Gönderen Konu: Touran  (Okunma sayısı 10401 defa)

Çevrimdışı vwv

  • İleti: 13
    • Profili Görüntüle
Touran
« : 30 Temmuz 2009, 17:37:56 »
  VW Touran ismini nerden aldığını biliyormuydunuz ? Yusuf Turan adındaki Türkten almıştır Touran ismini. Yusuf Turan VW Touran' ın çizimini yapmıştır VW de bu kişiye jest olsun diye araca Touran adını koymuştur.
 ( içimizde bilen arkadaşlar olabilir bu bilgiyi bilmeyen arkadaşların bilgisine ). Aktif forumlar...
Enes

Logged

Çevrimdışı ilkerr

  • İleti: 18
    • Profili Görüntüle
Ynt: Touran
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2009, 14:18:51 »
aksine benimde izledigim bir roportajda almanyada bir turkun turan ismini pantentletip turan ismiyle araba parcalari urettigini ve vw  bu adamdan bu patent i satin alip bu araci urettigini gordum . gerisini bilmiyorum

Çevrimdışı Yaşar67

  • İleti: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Touran
« Yanıtla #2 : 27 Ağustos 2009, 10:58:03 »
bir yerlerde "tour" ve "sharan" kelimelerinden türetilmiş olduğunu okumuştum, onların yalancısıyım...

Çevrimdışı ilkerr

  • İleti: 18
    • Profili Görüntüle
Ynt: Touran
« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2009, 22:27:59 »
bende roportaj i izledim touran ismini patent leten adam konusuyordu bende onlarin yalancisiyim :)

Çevrimdışı ilkerr

  • İleti: 18
    • Profili Görüntüle
Ynt: Touran
« Yanıtla #4 : 27 Ağustos 2009, 22:51:34 »
Hamburg'da yaşayan 25 yaşındaki Ali Turan'ın ‘Touran’ modelini babası Mehmet Turan'la birlikte tasarladığını söylemesi ve bu konuda gazetelere demeç vermesi, Volkswagen şirketini zor durumda bıraktı.Touran'ın Pazarlama Müdürü Gabriele Theurkauf, Touran'ın İspanya'nın Malaga şehrinde düzenlenen test sürüşünde Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Theurkauf, Touran isminin üç isim arasında seçildiğini belirterek, ‘‘Touran, Tour ve Sharan kelimelerinden türetilen bir isimdir. Araç üretildikten üç ay sonra isim çalışması yapıldı. İsim belirlendikten sonra ‘Touran'ın başka bir yerde kayıtlı olup olmadığı araştırıldı ve Touran Motors isimli bir tamirhanenin ismi tescil ettirdiği belirlendi’’ dedi.Bunu üzerine Touran Motors’a isim hakkı için para teklif edildiğini kaydeden Theurkauf, ‘‘Ama bu gelişmelerden sonra Ali Turan isimli şahıs demeç vererek Touran'ı kendisinin tasarladığı yolunda tamamen yalan açıklamalar yaptı. Ali Turan bununla da kalmayıp Touran'ın dünya tanıtımında Almanya'da radyo ve televizyonların canlı yayınına katılarak kendisini Touran'ın yaratıcısı olarak lanse etti’’ diye konuştu.Ali Turan'ın söylediklerinin tamamen yanlış olduğunu kaydeden Theurkauf şöyle konuştu: ‘‘Eğer Ali Turan kendi isteğiyle Türkiye'deki gazetelere gerçeği açıklamazsa kendisine dava açacağız ve isim hakkı için teklif ettiğimiz parayı da vermeyeceğiz.’’ Volkswagen yetkililerinden öğrendiğimiz bilgilere göre Touran'ın isim hakkı için Ali Turan'a teklif edilen para 100 bin Euro ile Volkswagen'in 4x4 aracı Touareg. Ali Turan'ın bu teklifi kabul ettiği ancak söylediklerini doğrulamadığı halde bunların verilmeyeceğinin üstüne basılıyor.