golf gtı mk1... page 13
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 05, 2008, 09:28:06 ÖÖ
70305 Mesaj 4099 Konu Gönderen: 3424 Üye
Son üye: doyummm
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Volkswagen Türkiye  |  Otomobil Forumu  |  Otomobilim  |  golf gtı mk1...
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17 Yazdır
Gönderen Konu: golf gtı mk1... (Okunma Sayısı 23004 defa)
Firestarter

Otomobili: Reklama gerek yok :)

Üyelik Bilgileri
Ynt: golf gtı mk1...
Yanıtla #180 : Eylül 15, 2007, 10:32:57 ÖS

Karbüratör sürekli bakım isteyen bir parça, hele ki weber daha teferruatlı. Benim aracım da da tek boğaz solex var ancak karbüratör kim ne derse desin sıkıntı. Performansını veriyor ama sürekli bakımlı tutmak gerek.

escocem

Otomobili: golf mk1 gti

street racer

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #181 : Eylül 16, 2007, 12:46:01 ÖÖ

gazda değil benzinde :)gazda bunu yakması için en az 2.5 v6 felan olması lazım Wink
295 ykrş gazda çok deli bir rakam cem nediyosun sen takmanın ne anlamı varki kaldır gidsin daha iyi k-Jetronik te ben benzinde böyle rakamları görmedim...

escocem

street racer

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #182 : Eylül 16, 2007, 01:15:03 ÖÖ

Valla senide tebrik ediyorum kos koca mühendisleri bir çırpıda hikaye ettin karburatorü yücelttin... Ne alakasız bir durum bu yahu... K-Jetronik in amacı kullanılan yakıt ve havayı en verimli şekilde araca uygulaması en küçük iğne deliği kadar bir yerden hava alsa yakıtı arttırır ama bu sistemin amacı gerektiğinde çok ekonomik bir şekilde kullandırtmak ve gerektiğindede yüksek performans değerlerine ayarlamak ama bunu aşırı yakıt beslemesi ile değil çok noktadan yeterli miktarlarla zengin karışımı sağlaması.....   Eğerki Karburator bu kadar verimli bir parça idi neden üreticiler ekonomi ve performans değerleri için fabrikadan bu sistemin üretimine devam etmediler.. Aynı durum yakıtta GAZ içinde geçerli...
  uthor=warlock link=topic=720.msg28814#msg28814 date=1189880250]

can performans konusunda demiş yalnız yakıt ve performans dememiş ;)sürekli bu işi iddilaşmanın anlamı yok bi sıra bir yerlerde görüşürsek dediklerimin doğru olduğunu kendinde görürsün ki yalanı sevmem sevsemde buna ndn olacak bir şey yok..k-jetronik ilk enjeksiyon sistemlerinden,eberde en gelişmiş karb.markası bunuda düşünmek lazım bence...iki sisteminde fabrikadan alıp aynı motorlarda denemesi yapılsa sadece yakıtta k-jetronik ufak farklarla öne çıkar oda kmde 2 kuruş felan olur en fazla tahminimce..
ayrıca jetronik faydayı çok noktadan sağlamaz tek faydası hava karışımını biraz daha fazla yapar karışım özelliğinden ve direk odaya püskürtmesinden fark yaratır..adı üzerinde tek nokta enjeksiyon..jetroniğin amacı senin dediğin gibi performansı daha az yakıtla yakalayabilmesi fakat ikimizinde yazdığı paralara bakılırsa senin aracın sağlıklıyken yaktığın yakıttan az yakıyorum.. " Aynı durum yakıtta GAZ içinde geçerli..."kelimesinden anladığım doğruysa gazdada yine jetronik az yakar diyorsun..bu düşüncen kesinlikle hem yanlış hem doğru..durum şu ki jetronikte gaz aslında emme manifoldunun dğıtıcısının ortasından verilir ve ve bu sebebten az yakabilir fakat trde daha o gazı valfle emme manifoldundan bağlayacak adam bulamadım sti a bile gaz taktılar ama bunla uğraşmak istemiyor kimse nedense...bu sekilde olsa az yakar bu bi kesin ama benzin dağıtıcısının ordan bağlantı yapıldığı için bizim araçlarda gaz beinden çıkıp dağıtıcıya ordan emmeye giden hava kanalımdan manifolda ordanda manifolt üzerinden odaya gidiyor bu noktada araç nerdeyse benzine yaklaşıyor ozaman işte..ama karbüratörde bu yol en fazla yarısı kadar oluyor hata daha kısa bu sebeblede jetronikten az yakıyorsun gazı...yazdıklarımı bilmişlik gibi algılama sadece yasadıklarımı tecrübelerimi yazıyorum jetroniği çıkarmadan evvel bende çok yol aradım nsl yaparım diye özellikle gazla jetroniği sağlıklı sekilde en fazla 5000-6000 km kullanırsın sonra sistem sapıtmaya başlar benzindede gazdada hem fazla yakar özelliklede benzinde dengesizleşir...

warlock

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #183 : Eylül 16, 2007, 03:13:14 ÖS

Anlaşmazlık çıktı yazılanlarda sen fiyatları verirken GAZ değilde Benzin deseydin baştan karışmıyacaktı ortalık baştan yassana cem şunu bende Gaz da 295 ykrş yi görünce ne diyor bu dedim.....    Benzinde 295 ykrş çok anormal bir rakam değil heleki kullandığımız berbat yakıtlardan sonra....      Bizim araçlarda Gerçekten 97 oktan benzin ve çok iyi ayarlı bir motorda hakkaten yakıt az denilebilcek durumda....  480 km de bir depo benzin yakmıştım düzgün ayarlar yapıkken ama işte yola çıktımı şu KM yi bir sabit tutabilsek bi türlü olmuyor heleki otobanda yanınızdan bi BMW yada bir Mercedes köklemiş geçtimi illa tamponuna sokacaz burnumuzu...  Smiley Ama bizim araçlarında zevki burda işte yakarsan yak anasını satim senden kıymetlimi diyoz abanıyoz... Smiley

escocem

street racer

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #184 : Eylül 16, 2007, 04:41:21 ÖS

hehe ben fiyatları verirken gazda demedim benzinde demedim ;)ayrıca sondaki v8 örneğinden,verdiğim rakamın benzin paras olarak anlaman yada 1.8 bi aracın ne olursa olsun kolay kolay gazda o fiyatı yakmayacağını tahmin edebilmen lazımdı Smiley

ata666
tayfun

Otomobili: mk 1 5 kapı GTl

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #185 : Eylül 21, 2007, 04:51:27 ÖS

cemocan araban çok güzel kardeşim allah kaza bela vermesin.

efsaneler ölmez şekilde değiştirmez.5 kapı GTİ
escocem

street racer

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #186 : Eylül 21, 2007, 06:43:13 ÖS

sağol dostum  Smiley

mecamir
Can

Doğuştan VW'ci, kısa süreliğine Ford'cu...

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #187 : Eylül 22, 2007, 05:32:01 ÖS

Valla senide tebrik ediyorum kos koca mühendisleri bir çırpıda hikaye ettin karburatorü yücelttin... Ne alakasız bir durum bu yahu... K-Jetronik in amacı kullanılan yakıt ve havayı en verimli şekilde araca uygulaması en küçük iğne deliği kadar bir yerden hava alsa yakıtı arttırır ama bu sistemin amacı gerektiğinde çok ekonomik bir şekilde kullandırtmak ve gerektiğindede yüksek performans değerlerine ayarlamak ama bunu aşırı yakıt beslemesi ile değil çok noktadan yeterli miktarlarla zengin karışımı sağlaması.....   Eğerki Karburator bu kadar verimli bir parça idi neden üreticiler ekonomi ve performans değerleri için fabrikadan bu sistemin üretimine devam etmediler.. Aynı durum yakıtta GAZ içinde geçerli...

Ben yekıt ekonomisi ile ilgili tek kelime etmedim Smiley Okumayı bilen arkadaşlarım görebilirler Wink

Weber veya dellorto'nun karbüratörleriyle yakıt ekonomisi sağlayan varsa beri gelsin Smiley Weber=Benzin...

mecamir
Can

Doğuştan VW'ci, kısa süreliğine Ford'cu...

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #188 : Eylül 22, 2007, 05:33:07 ÖS

Cem çektiğimiz videoları ne zaman eklicen? Bak millet merak ediyo hala arabaın nasıl olduğunu Smiley

escocem

street racer

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #189 : Ekim 13, 2007, 04:25:04 ÖÖ

sonunda gecen gün sanayiye gidip son kaşıda kalıptan ayırdım ve birini ölesine fıslayıp taktım...

cabrio63
cihan

Otomobili: 84 mk1 golf cabriolet

mk1 cabrio

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #190 : Ekim 13, 2007, 07:56:28 ÖS

burdan fena durmuo,yakından nasıl?

respect to all old scholls
warlock

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #191 : Ekim 13, 2007, 08:51:11 ÖS

Kaş mk1 lerde çok tatlı duruyor.. Cem ön tarafı boya ve bide tampon tak dahada öfkeli bir bakışı olsun aracın...

Firestarter

Otomobili: Reklama gerek yok :)

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #192 : Ekim 13, 2007, 09:09:24 ÖS

Ön çıta ve geniş bir karlık, aracı çok agresif bir hale sokuyor.

escocem

street racer

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #193 : Ekim 14, 2007, 01:23:15 ÖÖ

kalıptan aldığım haliyle fısfıslayıp taktım ölçüler nasıl olmuş diye takmışkende kaldı balkondan çekeyim dedim resmini...zımpara boyadan sonraki halini paylaşırım yine..ben kendimce beğendim bunu yapmak için feda ettiğim orjinalinden bi eksiği yok hatta orjinali taktığında önden baktığında panjurla arasında boşluk oluyor ve kaputtan daha öne çıkıyor ben o boşluğu minimuma indirip eğimide çok az oynattım daha güzel oldu..dediğim gibi boyadan sonra eklerim yakından ayrıntılı..

escocem

street racer

Üyelik Bilgileri WWW
Yanıtla #194 : Ekim 14, 2007, 03:07:48 ÖS

1-2 yakın fotosunu cektim bu haliyle koyayım dedim...özellikle yan fotoda zımpara isteyen fazlalıklar gözle görünür sekilde...

Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17 Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: