Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Golf 6 ile Yola Devam - Birkaç soru  (Okunma sayısı 22391 defa)

Çevrimdışı edincol

  • Otomobil
    Polo 6N2 - AKK - Comfortline
    Şehir
    Kocaeli
Ynt: Golf 6 ile Yola Devam - Birkaç soru
« Yanıtla #14 : 25 Haziran 2014, 16:49:28 »
Tabi ki LPG uygulamasında uzun yıllar sorunsuz kullanım isteniyorsa Kaliteli Ürün, Doğru Montaj, Hassas Ayar üçlüsüne dikkat edilmeli.

Bence kaliteli LPG kiti demek öncelikle kaliteli enjektör kullanan bir kit demektir. Çünkü yukarıda yaptığım alıntıda da anlatılan gibi LPG sistemi takılı araçlarda meydana gelen yakıt şikayeti,rolantide sarsıntı ,ani gaza yüklenmelerdeki teklemelerin temel nedeni de LPG enjektörlerinin doğru çalışmamasıdır.Piyasadaki hemen hemen tüm markaların (PRİNS ve BRC Hariç) enjektörleri selenoid valflidir ; enjektörün içinde bulunan yaylar belirli bir süre sonra sertliğini kaybediyor ve ilk günkü yakıt püskürtme oranları değişiyor ,ayrıca bu enjektörler yüksek devirlerde istenilen hıza yetişemediği için sürekli açık kalıyor ve gereksiz bir yakıtı yanma odasına püskürtüyor; bu ise hem bize yakıt şikayeti olarak hem de yüksek devirlerde istenilen oranda gazın yanma odasına püskürtülemediği için motor ömrümüze olumsuz etki ediyor.

Enjektör kalitesinden sonra gelen ikinci kalite etkeni de bence yazılımın otokalibrasyon yeteneği ve hassas ayara izin vermesi. Yani daha fare tutmayı yeni öğrenmiş, klavyede tuş arayan bir usta bile dönüşüm kitinin otokalibrasyon özelliğiyle ayar yapsa program bunu en fazla %5 hatayla düzgün şekilde ayarlayabilmelidir. Tabi ki iyi bir usta burada devreye girip yol testi yapıp LPG ateşleme haritasıyla benzini %0 fark olacak şekilde ayarlayacaktır.

Şimdi öncelikle piyasada benim bulabildiğim sadece 3 tane kit elektronik enjektör kullanıyor. Prins, BRC ve KitMTM(BRC'nin parçalarını üreten şirket üretiyor, BRC'den tek farkı Keihin enjektör kullanması.) Bu üç markanın yazılımı da iyi.

Bu kitler arasında da fiyat konusunda en uygun olan BRC markası. Tüm parçalarını kendi üretmesi anladığım kadarıyla fiyatının diğer iki kite göre daha uygun olmasına avantaj sağlıyor. BRC'nin geniş yetkili servis ağı ve emme manifoldu delinmeden gaz pipolu uygulamaya izin vermesi de diğer bir avantajı.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2014, 17:00:17 Gönderen: edincol »
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı ilGhiNC

    Otomobil
    2009 Golf6 1.6 Trendline - Grafit Mavi --- 2015 Seat Leon 1.2 TSI Style Emocion Kırmızı Sunroof
    Şehir
    İstanbul
Ynt: Golf 6 ile Yola Devam - Birkaç soru
« Yanıtla #15 : 28 Haziran 2014, 20:28:08 »
Tartışmaya son noktayı koyayım.  :)

Pazartesi akşam Adapazarı Elbirlik bayisine gittim. Daha önce Atiker Microfast sistem için 1300 TL fiyat almıştık. Usta orada arabaya ve motora baktı. Aracın yeni olduğunu ve Microfast sistemlerin bu motorda arıza lambası yakacağını söyledi.   :-\

 Bu motora Atiker GOLD ve diğer İtalyan sistemlerin takılabileceğini söyledi. Atiker GOLD ile BRC arasındaki fiyat farkı çok olmadığı için de tartışmalarımız sonucunda BRC de karar kıldık ve montajı yaptırdık. :tamamdir

 Sonuçta Volkswagen araçlarda BRC nin iyi uyum sağladığını hepimiz biliyoruz. 100-150 TL için Atikerden vazgeçtik ve BRC yi seçtik. Araç 4 gündür LPG li. Şehiriçi ve otobanda kullandım aracı bu 4 günde. Performansı ve tüketimi çok iyi. Herkese tavsiye ediyorum.

Ayrıca Kocaeli ve Sakaryada ikamet eden arkadaşlara Adapazarı ELBİRLİK LPG bayisini tavsiye ederim. İşlerini en iyi şekilde ve titizlikle yapıyorlar.

Son olarak bu araçların motorunda manifoldu delmeden pipolu sistem denen bir şekilde montaj yapılıyor. Bu nedenle sistemin performansı ve uyumluluğu artıyormuş. Fakat montaj 1,5 gün civarında sürüyor.  :saygılar

Herkese teşekkürler.
CRAFTER TDI 163 ps

Çevrimdışı edincol

  • Otomobil
    Polo 6N2 - AKK - Comfortline
    Şehir
    Kocaeli
Ynt: Golf 6 ile Yola Devam - Birkaç soru
« Yanıtla #16 : 29 Haziran 2014, 03:07:49 »
Hayırlı olsun.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı okaykay_1

  • Otomobil
    2001 1.9TDİ + yazlım mk4
    Şehir
    Ankara
  • okay kaygusuz
Ynt: Golf 6 ile Yola Devam - Birkaç soru
« Yanıtla #17 : 29 Haziran 2014, 12:20:20 »
hadi bakalım hayırlı olsun
O bir artık Tüplü Ve öfkeli :)
Meğer aşk varmışta biz onu sadece insanlarda aramışız.. tdi