Iyi de benim bu yeni aracim cok yakiyor takintisina sahip olmamin sebebi onceki hafta D'de sehir icinde ortalama 12lt/100km yakmasiydi arabanin. Yani D zaten en optimumu olsa bu olmazdi ki ayrica D buna gore ayarlanmis olabilir ama kullanirken dikkat ettigimde ihtiyac olmayan noktalarda vites dusurup yukselttigine tanik oldum (haliyle sehir ici trafik) ve her vites degistirme fazla tuketime sebep oluyor. Tiptronike gectigimizde bunu onlemis oluyoruz. o yuzden en bastan D tiptronikten daha az yakar diyemeyiz bence. dun aksam da havaalanindan dondum. ayni yol. ama bu kez daha cok trafik vardi. 6.5lt/100km yerine 8 lt/100km yakti bu sefer de. yine D'de. sanirim giderken trafik durumu o kadar uygundu ki D optimum calisabildi, diye dusunuyorum. yoksa 6.5 gorecegimi hic ummuyordum acikcasi. kitabi degerler 5.7lt/100km diyor sehir disi icin. bunu da gorebilecek miyim cok merak ediyorum. isin asli FSI nerede ne katiyor. birazdan Dogus'a gidip bu konuda ayrintili bilgi alacagim.
Teo arkadaşımızın dediği mantıklı geldi...Ama zaten D kullanırken de olabildiğince en düşük devirde ayarlıyor araba ve hemen 6.vitese geçiyor..

İlerde bende FSI almak istiyorum yalnız bu benzin tüketimi bu motorlarda çok diye duydum.Doğrumu. Tüp takılırmı bunlara gerçi tüp şu anki arabama bile taktırmıyorum ama benim şu anki arabam 6,9 ortalama yakıyor benzinli.