Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Jetta hakkında Sorularım  (Okunma sayısı 4944 defa)

Jetta hakkında Sorularım
« : 11 Nisan 2009, 01:55:54 »
Merhaba arkadaşlar ilk önce 200 km 25 ila 30 ytl arası yakmam nasıl bi durum. Aracımın 1.6 1.7 veya 1.8 gibi teknik bilgilerini bilmiyorum nasıl öğrenebilirim. Aracımda kışın bazen çalıştırdıktan sonra gaza basınca acayip bi ses çıkarıyor sonra biraz yol aldıktan sonra bu ses kayboluyodu bi kaç kişiye sordum soğuktan yapıyor dedi şimdi bu ses çıkmıyor sizcede soğuktan mı? Aracımla yokuş çıkarken uzun yolda yavaşlıyor performansını nasıl arttırabilirim? Aracımın ön sürücü koltuğu yerinden oynamıyor vidaile tabana bağlamışlar bu durumda neler yapabilirim? Tampon bulma  sıkıntısı yaşıyorum dökme tampon diye birşey duydum sizce sağlıklımı? Aslında çok var soracağım soru ama aracımı tam anlamıyla tanımıyorum. Kusura bakmayın biraz çok soru oldu.

Ben bildiklerimi söyleyeyim aracım hakkında. Dizel 1990 model Jetta bu güne kadar 3000 km yapmışımdır yürüyen aksamında hiç bi sorun çıkarmadı elektirik aksamı tam çalışmıyor arkada 4 pıoonner hoparlör var çalışmıyor ön sürücü koltuğu tabana vidalı yerinden oynamıyor. Konfor açısından parçalar eski yenilemek istiyorum ama bundan önce hiç arabam olmadığı için nerde nekadar nasıl yenilerim tam bilmiyorum. Ustalar arabadan anlamayanlarıda baya bi kazıklıyorlarmış bilen birini bulmadanda gitmek istemiyorum tamire.

Ynt: Jetta hakkında Sorularım
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2009, 13:12:48 »
               Araban 1990 model olduğu için Jetta MK2 ,yani 2 kasa. Bu sitedeki ilanlar bölümünün aranıyor bölümünde istediğin parçaları yazarsan arkadaşlar ellerinde varsa zaten yardımcı oluyorlar , yoksa da nereden bulabileceğini yazarlar. Arabanı da Jetta 2 bölümünde değerlendirirsen aynı arabadan olan arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaklardır. Elektrik işlerin varsa herkese elletme arabayı.İstersen Şaşmaz  Sanayii'nde  ben sana VW elektrikçisi söyleyebilirim.Aracını yeni aldıysan , triger, yağ,yağ filtresi ve hava filtresini mutlaka değiştirmeni tavsiye ederim.Koltuk problemini orijinalini bulamazsan Golf'ün yeni model koltuklarının çıkmasını bulup uygulayabilirsin.Ben senin Jetta'nın aynısında yeni model Golf koltukları görmüştüm.Demekki uyuyorlar. Parça için Şaşmaz'da Atılgan oto ve birkaç diğeri var.İskitler Büyük sanayide, Ümit Özkan oto var.(Tam Büyük sanayi orta göbekte--Ulus'tan Çiftlik yönüne giderken Rüzgarlı'yı geç,alt geçitten hemen sonra sağ tarafta)..Lastikçi ve eksozcu var,hemen karşısında...Bi de ostim Yıldız araba çıkma ve hurdacıları var.İvedik'te var..Aracın eğer 200 km 'de 25 - 30 arası yakıyorsa normal sayılır.Tabi hava filtresi , eksoz bakımı felan biraz daha düşürür bu yakışı.Araban büyük ihtimal 1.6 dizeldir. Rusatındaki motor no'yu yazarsan arkadaşlar yardımcı olur.Hatta bu sitede var motor harf grubuna göre hangi motor olduğu. Kolay gelsin.

Ynt: Jetta hakkında Sorularım
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2009, 19:39:04 »
aracına aıt fotgrafları yuklersen daha ıyı anlasırız.sımdıden kazasız belasız emnıyetlı surusler.hayırlı olsun.bırde aracını jetta 2 kategorısıne gecırırsen daha ıyı olur.

Ynt: Jetta hakkında Sorularım
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2009, 00:06:38 »
Tamam Arkadaşlar jetta 2 katagorisine yazacağım bundan sonra en kısa zamandada otomobilim bölümüne aracımın resimlerini ekleyecğim.