Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: LüTfEn YaRdIm-MaRş PrObLeMi  (Okunma sayısı 2823 defa)

LüTfEn YaRdIm-MaRş PrObLeMi
« : 15 Mayıs 2008, 22:47:31 »
Slm arkadaşlar.Benim araç 99 HB.Bu sorunumu daha önce paylaşmıştım ve çözüm bulabilme umudu ile forum sayfalarında dolanırken bir arkadaş da sabahları soğukken arabayı çalıştırırken saat ve km sıfırlanıyor yazmış ve ek olarak marş sorunu da yaşıyormuş.Ben arabayı 8 ay önce aldım, aküsü hakkında çok bilgim yok.Ustaya sordum da biraz daha gider dedi. Arkadaşın yaşadığı sıfırlanmayı ben de yaşadım kışın ve asıl sorunum motor sabahları ve soğukken çok güzel alıyor;ama gelgelelim ki motor sıcakken stop edip yine bastığımda 4-5 basmaya alıyor.Ustaya gittim,boğaz kelebeğinin oraya baktı ve marşı öyle denedik, bazen arabanın marşı açınca benzin ışığı sönünce araba benzini kesiyormuş, bundan dedi.Oto elekrtikçi de beyne bakalım diyor.Acaba derdim akü olabilir mi,neden sadece motor sıcakken olur?
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2008, 23:56:10 Gönderen: BAYİKS »

Çevrimdışı esmer16

  • pur dıkkat
Ynt: LüTfEn YaRdIm-MaRş PrObLeMi
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2008, 01:13:39 »
vallahı arkadasım bıldığım tek bır sey var bu işi gercekten bılen bırıne danıs ki gıtmesın bosuna paraların ben aynı sorun olmasada yasadığım bazı sorunlar yuzunden 700liraya yakın bı meblada param boşa gıttı yanlış usta ve bana ders olması gereken işler cıktı sen sen ol kardesım ısı bılene danıs ıhtımalle olmaz bu ısler oke
dıkkat

Ynt: LüTfEn YaRdIm-MaRş PrObLeMi
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2008, 20:23:47 »
motor soğukken saat ve km sıfırlamasının nedeni bastığında akünün zayıflığındandır (benim başıma geldi). ama motor yeni istop ettiğin halde araba geç alıyosa aküyle ilgisi yoktur aksine akü yeni istop ettiğin için şarjlı durumdadır ve çok rahat çalışması gerekmektedir. sorunu başka yerlerde aramalısın.
lanet olsun içimdeki bu polo sevgisine