Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 6N Havalandırma Izgarası  (Okunma sayısı 10291 defa)

6N Havalandırma Izgarası
« : 21 Ağustos 2007, 00:56:50 »
Arkadaşlar arbanın en soldaki, far düğmesinin yanındaki ızgaranın açma kapama silindiri içine düştü. Onu oradan nasıl çıkarabilirim.

Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2007, 10:17:15 »
arkadasım ben o ızgarayı acmak gibi bir gaflette bulundum sanırım sekmanını cıkardım farkında olmadan simdi ne ızgarası calısıyo ve saga sola dönmesi gevsedi kendiliğinden yön değiştiriyo yolda giderken sarsıntıdan. Acmak için ince uclu bir tornovidayla acabilirdsin kenarından cekerek

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2007, 10:31:14 »
aman hocam yaparkende dikkat et namussuzlar hassas yenileri dünya para..
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Çevrimdışı blue_polo

  • blue_polo
Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2007, 00:51:35 »
bence serviste yaptır
blue_polo

Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2007, 00:55:33 »
Ben orta boy bir makasın kesme uçlarında birini yandan içeri sokarak sadece hareketli ızgara bölümünü çıkardım, Biraz eziyetli bi iş ama zor çıkıyo önemli olan ise sağlam cıkarmak. Kolay gelsin.

Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2007, 01:13:52 »
anladığım kadarıyla 6nlerin bu ızgaraları oldukça sakat benimkilerde bozuk :(

Çevrimdışı yakkir

  • GAVURDAĞLI
Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2007, 09:56:37 »
Benimde sağ ön yolcu koltuğundaki kapıya yakın olan ızgarada ne soğuk ne de sıcak hiç üfleme  ve hava gelmiyor,ya tıkalı yada oraya gelen kanala ait bir yerde sorun var.Bilgisi olan varmı
En Büyük Kazancınız Sağlığınızdır

Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2007, 19:53:38 »
anladığım kadarıyla 6nlerin bu ızgaraları oldukça sakat benimkilerde bozuk :(

Benimkinde sorun yoktu su havalandırmaya takılan ceplik lerden asmıştım,çıkarırken sağ sola donen taraklardan biri yerinden çıktı onu takmak için sökmek zorunda kaldım.

Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2007, 21:39:42 »
Bu gün yapmayı denedim ama kırılacak gibi geldi bana en iyisi servise gittiğimde yaptırmak.

Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2007, 17:56:04 »
aracı aldığımda havalandırma izgaramın biri kırık gibiydi zorda olsa dışarı aldım arkasındaki bağlantılarını yerine oturttum diğerleri gibi oldu.bi diğer ızgaranın açma kapama silindirinin boşa döndüğünü gördüm onuda söktüm ama nafile gögüsün inmesi gerekiyo,değmez diye tornavida ile iç klapeyi  kapattım şimdi dinleniyo.

Çevrimdışı 34Sportline

  • LESS IS MORE
Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #10 : 18 Eylül 2007, 17:42:05 »
6N Polo'ların en başarısız parçalarından biri sağ ve sol iç havalandırma ızgaraları olsa gerek. Bu ızgaraların hareketli olan yani hava kanalının içinde oynayan parçası yana doğru çevirildikten sonra bir tornavida yardımıyla çıkarılabiliyor ama her servis bunu bilmiyor. Bu parçayı çıkardığınız zaman göreceksiniz ki bu küçük yatay ızgara parçalarının her biri ayrı bir parça ve yerlerine çok emanet kanalcıklarla oturtulmuş durumda. Izgaraları aşağı yukarı hareket ettiren ayar düğmesi ise bütün bu parçaların üzerine baskı yapan ince uzun bir parçaya bağlı. Yani ızgaralara aşağı yukarı yön verirken elinizi biraz bastırırsanız en az 2-3 parçayı kanalcıklarından çıkarmış olursunuz  >:( Yani bu ızgaraların tasarımı kullanım amacına hiç uygun değil. Bu nedenle çok hassas kullanılmaları gerekiyor. Ben soldakini söktüm ve sadece yerlerinden çıkmış olan parçaları oturtup geri taktım ama sağdakinde bu kadar şanslı değildim, sağdaki parçaların biri kırıldığından komple değişmesi gerekiyor... Bu arada Polo'ların diğer hassas parçalarından biri de arka cam sileceği su püskürtme kapağı. Buraya da oto yıkamacılarında bir zarar gelmemesi için dikkat etmek gerekiyor çünkü çok kolay kırılan bir parça...
Lütfen saygıyı elden bırakmayalım ve Türkçe'ye özen göstermeye çalışalım.

Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2008, 22:55:54 »
bu ızgaraları nrden bulabilirim bilgisi olan???

Ynt: 6N Havalandırma Izgarası
« Yanıtla #12 : 08 Nisan 2008, 08:46:28 »
Benim ufaklık sağ taraftakinin acma kapatma silindirini içine düşürmüştü. Nasıl becerdiyse...  :bekleriz: :bekleriz: Daha bu hafta sonu bir tonavida ile hemen söktüm. Parçayı yerine oturtup taktım. Açmışken birde arkadan bir güzel temizledim. Sağ taraftaki kolay çıkıyor ama sol tarafı fazla zorlamadım. yanındaki far düğmesinden midir nedir kolay çıkmıyor. Bende zorlamadım zaten. açabilseydim onuda temizliyecektim.
Toza karşı birşeyler oluştu bende.. En son olarakda hoparlor kapaklarını söküp bulaşık deterjanı ve bulaşık süngerinin yumuşak tarafı ile bol kopükle yıkadım. pırıl pırıl oldular. gri bir renke dönüşmüşlerdi. şimdi pırıl pırıl çok güzel oldu. ::)