ark .lar ön amörtisör başlarına takılan gergi gibi bir parça varya..adını hatırlayamadım...o parçanın yol tutuşta ve savurma da faydası nasıldır.. ii gnler
Eğer sanayi yapımı değil de, bir firmanın markaya özel üretmiş olduğu bir gergi ise, gerçekten virajlarda aracın yolda kalmasını daha da çok arttırabiliyor ancak sanayi yapımı bir kule gergisi ise, sadece kulelerin kapanmamasını sağlar, yol tutuşta pekte bir önemi olmuyor ama yinede virajlarda kendini hissettiriyor.
Kule gergisinin amacı zaten kulelerin kapanması engellemektir... Bilindiği gibi bizim gibi araçlarda travels yok ve kulelere baskı daha yoğun olmakta.. Ve sert girilen virajlarda zamanla kulelerin birkaç mm yada cm kaymasına sebep oluyorlar... Normal kullanılan bir otoda virajlarda faydası yok gibi bişey sadece kaputu açar hava atarsınız ama aracınızı yarışlara sokuyorsanız alt, üst ve arka gergi muhakkak şart nekadar şase desteği okadar stabilasyon... Yani aracınızla amator yada profesyonel bir spor faaliyetiniz yoksa araya bir demir parçası bile kaynatsanız yeter..
hak veriyorum arabanın sağlığı açısındanda iyi benim ustamda tavsiye etti özelliklede ön alt bölüme bir gergi yaptıralım dedi gerçi ihmal ettik yaptırmadık ama olsun yinede iyi anladığım kadarı ile yurt dışı aarabalarda hep gösteriyo bu tip ekipmanlar kullanıyolar
Bizim araçlarda alt gergi muhakkak şart onu mutlaka alın yada yapın bir şekilde... Malum araçlarımız yaşlı ve iyi bir kaporta ve şase diktirme yapmadıysanız alt gergi mutlaka takın... Bizim araçların en büyük problemi burda... Üst Kule gergisi alt gergi kadar önemli değil...