bi servis anımı anlatmak istiyorum-arabam şanzumandan yağ kaçırıyordu dış conta eskimiş arabamı yeni almıştım ve ilkkez tamire götürecektim ve önce servise bi gideyim dedim fiyat almak için bana 45 ytl fiyat çektiler işçilik hariç sanki okadar zorbişeymişgibi tamir etmesi sonra sağolun deyip oradan ayrıldım ve oradan tamirciye gittim adam arabayı lifte aldı alttan baktı baktı çözemedi ben söyledim dış conta diye yok içten olabilirmiş falan bilmişlik taslıyo o an zaten kıl oldum oda 45 ytl fiyat çekti arabada 3 gün orada kalacakmış şanzumanı indirip bakması lazımmış dedim manyak heralde(içimden tabi)oranan sağol bile demedim sanko sanayiye gittim orda bi ustaya girdim sorunu sölyledim hemen oda lifte aldı arabayı başladı çıkarmaya ne yapıyorsun dedim daha anlaşmadık niye hemen işe giriştin usta dedi anlaşcak nevar dedi contayı deyiştircem yağı tamamlıyacam 20ytl ver yeter kaç saat sürer dedim yarım saat sürmez dedi hemen halletti işte ustadan ustayada farkvar eğer ben arabadan anlamasam öbür adam arabayla 3 gün gezecekti

Çevrimdışı vw6n

  • Otomobil
    Toyota auris
    Şehir
    İstanbul
  • vw6n
Ynt: biri bana anlatsın lütfen
« Yanıtla #13 : 09 Nisan 2007, 23:00:23 »
he hazır servis mevzusu açılmışken bişey daha anlatayım amcamın 2006 model T5 minibüsü var araba dört ay önce falan devamlı sola cekiyodu ama öyle az falan deyil abartı boyutunda adamın kolunu arıtıyodu öyle diyeyim aradan biraz zaman geçti bi baktık arabanın garantisi bitiyo hemen amcam servise getirdi aldığı yere bilirmisiniz bilmem hani şu esenyurttaki devasa servis adamlar bakmış bakmış bi sorun bulamamış demişler öntakımı sökmemiz lazım amcamda kızmış olmaz demiş benim işimvar başkazaman  falan deyip cıkmış oradan sonra iş yerine geldi bir hafta sonra tekrar randevu aldık bu sefer ben götürdüm servisteki yetkili ustabasıları heralde arabaya bindi biraz dolaştık fena çekiyormuş dedi döndük servise biraz bekleyin dedi yarım saat sonra geldi lastiklerin aşınmışdedi baktım baktım bişeyyok bir senede nasıl eskir lastik dedim öyle dedi yeni takacaz bide rot balans ayarı yapacaz dedi dedim arkaları öne takalım önleri arkalara olmaz dedi rotlarda bozuk dedi bende amcamı aradım fiyatları söledim geldedi yaptırma bende gteldim sonra bizim burda atlıotomotiv lastik bayii var oraya götürdüm orda iyiyibi rotcu var sorunu söledim sola cekiyo diye bi bakayım dedi denemeye cıktık senin dedi lastiklerin içindeki teller kırılmış rotta sorunyok döndük önleri arkaya arkaları öne taktı balans falanda yapmadı bidaha denemeye cıktık adam ellerini bıraktı dayandı gaza araba milim oynamıyordu ve 20 ytl ye hallettik.serviste 1.180 ytl civarı bi fiyat çekmişlerdi durum ortada karar sizin.
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2007, 08:44:12 Gönderen: G60 »