Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Scirocco yeni iç dizayn - Golf 6 karşılaştırması. Yardım!!  (Okunma sayısı 8317 defa)

Öncelikle vwtr.net'te yeni üye olarak herkese merhaba demek istiyorum. Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla burada gerçekten çok güzel ve sağlam bilgi alışverişleri oluyor. Bu yüzden sizlere bir kaç sorum olacak yardım ederseniz sevinirim.

İlk olarak başka marka tavsiyesi istemediğimi belirterek söze girmek istiyorum. Kısmetse ben Volkswagen Scirocco yada Golf 6 alacağım.. Yanlız aklımı kurcalayan bir kaç soru var..
En önemlisi: Scirocco iç dizaynını almanyada yenilemiş. Direksiyon simidi, kadranı, yeni Golf 6 ile aynı olmuş, kliması dışında. ALMANYA WEB SİTESİ Sciroccu iç dizayn..= http://www.volkswagen.de/vwcms/master_public/virtualmaster/de3/modelle/scirocco/galerie0/galerie.html bu sayfada İnteriour dan bakabilirsiniz.. Golf 6'nın içini çok beyenen biri olarak bu önemli detayın scirocco da almanyada piyasaya bu şekilde sürülmesi beni scirocco almaya teşvik etti. Ancak şu anki tarih itibari ile Scirocco'nun Türkiye paketinde iç dizayn Golf 5 ile hala aynı..(Bir kaç ay öncesine kadar almanyadada Golf 5 ile aynıydı.) Acaba bu iç dizaynın yenilenip golf 6 ya benzeyişi Türkiyede hangi tarihte olacak bunu bilen biri varsa paylaşırsa çok memnun olurum.
2 sinden birini alacağım, 2.el düşünmüyorum:
Golf 6: 1.4TSI 122 HP/DSG ŞANZIMAN/COMFORTLİNE/SİYAH RENK/ = LİSTE fiyatI: 49.200 TL
Scirocco: 14TSI 160 HP/DSG ŞANZIMAN/SALSA KIRMIZISI YADA BEYAZ RENK/ = LİSTE FİYATI 29.000 EURO: VOLKSWAGEN SABİT KUR HESABI İLE (2.04): 59.160 TL
Eğer scirocconun içi yakın zamanlarda yenilenirse sciroccoya talebim artacaktır tabiki, golf 6 yıda çok beğeniorm ama golf 6 yı alırsam aklım scirocco da kalacak. OF 10 milyar fark için şu arabayı kaçırdım demek istemem. sizce 10 milyar farka değermi scirocco?..
NOT: Scirocco'nun tek kapı olması benim için büyük bir sorun değil, 60 milyar gibi fiyata 2.el daha çok beğendiiniz arabalar olabilir ama ben 0 scirocco yada golf te kararlıyım.. Satarken scirocconun tek kapı olmasından ötürü ve piyasasının olmaması sebebiyle golfe nazaran daha fazla zarar edeceğimi biliyorum.(Ancak scirocco alırsam en az 5 sene kullanacağımı düşünüyorum.) Ayrıca iki aracında performansı benim için yeterli 122hp'de 160hp'de..
Lütfen bu iki araç arasındaki tercihinizi ve nedenini paylaşıp, scirocconun iç dizaynının ne zaman yenileneceğine dair en ufak bir bilgisi olan benimle paylaşsın...
Teşekkürler!!

Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa
Ynt: Scirocco yeni iç dizayn - Golf 6 karşılaştırması. Yardım!!
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2009, 18:13:16 »
Hoş geldin.
Vw-Audi den arakadaşımı aradım henüz onların bile bilgisi yok iç dizayla ilgili.
Almanya ve Türkiye deki sitelerde gösterilen resimler arasında Almanyadaki araçta gözlemlediğim direksiyon ve ekran ışığı rengi değişmiş.Araç henüz piyasada  bir yıllık  piyasaya değişik sunulması garip belki şu olabilir en üst donanımlı aracın görseli eklenmiş olabilir.

Golf ile her zaman kazançlı olursun. :tamamdir

Aracı sen kullanacaksın bizler ise sadece seyredeceğiz burda senin karar vermen birinci planda.

Ynt: Scirocco yeni iç dizayn - Golf 6 karşılaştırması. Yardım!!
« Yanıtla #2 : 01 Ağustos 2009, 18:46:41 »
Öncelikle yorumunuz ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Evet dediğiniz gibi göstergeler ve direksiyon golf 6 gibi olmuş, bu değişikliğin olması benim için çok güzel olurdu. Çünkü eğer golf 6 alırsam içine olan hayranlığımdan dolayı alacağım. Eğer scirocco golf 6 nın iç dizaynına sahip olacaksa sciroccoyu tercih edeceğimi düşünüyorum. En üst donanımlı aracın görseli eklenmiş olabilir demişsiniz. Bende bunu düşünmüştüm ancak Almanyada da Türkiyede'de sadece sportline paketi var. 2.0 TFSI 200HP scirocco'dada jant, karartılmış camlar dışında ekstra bir özellik yok. Valla şu iç dizayn değişikliği olacakmı, olacaksa ne zaman öğrenmem lazım :) Gerçi siz vw-audi den arkadaşınızı arayıp bilgileri olmadığını söylüyorsanız demekki yakın bir tarihte değil bu değişiklik =)
Teşekkürler!!