Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Acil Yardım!  (Okunma sayısı 3001 defa)

Çevrimdışı aytuncc

  • Otomobil
    Volkswagen Polo 1.4 Sportline
    Şehir
    İstanbul
Acil Yardım!
« : 24 Nisan 2015, 10:35:40 »
Arkadaşlar merhaba,

Aracımın baskı balatası bitmişti. Gittim ustama değiştirdim. Ama her ne olduysa ondan sonra olmaya başladı. Araç ışıklarda durduğum zaman rölantisi 1100-1200 devir arasında takılıyor ve sonra yavaşça düşüyordu ki bu da yakıt sarfiyatını arttırıyordu. Gittim anlattım soğuktan yapar gibi bir saçma cümleyle karşı karşıya kaldığım için aracı alıp çıktım. Sanayide boğaz kelebeğini temizlettim ancak adaptasyon olmuyordu çünkü lambda düzenlemesi hatası veriyordu. Bununda sebebi oksijen sensörü dendi. Gittim onu da değiştirdim. İkisinin de ayarı yapıldı. Ancak devam eden sorunlarım var. Rölanti problemi aynı şekilde 1100-1200'de takılıyor sonra düşüyor. Ayrıca son bir iki gündür yokuşta hangi viteste olursa olsun tekliyor araç. Daha önce hiç böyle sorunlar olmamıştı. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Her usta saçma sapan şeyler söylüyor. Bıktım artık, araçtan soğudum nerdeyse. Bunun gibi bir durum başına gelen var mı?

Çevrimdışı 6N_24

  • Otomobil
    6N
    Şehir
    Erzincan
  • 1.4 16v 101 Hp
Ynt: Acil Yardım!
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2015, 12:12:39 »
Rölanti sorunu bendede vardı kime götürdümse boğaz kelebeği dedi temizlik belli bi zaman idare ediyo ama daha sonrası adaptasyon tutmyo dengesizlik çoğalıyo tam emin olmamakla birlikte seninde boğaz kelebeğinin ömrü bitmiş.orjinalı 600-700 civarı yan sanayisi 250-300 diye biliyorum.
Hastasıyız...

Çevrimdışı aytuncc

  • Otomobil
    Volkswagen Polo 1.4 Sportline
    Şehir
    İstanbul
Ynt: Acil Yardım!
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2015, 12:40:07 »
Teşekkür ederim ilgin için. Boğaz kelebeği olmayabilir diye düşünüyorum. Şöyle adam akıllı usta yok ki. Boğaz kelebeği olsa rölanti sürekli dalgalanabilir diye biliyorum. Ancak takılma da var. Bir türlü çözülmedi. Canımı çok sıkıyor.

Çevrimdışı speedystop

    Otomobil
    Polo 6N Sportline
    Şehir
    Kocaeli
  • 6N Uzmanı
Ynt: Acil Yardım!
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2015, 22:03:11 »
Sorununuz arabanız hava alıyor. Baskı balatayı değiştirirken manifolda bağlı olan egr hortumunu yada lpg varsa lpg map hortumu çıkmıştır. Teklemeside o yüzden eğer Tuzla civarlarında oturuyorsanız detaylı bakabiliriz. Eğer gelemezseniz gidin bi tamirciye gidin manifolda giren hortumları kontrol ettirin.
Mesele ölmek değil, mesele yaşayamamak.

Çevrimdışı aytuncc

  • Otomobil
    Volkswagen Polo 1.4 Sportline
    Şehir
    İstanbul
Ynt: Acil Yardım!
« Yanıtla #4 : 27 Nisan 2015, 22:50:43 »
daha dün oradaydım ancak mesajını yeni görüyorum maalasef :( Teşekkür ederim ilgin için kontrol ettireceğim, teşekkürler.

Ynt: Acil Yardım!
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2015, 09:16:06 »
Yeni konu açmayayım dedim. Hava alma durumu bende de var sanırım. Şöyleki benzinde iken hava filtresinin girişini tamamen kapatıyorum ama araç hala çalışmaya devam ediyor. Bunu lpg de denediğimde stop eder gibi oluyor tam stop edecekken benzine geçiyor benzinde çalışmaya devam ediyor. Böyle olması bir sorun yaratır mı avantajı dezavantajı var mı? Sebebi kolay bulunabilir birşey mi?