Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: ESP hakkında  (Okunma sayısı 7738 defa)

ESP hakkında
« : 03 Eylül 2011, 00:14:28 »

  S.a. arkadaşlar daha öncede bu esp hakkında şikayetim olmuştu. Ama bu sefer bu sorundan kurtulmak istiyorum.Arka koltuk nezaman dolsa ve ortada oturan hareket etse arabanın ESP ışığı yanıyor.Ama bu sefer daha önce de olmuştu ESP ışığı yanıp yanıp söndü ve arabanın alt takımlarından fren pedalından hissettim takur tukur ses geldi.ne olduğunu anlamadım bu sorundan nasıl kurtulabilirim? Koltuğun altında sensör varmış değiştirmem mi gerekiyor? bu sensörün fiyatı hakkında bilgisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler... >:(

Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2011, 01:32:11 »

 s.a. bugün Volkswagen gurubunun oto elektriğine bakan bir ustayla görüştüm. esp ile ilgili sorunumu anlattım.arka koltuğu söküp koltuğun altındaki sensörü resetlememiz gerekiyor dedi...bugün zamanım olmadığı için daha sonra gelirim dedim...bu resetleme işi sorunu halleder mi acaba???

Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2011, 23:02:42 »
hocam , aynı sorun benim araç ta da var. sakaryada özel bir servise gittim, araca bakmadan esp beyninin değişmesi gerektiğini söyledi. benim araç ta da aynı şekilde arkada birisi oturduğu zaman esp ışığı yanıyor. Bu soruna bir çözüm bulabilirsen, paylaşmanı rica ediyorum.

Hayırlısıyla işi çözmen dileğiyle...

Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2011, 17:27:35 »
Elektronik kontrol ünitelerinizle probleminiz varsa aracınızın garantiside bitmiş ise değiştirmeden önce eğer bulunduğunuz yer itibarıyla İzmit e gitme imkanınız varsa Marmara Elektroniğe probleminizi aktarın derim. ABS ve Hava yastıklarıyla ilgili problemlerimi burada çok ekonomik olarak çözdüm. İlgilenen olursa adreslerini verebilirim.

Saygılarımla,

Çevrimdışı mussel

  • Otomobil
    A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
    Şehir
    İstanbul
Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2011, 19:52:01 »
  Sanırım araçlarınız passat,benim aracımda golf ıv bende esp problemiyle bi dönem uğraştım.Öncelikle arızanızı cihaza bağlayıp tam tespit etmeniz gerekiyor.Esp yanal kayma sensörü benim araçta direksiyon altında bulunuyor.O parçayı değiştirdik ve sorunum %80 halloldu.Zaten o parçayı yetkili servisten temin ettim 2010'da 240 Tl vermiştim.Bu sizi endişelendirmesin dediğim gibi ilk önce aracınızın arızası tam tespit ettirin.Kablolarda kısa devre,temassızlık gibi problemlerde buna sebep oluyor.Hatta akü üzerinde bulunan sigorta kutusundan bile kaynaklı olabilir.
03.06.2005

Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2011, 10:53:51 »

  Benim aracın sorunu kesin arka koltuğun altındaki sensörden.denedim hareket halindeyken arka koltukta oturan arkadaşa otur kalk dedim ESP ışığı yandı..İnşallah sadece sensördendir başka sorunu yoktur.Usta bir gün gel halledelim dedi ama mesai saati bittikten sonra da fırsat bulamıyorum.haftasonu da işler çıkıyor daha halledemedim.önümüzdeki hafta halledecem inşallah. sonucu burada paylaşırım...

Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #6 : 12 Ekim 2011, 23:40:49 »
sanırım ben çözdüm gibi olayı, Esp Beyni arka koltuğun tam ortasında ve oturan kişi direkt beynin üzerine oturuyor. Ben esp beyninin üzerin 5 cm yüksekliğinde sac parçası koydum. artık Esp beyni nin üzerine bir baskı olmadığı için bir arıza da göstermiyor.

Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #7 : 16 Ekim 2011, 18:32:22 »

  iyi çözüm bulmuşsun kahraman bey. Ben de hallettim gibi görünüyor inşallah bir daha sorun çıkarmaz.dün oto elekrtikçiye gittim koltuğun altındaki sensörü çıkardık.tamir edilemeyeceğini söyledeiler. bir tane çıkma sensör bulduk.piyasa araştırması yapmadım orjinali kaç para bilmiyordum 150 liraya aldım.biraz pahalı gibi oldu ama işi bilmeyince kabul etmek zorunda kaldık...

Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #8 : 08 Kasım 2011, 16:35:20 »
Arka koltuğa oturunca ortaya çıkan bir sorun bu neden sensör değişiyor anlamadım.Benim araçtada  aynı sorun var(eğer sorun olarak görülüyorsa) bazen oluyor bu sorun herzaman değil.

Ynt: ESP hakkında
« Yanıtla #9 : 12 Kasım 2011, 01:04:37 »
Aslında sorun denmez ama benim arabada bazen arkada oturan hareket ettiği zaman esp ışığı yanıp sönüyordu ve bir kaç defa sanki abs devreye girer gibi ses çıkarıyordu.Bu nedenle bu sorunu halletmek istiyordum.Çokşükür hallettik gibi görünüyor değiştirdikten sonra bir daha olmadı...