Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 2003 bora prilmline 1,6 16 valf lpg taktırsam sıkıntı yaratır mı ?  (Okunma sayısı 14894 defa)

2003 bora prilmline 1,6 16 valf arabaya lpg taktırsam hangi markayı tercih edersiniz yetkili servis lpg yi önermiyor bu özellikde lpg taktırıp kullanan arkadaşlar var mı

lpg montajı yapan servislere sordum 2003 ve ustü boralara düzen tutmuyor diye söylediler bende sahibinden.com a girerek 2003 üstü satlık lpg li araçları inceledim geneli yeni takıldı 1 ay 3 ay oldu diyenler var tabi arayıp sormadım kişileri araçlarını beğenmiyormuş gibi olmasın diye aceba bu kişiler lpg den memmun değillerde mi satmak istiyolar ilerde bende lpg taktıdrığım zaman düzen tutmazsa satmak sorunda kalmayım sizlerinde fikrini almak istedim

hangi marka lpg montajı yaptırayım sizce

birde incelediğim arabalar arasında brc yi yeni takdırıp da satmak isteyene çok az dekgeldim

üstad ilk defa sen duyuyorum 2003 üstü 16V li motorların lpg ye uyumsuzluğunu.yetkili servis tabiki istemez.hangi yetkili servis kendi araçlarına lpg istiyorki?İşlerine gelmiyor.Halbuki vw de lpg li Golf çıkardı acaba ondan haberleri yok mu?Almanyada sanırım satışa sunuldu.

Vw nin lpg ye uyumlu olduğu bilmeyen yoktur.Adamlar 20 V li turbolu lpg siz passat var mı acaba piyasada?(cebi iyi olanlar hariç)
20 V li passat bile lpg ye uyumlu olduktan sonra senin araç hayli hayli uyumlu.

Bende 2004 16 V li pasific var.Kendim 2009 martta konyadan ATİKER marka lpg taktırdım.Allah a şükür 15 bin km oldu.Zaten ülkemizde olmuş benzin 3,65 nasıl binilir ki benzinle.16 - 8 V li olması önemli değil yeterki siz işin ehli bir ustaya taktırn.

Hangi marka lpg servisine sordunuz bilmiyorum ama uyumsuz diyen ustaya YUHHH diyorum.Etrafımdaki lpgli vw leri sıralayabilirm size.Sanırım usta beceremiyor ve tavsiye etmiyor.

Bizim araçlar benzini seviyor ve o netten baktığınız kişilerde mecburen lpg taktırmıştır.Satma sebebi araçtan yada lpg den memnuniyetsilik olarak algılamamak lazım.

Size o marka şu marka demem ama işin ehline taktırdıktan sonra sorunsuz binersiniz.Ama beceriksiz merdiven altı bir ustaya montaj yaptırırsanız sanayiden çıkmaz ustayla akraba olursunuz.Kesinlikle o lpg yi tavsiye etmeyen ustaya gitmeyin belli zaten bu işten anlamadığı.Artık lpg markaları FSI motora takıyor kaldıki siizn kullanıdığınız 16 V li motora takamayacak.

Çevremde bir sürü vw kullanıcısı var gerek golf4 yada bora oldun hepsi lpg li.Servis ağı iyi olan montajının arkasında olan ve adamakıllı bir ustaya taktırdıktan sonra problem yaşamassınız.

Muhtemelen yaşayacağınız problem şudur.16 V li araçlarda çift lambda sensörü olduğu için onlardan biri arıza verebilir.Bu da iyi bir lpg ayarı ile giderilir.Benim 2. sensör arızalı ben bile bile yaptırmıyorum tekrar bozulacağpını bildiğim için.

Başka sorunuz olursa yardımcı olurum...Ama kesinlike LPG tavsiye ederim....



Çevrimdışı 06onur

  • Otomobil
    golf tsi 122ps +LPG
iki haftada atiker kullanıp bobin sıkıntısı yaşayan 3-4 kişiye denk geldim biride sensin alper.
Bende 52.000dir Lovato var buji bile eskitmiyor. Lovato/BRC oturmuş ve kaliteli markalar banada yılların taksicisi özellikle taktırtmıştı. hep Lovato ve Brc kullanırım.

Benzinde sıkıntılı parça yoksa.Taktırmadan Buji, hava filtresi ve hararet müşiri taktırırsın. Bide kontak çekikken boğaz kelebeğini  üstten spreyle temizletirsin. Araç Pc de sıkıntılı parça yoksa taktırırsın hiç birşeyde olmaz. Tek dikkat edeceğin bujileri 30.000kmyi geçirmemek
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2010, 01:31:19 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Alakası yok bence 60.000değil belki kullanım yakıt yağ vs. etki etmiştir bu sizin bana bobin hakkındaki yorumunuz.

Bu bobin arızalarını Atiker e yada lpg markasına yüklememek lazım.Sonuçta kalem kadar bir parça bozulacağında bozulur.her parçanın ömrü vardır bunu unutmamak lazım.Bende de bozudu.Ayrıca forumdaki NAKRES arkadaşımızda bunun lpg ile alakası yok bellei kmden sonra bozulabileceğini yazmıştı.Zaten kendisi vw servisinde usta.

 

alpergndz  ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim 2 a mühendisliğe bağlı olarak çalışan brc servislerine taktırmayı büşünüyorum artık kafaya koydum ya arabayı satıp dizel alacam yada lpg taktıracam birde kafama takılan ufak tefek sorunlar var mesele lpg takılı olduduğu zaman yetkili servis araca bakmıyor diyolar o konuda bilgin var mı benim bildiğim kadarıyla lpg sistemi dışında genel herşeyine bakıyolar sen şimdi aracanını lpg li şekilde yetkili servise götürüyormusun ikincide lastik ebatları ben arabayı aldığım  zaman üstünda sıfır lastikeri vardı zaten lastik markasından ebatından da anlamam ince lastik takılması lazım diyolar lpg li araca bunun sebebi ne olduğunu anlamadım senin lastik ebatların nasıl vede ben lastiklerin o şekilde olduğdu nasıl anlarım :) birde bobin takımı kaç para şayet bozulursa onuda ekleyelim :D masrafa :)

diğer bir sıkıntıda bobin arıza yaptığı zaman aracın gögsündeki uyarı lambaları yanıyor mu yanıyorsa hangidi yanıyor yanmazsa şayet nasıl anlaşılır

rica ederim burası paylaşım forumu elimizden geldiği kadarıyla birebir kullanıcı olduğumuz için bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz.

1-Benim bilidiğim ve duyduğum kadarıyla yetkili servis lpgli araçları kabul ediyor ama lpg den kaynaklanan  durumlara bakmıyor.Mesela deneme sürüşlerini falan benzinde yapıyorlarmış.

2-Bobinin tanesi ben kayseri yetkili servisi aradım tanesine 72 lira dediler.4 tane oluyor bir araçta.Genelde biri yada bir kaçı bozulunca 4 ününde değişimini tavsiye ediyorlar.Şu an için aracında bobin arızası yoksa yada arıza kaydı yapmamışşsa değiştirmene gerek kalmıyacak.Lpg taktırmadan önce hava filtresi bujileri değiştirsen güzel olur.tertemzi hava ve 0 bujilerle başlamanı tavsiye ederim.

3-Lastik olayını anlamadım.İnce lastik derken aracın üzerindeki lastiklerin ebatlarının mı küçültülmesi gerekiyor yoksa simit tank taktırınca stepneyi bagajda taşıyamayacağın için ince lastik mi gerekiyor?

Eğer ilk tahmin ettiğim şey ise yani aracın orjinal lastiklerinin ebatlarının küçültülmesi gerektiğini söyledilerse böyle bişi yok.Benim aracın orjinal lastikleri 195*65*15 ebatında lastik.ben ebatları hiç değiştirmedim.Büyültürsem 17''  jant yada geniş tabanlı lastik takarsam görüntü için ,lpgye sistemine bu lastik değişimi yük olarak binecektir.Dolayısıyla yakıtı arttıracaktır.Siz lastikleri büyültüp küçültmemişseniz hiç oynamayın.İstersenzi bi lastikleri kontrol edin 195*65*15 olması lazım siizn lastik ebatlarının.

Brc de güzel bir sistem ama (bana göre) pahalı.Sanırım 1650 lira gibi bir rakam çekerler.Pazarlık edebilirseniz yapın hatta depoyu dolu ollarak teslime etsinler bari.

Aklınızda olsun lpg kontrol düğmesini resistans düğmelerinin yanına taktırın ve oradaki düğmenin yerine gömdürebiliryorsanız gömdürün.Görüntü daha güzel oluyor.Benim Atiker inki kare bir düğme ve resistansın sol tarafındaki düğmeyi çıkarmışlar v eAtikerin kontrol düğmesini o resistans düğmesinin kenarına monte etmişler.Yani elinizi o dediğim düğmeye dokununca dümdüz olduğunu görüyorsunuz.Yani düğğme dışarıda değil.Haliyle görüntüsü ii oluyor.

http://img253.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img253/6343/71268230.jpg&via=mupload

Dolum ağzını gizletebildiğiniz kadarıyla gizletin sol arkaya yapılıyor montajı.Kolay kolay gözükmemesini sağlasınlar.

Kaç litrelik ve hangi şekil tank taktıracaksınız?



« Son Düzenleme: 17 Ocak 2010, 12:53:40 Gönderen: alpergndz »

Bobin arızası olduğu zaman araç teklemeye başlıyor motor srsıntı şekilde çalışıuyor araç gaz yemiyor yığılıyor ve arıza lambası yanıp yanıp sönüyor.Sonrasında arıza kaydını beyne yazıyor pc ye takınca kayıtlarda gözüküyor.Yol bilgisayarınd amutlaka EMİSSİON WORKSHOP olarak uyarı  veriyor ama tabiki tüm arızalar için bu uyarıyı veriyor ama pcden bakılınca orada belirtiyor.

benim lpg kontrol  düğmesinin fotoısu yukarıdaki linkte

arkadaşlar bende 2001 1,6 comforlıne bora var, tüp taktıracam kafaya koydum, yanlız fikri olan kullanan, bilgisi olan arkadaşalardan,marka istiyorum.sizce ne marka tüp taktırmalıyım...

Abi brc taktırmakla iyi yaparsın.   benim tuş gözükmüyor.Kaput açma diline yakın bir yerde benimki. Bu arada çevremde kaç kişi atiker taktırdıysa hepsi sorun yaşıyor.Bobin yakanlar da var. Maşallah şu an hiç sorun yok.2500 km oldu.

arkadalar teleflex i tek gecerim mutlaka inceleyin :)

GOLF IV BOBİN YAKMA SORUNU

Syn mesut175,bu linki okumanızı tavsiye ederim.