Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Polo yardım  (Okunma sayısı 9085 defa)

Polo yardım
« : 28 Şubat 2008, 23:10:41 »
Bu sorunları başka bir yerde yazdım ama farkedilmedi sanırım

6 ay önce 1998 model 1.6 aft motor manuel şanzuman polo classic marka araç satın aldım.Sorunlarım yada sorularım:

1 - Dün aracı çalıştırdım rolanti normal ama gaza basıp yürümeye çalıştığımda motorda yığılma stop etme eğilimine girme gibi bir şey oldu bir kaç defa stop ettim yeniden çalıştırdım sorun düzeldi.Bu nedendir?

2 - Bu gün aracımı çalıştırmaya çalıştım 3-4 defa marş basmama rağmen çalışır gibi oldu çalışmadı 3-4 denememden sonra çalıştı ancak rolantide durmadı gaz vererek yürüdüm biraz sonra boşa aldığımda rolanti düzelmişti.Bu nedendir?

3- Yaptığım incelemede polo classic marka aracımın boğaz kelebeğinde elektronik fiş girişi gibi birşey (soket vb) göremedim.Classiclerde adaptasyon olayı olmuyor diye duymuştum bu doğrumu?

4 -Boğaz kelebeği gaz telinin bağlı olduğu parça ise hava filitresinden sonra(boğaz kelebeği ile hava filitresinin arasında) üzerine soket takılı bir parça var bu nedir?Bu parçanın temizliği yapılıyormu?

5 - Polo classiclerde boğaz kelebeği adaptasyonu yapılıyor ise aküyü değiştirmiştim akü sökülüp takılınca adaptasyon ayarı bozulurmu(bozulur diyende var bozulmaz diyende var)

6 - Bunun bu konuyla alakası yok ama devam edeyim;

Motor yağında keskin bir benzin kokusu mevcut.Servise telefon ettim ama motor yağına benzin karışması imkansız diyorlar , ama kesinlikle keskin bir benzin kokusu var yağda bunun sebebi nedir?

Biraz uzun oldu ama yazdıklarımı sabırla okuyup bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Şu an görevim sebebi ile doğunun en ücra köşelerinden birindeyim servis imkanı yok maalesef ustalarda pek anlamıyor.Bu yüzden lütfen sorularımı tek tek okuyup cevaplarını verebilirseniz çok memnun olucam...

Ynt: Polo yardım
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2008, 23:31:42 »
maşallah pek sorunun yok  ;D ;D
allah sabır versin ne diyeyim aslında diyecek çok şey var ama burdanda tam anlamıyla yorumlanamaz :sevgi: :sevgi:
sen tek tek sorularını yazarsan sana daha iyi yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum :tamamdir

Çevrimdışı R-Line

  • Golfsburg Edition
Ynt: Polo yardım
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2008, 23:43:27 »
soruların okadar çokki... bilgi sahibi olduklarımı söyleyim
akü değişmesiyle adaptasyon gerekmez, bu araçlar özellikle kışın ilk çalışmasında rolanti yüksek olur sonra düzelir, boğaz kelebeği sökülürse adaptasyon gerekir sökülmeden temizlenirse gerekmez. sana tavsiyem boğaz kekbeğini iyice temizlet adaptasyonunu yaptır bide öyle dene yine düzelmezse muhtemelen boğaz kelebeği arızalıdır orjinali 250-300 civarı muhtemelen o benzin kokusuda kelebekle alakalıdır. daha detaylı bilgiyi polo sahibi arkadaşlar daha net verecektir. ;)

Çevrimdışı ozmo

  • 96 Polo 1.6
Ynt: Polo yardım
« Yanıtla #3 : 29 Şubat 2008, 12:32:18 »
poloların klasik hastalığı boğaz kelebeği bence forumdaki yazıları okuduysan kendi başına temizlemesini yapabilirsin boşu boşuna paranı kaptırmamış olursun :D akü değiştirildiğinde adaptasyon yapılır diyen var yapılmaz diyen var yaptırmakla bir şey kaybetmezsin paran dışında :D yağda keskin benzin kokusu pek hayra alamet değil aracında yağ eksiltme varmı var ise iyi bir usataya baktırmanı tavsiye ederim sekmanlardan biri zarar görmüş ise benzin pistonlardan kartere kaçıyor olabilir bu benim görüşüm tabi forumda arkadaşların memnun olduğu servisler var eğer iyi bir ustam yok diyorsan oturduğun yere göre usta konusunda yardım etmeye çalışırız.

Ynt: Polo yardım
« Yanıtla #4 : 29 Şubat 2008, 14:37:28 »
Sevgili ozmo;

Öncelikle boğaz kelebeğini kendim temizliyebilirim.
Aracımda yağ eksiltme yok , kendim ardahandayım servis maalesef hayal ama eskişehir servise telefon ettim yağa benzin karışması imkansız o kartere giren bir miktar eksoz gazı varmış galiba ondan dolayı kokar dediler.
Bu gün bir arkadaşımın hundai elentra marka aracın yağını kokladım aynı koku ondada vardı normal galiba.Adaptasyon olayına gelince izne gidene kadar hayal maalesef dediğim gibi servis yok astada yok :(