Gönderen Konu: rolanti dalgalanması  (Okunma sayısı 11939 defa)

Çevrimdışı sedat_keser

  • İleti: 5
    • Profili Görüntüle
rolanti dalgalanması
« : 07 Ocak 2013, 16:20:42 »
herkeze selam.

forumu uzun süredir araştırıyorum ve açtığım konuyla ilgili bütün konularıda inceledim ama bi sonuca ulaşamadım.

aracım 2001 polo classıc 1.6 alm motor atiker sıralı sistem lpg takılı.

araç soğuk iken tek maarşta sorunsuz çalışıyor ve ısınana kadar 1200 devirde sabit saat gibi çalışıyor.

ısındıktan sonra devir saati 800 ila 1200 arasında sürekli dalgalanıyor. bazen 900 devirde sabit duruyor ama herangibir elektrikli komponenti çalıştırdığımda (far - cam - v.s) ve direksiyonu çevirdiğim anda rolanti tekrar düşüyor ve genellikle stop ediyor.  rolantideki dalgalanma sırasında gaz pedalı sürekli küçük haraketlerle rolantiyi ayarlamaya çalışıyor. yani boğaz kelebeği ayarlamaya çalışıyor. bu sorunu benzin ve lpgde yapmakta. bazende özellikle uzun mesafe yol yapınca araç 1500 ila 2000 devir arasında dalgalanıyor.

bu sorunla yaklaşık 2 aydır usanmadan mücadele ediyorum ama bi gelişme yaşanmadı.

araç bilgisayara bağlandı arıza yok. boğaz kelebeğinde kurum kirlenme v.s yok. bilgisayar ile adaptasyon yapıldı ama yine aynı.
ilk önce tamirci ustamız hararet müşürünün fişini çekti ve araç düzeldi vw servisinden orj. müşür taktık yine aynı sorun devam etti. ama müşür fişini çekince yine düzeliyordu. bilgisayarda arıza çıkmayınca elektrik hattından olabileceği düşüncesiyle kontrol ettirdik elektrik hattında da sıkıntı yok. sadece aküde biraz zayıflık var o kadar. beyini söktüm oksitlenme gibi hiçbirşey yok.

boğaz kelebeğinin kendini ayarlamaya çalışmasını ustalar kelebeğin sağlam olduğu yönünde yorum yapıyorlar. bu hafta sonu arabayı garaja çekip bütün kablo tesisatı elden geçireceğiz wd40 ile bütün soketleri temizleyeceğim. aküyü değiştirip tekrar test edecez.

bu gibi sorun yaşayıpta çözen arkadaşlar varsa özellikle nelere dikkat etmem konusunda bilgi verirlerse memlun olurum. sıyırmaya az kaldı.. :) ya bu araba beni yiyecek yada ben arabayı yiyecem başka kaçarı yok bu işin.

Logged

Çevrimdışı polosw

  • İleti: 22
    • Profili Görüntüle
Ynt: rolanti dalgalanması
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2013, 21:16:27 »
haydi hayırlısı inşallah sorun çözülür..

Çevrimdışı BARRACUDAY

  • İleti: 379
    • Profili Görüntüle
Ynt: rolanti dalgalanması
« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2013, 04:29:06 »
Öncelikle sağlam bir aküyle test yaparak kontrole başla bence. Sonra sigorta tablasındaki röleleri kontrol ettir. Umarım uzun sürmeden halledersin  :tamamdir

Çevrimdışı infernaltr

  • İleti: 185
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
Ynt: rolanti dalgalanması
« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2013, 07:46:58 »
Benimde rolanti dalgalanması sorunu vardı, boğaz kelebeği temizliğinden sonra zamanla kendi kendine düzeldi. Otomatik olduğu için araç kendi ayarlıyor.

Sizin sorun rolanti motorundan olabilir , kelebek söküldüğünde rolanti motorunuda söküp temizlemek lazım ya da kablolarını kontrol etmek lazım  :tamamdir

Çevrimdışı sedat_keser

  • İleti: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: rolanti dalgalanması
« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2013, 16:05:11 »
rolanti motorunuda kontrol edeceğim ama hangi parçacıya sorduysam rolanti motoru tek satılmaz kelebekle birlikte diyorlar.sitelerin bazılarında da rolanti motoru var ama hangi motora uygun orası belli değil. çoğu forumlarda hava akışmetreden bahsetmişler ama benim araç ALM motor olduğu için hava akışmetre yok diyorlar. bizim işimizi zorlaştıranda motor farklılığının çok olması. boğaz kelebeği bile motor koduna göre değişiyor. beyaz eşya servisi olunca elektrik kablo role ve elektronik devrelerin ne durumda olduğunu az çok anlıyoruz elimizdende geliyor ama vw grubunu fazla tanımadığım için hangi parça ne işe yarar veya şu parça alm motorda varda aft de yok gibi birsürü karmaşık şey canımı sıkıyor. araçta lpg olduğu için yetkili servis kapısından içeri bile sokmuyor. olmadı en son çare ankaradaki ender vw'ye gitmek olacak. ALM motor fazla yaygın değil gördüğüm kadarıyla, parça araştırırken bile hep farklı motor kodları çıkıyor karşıma. işimi zorlaştıranların başında aracın ALM motor olması büyük sıkıntı gibi geliyor bana. ALM motorun tüm parçalarına ulaşabileceğim bir site bulsam işim dahada kolaylaşacak.

Çevrimdışı polosw

  • İleti: 22
    • Profili Görüntüle
Ynt: rolanti dalgalanması
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2013, 22:25:06 »
benimkide ALM motor 3 sene önce boğaz kelebeği değiştirdim ama şimdi gene  stop etme sorunu yaşıyorum özelliklede soğuk havalarda .
Araçlarda lpg olduğu zaman bu sorunlar yaşanıyor.

Çevrimdışı infernaltr

  • İleti: 185
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
Ynt: rolanti dalgalanması
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2013, 19:40:08 »
Lpg sisteminden kaynaklı bir sorun olmasın örneğin lpg beyni ya da enjektörlerinde sorun olabilir ? Lpg sisteminde sorun yoksa Distribitör , bobin , buji kablolarından da yapabilir.  :tamamdir

Çevrimdışı İlksen Şahin

  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
Ynt: rolanti dalgalanması
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2014, 16:49:03 »
Aracın gaza geçince tekleme yaptığını okudum sadece ve sana söyleyeceğim şey gaz filtresini değiştir.Ben değiştirmedim ilk başta tekleme yaptı sonra istop etti sonra yolda bıraktı.Benzine alıp götürdüm sanaiye gaz filtresinden dolayı yanan bir parçadan dolayı 200 lira sıkışmış çıkarttık düzeldi.  :)
Polo classic 2000 comf. 1.6