Gönderen Konu: fotoğraf küçültme  (Okunma sayısı 1671 defa)

Çevrimdışı cavanozz

  • İleti: 1666
  • Can
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: MK III Sportline, MK I GTI, MK IV Pasific, Passat SW 1.4 TSI Comfortline, Sharan 1.9 TDI Highline
  • Şehir: İstanbul
fotoğraf küçültme
« : 23 Haziran 2011, 01:14:24 »
arkadaşlar herkese merhaba, konuyu burada açmamın nedeni en çok fotoğraf bu bölüme eklendiği içindir.. konu sabitlenirse hem formun server'ı hemde benim gibi kotalı kullanıcılar içinde iyi olacaktır..

fotoğraf küçültmek için çok özel bir programa ihtiyacınız yok. windows içinde yer alan paint ile çok rahat ve kolay bir şekilde yapılabilir..

öncelikle yükleyeceğimiz fotoğrafı sağ tıklayıp birlikte aç kısmından paint'i tıklıyoruz..

açılan sayfada üst kısımda "resim" - "yeniden boyutlandır" tıklıyoruz (ctrl+w)

örnek fotoğraf olarak gökhan arkadaşımızın en son yüklemiş olduğu fotoğrafı aldım boyutu 2592x3888 yaklaşık olarak 4mb..




açılan pencerede üst kısımdaki yeniden boyutlandır bölümüne yatay ve dikey kısmına bu fotoğraf için 30 yazıyorum tamamı tıklıyorum..  tamamı tıkladıktan sonra fotoğraf istediğiniz gibi küçülmemişse (hala büyükse) yada çok küçülmüşse, yukarıdaki düzen kısmından "geri al" (ctrl+z) kısmını tıklayarak fotoğrafı eski haline getirip,  yeniden boyutlandır kısmından yeni bir değer girebiliriz..  (100 ve üzeri bir değer girerseniz fotoğraf olduğundan daha büyük olacaktır)



yazdığım değer 30 olduğu için, fotoğrafımız %70 oranında küçüldü..  mouse'u fotoğrafın sağ alt köşesine getirirsek alt çubukta fotoğrafın boyutunu görebiliriz.. kaydedip kapatıyoruz..




küçültme işleminden sonra fotoğrafı tekrar yüklüyorum işte sonuç...  umarım faydalı olabilmişimdir..   herkese iyi formlar..


yeni yine yeniden..!! 8)

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

  • İleti: 10392
  • My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: fotoğraf küçültme
« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2011, 00:49:40 »
Vay benim kızı kobay fare yapmışlar ya  ;D Emeğine sağlık abi  :tamamdir
ob ein leben nach dem cabrio ist ???