Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Üyelik Sözleşmesi

Üyeliğinizi tamamlamadan önce mutlaka okunmalısınız!


Mesajlarınıza daha doğru cevaplar alabilmek, anlaşılabilirliği artırmak ve Türkçe'mizi korumak adına lütfen mesajlarınızı Türkçe yazım ve noktalama kurallarına uyarak yazmaya çalışınız. Türkçe karşılığı olan İngilizce kelimeleri kullanmamaya özen gösteriniz. Konu başlıkları veya mesajının tamamı büyük, kirlilik yaratan, Türkçe'mizi katleden mesajlar, konu içeriğini belli etmeyen "Yardım", "Acil" tarzı başlıklı konular silinmektedir.

Platformumuzda açılan model kategorileri sadece teknik konular için kullanılmalıdır. Bu kategorilerde bulunan alakasız konular silinmekte olup, aynı zamanda konu içerisindeki alakasız mesajlar, geyik mesajlar da silinmektedir.

Burası bir dostluk platformu olup, siyasi içeriklere, kişisel tartışmalara, gereksiz forum oyunları, her genel forumda olan, yılların eskittiği ama bizim ısrarla eskitmediğimiz tarz konulara kesinlikle yer verilmemektedir.

Özel mesajlar ile, ticari kazanç sağlamak adına burada bulunmak isteyen kişileri engellemek için belirli bir mesaj sayısına sahip olmayan üyelikler özel mesaj gönderememektedir.

Son olarak bizler Doğuş Otomotiv çalışanı değil, Volkswagen markasına gönül vermiş kişileriz. Yeni üye olup, arama yapmadan konu açıp soru soran kişilerin mesajları silinmektedir. Hiç bir konuya cevap almak zorunda değilsiniz. Konu ile ilgili bilgisi olan kişiler mutlaka gördüklerince cevap vereceklerdir. Konuyu tekrarlamanız sizin cevap almanızı kesinlikle hızlandırmaz. Bu tarz insanlara da kimse yardımcı olmak istemez.

Uzun uzun maddeler halinde yasaklar sıralamak yerine, umarız işin özünü anlatabilmişizdir. Unutmayınız, bu uyarıları dikkate aldığınız takdirde saygı kazanır, yeni dostlar kazanabilirsiniz.




Üye Kayıt:

 1. Site okunabilirliği kategori gözetmeksizin misafir kullanıcılara açık olup, üye zorunluluğu yoktur. Yalnızca site üzerinde aktif halde rol alabilmek icin üye olmanız gerekmektedir. Bu sayede konulara mesaj gönderebilir, daha önce gönderilen mesajlara cevap yazabilir ve daha birçok kullanıcı işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

  2. www.vwtr.net adresinde hizmet verecek site alanı tamamen ücretsizdir. Kayıt formunu eksiksiz ve geçerli olarak dolduran herkes için üyelik başvuru hakkı sağlanır. Geçerli ve aktif olan bir e-posta adresi bildirilmesi zorunludur. Site yönetimi bunu e-posta adresine üyelik onayı için bir e-posta göndererek konfirme eder.

  Üyelikle ilgili tüm yazışmalarda sisteme üye olurken verilen e-posta adresi esas alınır ve bu adres kullanılır. vwtr.net verilen e-postanın doğruluğuna inanır ve buna göre davranır. Yanlış ve yalan beyan edilen e-postalardan oluşabilecek hatalardan vwtr.net sorumlu değildir.

  Dikkat: Sitede kullandığınız e-posta adresinizi değiştirmek istediğinizde, bu adresinizin geçerliliğinin kontrol edilebilmesi için otomatik bir mesaj gönderilir. Bu mesaj tarafınızdan onaylanana kadar hesabınızı kullanmanız mümkün olmayacaktır.

  3. Üyelik icin kayıt sırasında gerekli kısımları doldurmayan kişilerin üyelikleri onaylanmaz.
 
  4. vwtr.net üyeliği kişiseldir. Başkasına ödünç verilemez, devredilemez. Üye olan herkes, kullanıcı adı ve şifresini korumakla yükümlüdür. Oluşabilecek kusurlu davranışlardan vwtr.net sorumlu değildir.

  5. vwtr.net'a üye olurken seçtiğiniz şifre sadece sizin tarafınızdan bilinmektedir. Şifrenizin seçimi ve korunması size aittir. vwtr.net şifre kullanımından doğacak sorunlardan sorumlu değildir.

  6. vwtr.net yönetimi, üyenin üyelik başvurusuna yazdığı her bilgiyi doğru olarak kabul eder. Bu bilgilerin yanlış olmasından dolayı meydana gelebilecek herhangi bir teknik ve/veya kanuni arzdan sorumlu değildir.

  vwtr.net Genel Alanlar ve Forum Kullanımı:

  7. Yazılan mesajlardan tamamen yazan üye sorumludur. Bilinmesi gereken bir husus da, gönderilecek mesajların, veya belirtilecek fikirlerin hiçbiri, olumlu veya olumsuz, vwtr.net yönetimini ve www.vwtr.net sitesini bağlamaz olduğu ve site yönetimi herhangi bir kanun yaptırımında üyenin savunuculuğunu üstlenmeyeceğidir. Üyeler kendi sorumlulukları ile başbaşadır.

  8. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar gönderilemez. (Hack, crack, warez istegi içeren mesajlar; illegal link, içerik ve yazı yollanamaz.).

  9. Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; yöneticileri ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek yasaktır.

  10. Kullanıcı bir başkasının gizlilik hakkını ya da yayın haklarını çiğneyen ya da telif hakları, ticari marka hakları veya başka mülkiyet hakları tarafından korunan yada bu tarif edilen sınıflara giren malzemelerden uyarlananlar da dahil olmak üzere; sahibinden ya da haklarını elinde tutandan önceden izin almaksızın, başkalarının haklarını çiğneyen ya da ters düşen, hiç bir bilgi, yazılım ya da başka malzeme postalayamaz ya da iletemez.

  11. Bir virüs veya başka bir zararlı unsur içeren hiç bir tür bilgi, yazılım ya da başka bir malzeme postalayamaz ya da iletemez.

  12. Ticari amaç taşıyan ya da reklam içeren hiçbir bilgi, yazılım ya da malzeme postalayamaz ya da iletemez.

  13. Attığınız her mesajda IP adresinizin kayıt edildiğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Bu anlaşmanın iptali halinde IP adresiniz vasıtasıyla site alanından uzaklaştırılacağınız gibi, herhangi bir hukuksal durumda da ISP'nize ulaşılacaktır. Bu durum ancak bu anlaşmanın ciddi bir şekilde ihlal edilmesi durumunda geçerlidir. Atılan hiç bir mesaj geri dönülemez bir biçimde silinmiyor olup, yasaların öngördüğü bir şekilde resmi mercilere ibraz edilebilir.

  14. Üyeler, diledikleri an tek taraflı olarak üyeliklerini iptal ettirebilirler. Ancak iptal işlemi, söz konusu kullanıcıların üyelikleri sırasında gerçekleştirdikleri icraatlerin sorumluluğunun sona erdiği anlamına gelmez.

  15. Üzerinde Copyright hakkı bulunan ve başka site veya kişilere ait olan materyaller izinsiz olarak forum alanında kullanılamaz. Aksi takdirde, site yönetimi, üyenin yukarıda belirtilen türdeki mesajlarını silme ve üyenin üyeliğini süresiz iptal etme hakkını mahfuz tutar.

  16. vwtr.net ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamazlar.

  17. Site adresinizi yazarak, sitenizin ziyaret edilmesini istemeniz, sitenizde satılan veya aracı olunulan bir "ürünün" reklamını yapmanız ve bunlar dışındaki tüm ticari kaygı güden mesajlar yasaktir.

  18. İllegal otomobil yarışlarına çağrı yapmak, karşı tarafı otomobil yarışına davet etmek, bu tarz olaylar hakkında forum üyelerini bilgilendirmek, sokak/cadde yarışlarına özendirici ve teşvik edici konular açmak, bu konulara mesaj yazmak yasaktır ve siteden ihraç sebebidir.

  19. Site dahilinde dini ve siyasi konu açmak, imza - avatar koymak ve mesaj yazmak kesinlikle yasaktır. Bunlara ek olarak dil ve ırk propogandası yapan; pornografik materyaller içeren; yasadışı davranışlara teşvik eden ve özendiren mesajların yazılması, imza - avatar koyulması ve dosyaların yayınlanması da kesinlikle yasaktır.

  20. Satılık ilanları için;

          a1. Satıcı adını soyadını belirtmek zorundadır.

          a2. Email adresi vermek zorundadır.

          a3. En az bir tane kendisine ulaşılabilecek telefon numarası vermek zorundadır.

          a4. Sattığı ürün hakkında tüm sorulan soruları yanıtlamalı ve özelliklerini eksiksiz olarak yazmalıdır.

          a5.  Ürün satıldığında yada satılmasından vazgeçildiğinde, konunun başlığını değiştirmek yerine, konunun silinmesi yada kilitlenmesi için konuya mesaj atınız.

          a6.  Konu içerisinde, ürüne ait fotoğraf, açıklama, iletişim için telefon numarası ve ürünün fiyatı bulunmak zorundadır.  Mesaj içeriği sadece web adresinden veya fiyattan oluşamaz.

  Kullanıcılar tarafından satılan ürünlerin, VWTR.Net ile hiç bir alakası yoktur. Arızalı ürün, ödeme sıkıntıları kullanıcıların kendi aralarındadır ve Forum/Forum Yöneticileri sorumlu tutulamaz. Satılık ilanları için, siteye yeni üye olmuş, herhangi bir katkısı olmayan, amacı sadece ticari kazanç sağlamak ve ürününü satmak olan kişilerin mesajları silinmektedir. Belirli mesaj sayısına sahip olmayan kişiler yeni konu açamazlar.

  21. FSEK (Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu) uyarınca forumlarda her türlü lisans gerektiren ve telif hakkı bulunan film, müzik, yazılım ve diğer eserlerin paylaşımı kesinlikle yasaktır. Müzik ve Kültür & Sanat Başlıklı ve tüm site bölümlerinde bu yasak çerçevesinde hareket edilmesi ve bu tarz paylaşımın yapılması kesinlikle yasaktır. Bu kural dışında açılan konu / mesaj forumdan silinir ve konu / mesaj sahibinin üyeliği iptal edilir.

  22. Sitede, site hakkında ve yönetim / yönetici tarafından uygulanan cezalar için hiçbir konu açılamaz. Öğrenilmek istenen bir konu var ise özel mesaj veya mail yolu ile yöneticiye bildirilerek cevaplanması istenebilir. Forum içerisine site ve yönetim / yönetici hakkında açılan tüm konular silinir, açan kişi uyarılır ve tekrarında girişi engellenir.

  Yönetici Yetkileri:

  23. vwtr.net admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari değiştirme ve silme hakkına sahiplerdir.

  24. vwtr.net yönetimi, genel ahlak ve felsefesine ters düşecek herhangi bir ideoloji veya materyalin site içerisinde yer almasına izin vermez.

  25. Kurallara uymayan üyeler yöneticiler tarafindan uyarılıp, davranışın tekrarında sistemimizden kayıtları silinir . Kaydı silinen üyenin başka kullanıcı adı ile kaydına izin verilemez/silinir.

  26. Kurallarının güncellenme veya yenilerinin eklenmesi hakkı yöneticilere saklıdır ve gerek görüldüğü her an güncellenebilir. Yürürlükte olan veya güncellenen kuralları kabul etmeyen kullanıcılar üyeliklerinin iptalini isteme hakkına sahiptirler.

  Gizlilik İlkeleri:

  Kisisel Bilgileriniz: vwtr.net, üyelerinin verdiği ve veri tabanında bulunan tüm bilgileri ve mail adreslerini, istatistiksel bilgilere dönüştürmek, reklam, mailing ve pazarlama alanında kullanmak, site kullanıcılarının genel eğilimlerini belirlemek, içeriğini ve servislerini zenginleştirmek için kullanabilme hakkına sahiptir ancak kişilere ait bilgiler tek tek kullanılmayacaktır.

  Üyelik İptali: Üyeliğinizi dilediğiniz an iptal edilmesini talep ederek kullanıma kapattırabilirsiniz. Ancak üyelik iptali o güne kadar yazdığınız mesajların ve forumdaki icraatlerinizin sona erdiği anlamına gelmez ve bunlardan doğacak hertürlü kanuni sorumluluğunuz devam eder. (Üyelik iptali ile üye bilgileri, mesajları ve hareketleri silinmez, sadece üyelik kullanıma kapatılır.)

  Gezinme ve Cookie'ler: Cookie'ler, web siteleri tarafından kullanıcıların bilgisayarına gönderilen ve kullanıcıya daha sonraki ziyaretlerinde daha esnek, daha hızlı bir kullanım imkanı vermeyi hedefleyen küçük metin dosyalarıdır. Kullanılan cookie'ler kişisel bilgi toplama aracı olarak kullanmayacaktır.

  Yeni TCK ve Kullanıcılara Etkisi

  1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu' nun, internet üzerinden haberleşmeye bir takım etkileri olmuştur. Kısaca forumlar üzerinden yapılan bazı haberleşmelerede ceza verileceği belirtilmiştir.
  Madde 125, 1. Fikra:
  "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir."

  Madde 125, 4. Fikra:
  "Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde, üçte biri oraninda artirilir."





Servisler, yedek parçacılar ve hurdacılar hakkında kurallar için tıklayınız.

Satılık bölümü kuralları için tıklayınız.

  Daha saygın ve daha güzel bir ortam için lütfen bu kurallara dikkat edelim.
  Tüm üyeler yukarıda yazılanları ve kuralları okuyup kabul ettiklerini ve bunlara aykırı davranışlarının hukuki ve cezai sorumluluklarını gerektireceğini anladıklarını kabul ve taahhüt ederler.