Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Motordan gelen sürtünme sesi  (Okunma sayısı 16200 defa)

Motordan gelen sürtünme sesi
« : 27 Aralık 2008, 17:08:56 »
Merhaba Arkadaşlar,
2009 model Golf V 1.4 TSI DSG Triptonic Comfortline bir araca sahibim. Alalı daha 4 ay falan oldu. Hep hayalimdi bu aracı almak ve nihayet aldım. Üzerine çok titriyorum ve titredikçe hep sorun veriyor. ilk sorunu kapılar hareket edince otomatik kapanıyordu, giderken kendiliğinden açılıp kapanıyo bazen açılıp hiç kapanmıyor gibi hatalar veriyordu. Tesadüf olacak hatayı verdiği gün arabayı stop ederken vites D konumunda idi ve araç anahtarı verdi. Normalde P hariç vermemesi gerekiyordu. Hemen servise götürdüm. Direksiyon altında kontak ile alakalı bir parçayı değiştirmişler. Şimdi bnunla ilgili bir sorunum yok. Bunu sadece sizinle bilgi amaçlı paylaştım.
Bugün de araçtan ses gelmeye başladı. Hızlanırken sanki bir şey bir şeye sürtüyormuş gibi bir ses geliyor. Araba yavaşlarken daha da belirginleşiyor. Sanki pervane yada dönen birşey sürtüyor gibi ama bulamadım. Araba sabitken gaz verdim motordanmı acaba diye araba dururken ses yapmadı. Diske taş girmiş ihtimalinide düşündüm aracı tayzikli su ile yıkadım ama ses gitmedi. Anlayamadım nerden geldiğini. Yeni kış lastiği taktırmıştım serviste ondanmı diye düşündüm ama değil bence. Başına böyle birşey gelen varmı? ve kendime sorup duruyorum neden benim başıma geliyor diye?
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Uzun süre sorun yaşamamak için aldım arabayı ama sorundan kurtulamadım birtürlü. Sizede tavsiyem aracın üzerine çok titremeyin :) :)

Çevrimdışı SPoRTeXHauST

    Otomobil
    Golf IV
    Şehir
    İstanbul
  • Kuzen
Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2008, 19:37:12 »
Karter muhafazan demir mi ?
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.

Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2008, 20:04:05 »
Bilmiyorumki. Hasar görmüş olabilir mi? aracın altını falanda vurmadım bir yere ama.. Bir gerçek arabadan soğudum..

Çevrimdışı SPoRTeXHauST

    Otomobil
    Golf IV
    Şehir
    İstanbul
  • Kuzen
Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2008, 20:07:14 »
Ben Golf IV kullanıyorum. Bahsettiğin sesin aynısı benim başıma gelmişti, hatta forumdan bir arkadaşta aynı sorundan bahsetmiştim. Ben durup dururken oldu demiyorum sert bi şekilde altını sürtmüştüm ama büyük ihtimalle seninkide öyle bişeydir. Eğer aracın gidişinde yada motorun titreşim halinde olmadığı durumlarda ( 4. vitesi 120km/h vs.) olmuyorsa %90 karter muhafazandan geliyordur ses. Özel bi servise gidebilirsin, 2 vida söküp çekiçle düzeltiyorlar ama tabi karter muhafazan demir değilse benim söylediklerimi yoksay. Elini ön tamponun altından içeri sokup yukarı doğru tık tık vur, ne olduğunu anlarsın heralde.

Alıntı
Hızlanırken sanki bir şey bir şeye sürtüyormuş gibi bir ses geliyor.

Kesin muhafaza derim ben :)
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.

Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2008, 21:12:22 »
Cevabın için çok teşekkürederim. Yarın sabah bakıyım kartere. İnşallah dediğin gibidir.

Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2008, 21:16:30 »
Benim aracımda aynı sorun olmuştu sadece hareket halindeyken gelen bir ses ve sanki lastige birşey sürtüyormuş gibiydi...Ben ilkten disklerde yada balatalarda birşey var sandımama sorun şanzumanımdan çımıştı 5. vites dişlisindeydi.... DSG şanzumanda olabilir mi bilmiyorum ama benim sorunum boyleydi umarım yardımcı olur...

Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2008, 21:17:41 »
Nirvanaya ulaşmışken bu tür seslerle canınızı bu kadar sıkmayın :)  Garanti devam ediyor nasıl olsa. Bırakın servise öncelikle tespit etmeye çalışsınlar. Edemezlerse de kıyasıya kullanın. Nasıl olsa bir gün, daha belirgin hale gelecek ve sebebi mutlaka anlaşılacak.
Sorun yaşamamak için bir ton para verip, sıfır km üstelik de bir VW alıp, bunları yaşamak mutlaka can sıkar. Ama emin olun bu böyle devam etmeyecek.
Aracımı ilk aldığımda ( ki 115 bin km deydi), eskiden kalan bi kaç sorunuyla uğraşmak zorunda kalıp ben de soğumuştum. Bunları zamanla hallettikten sonra daha sıcak bakıyorum arabama, çıkarttığı ufak tefek sesleri anlayışla karşılıyorum :) Güle güle kullanın, kaza bela olmasın dileyelim.

Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #7 : 31 Aralık 2008, 12:45:16 »
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız ve fikirleriniz için sağolun. Ses için servise gittim. Test sürüşü yapıldı sesi onlarda duydu. Ancak tam olarak net bir yer tespit edemediler. Yılbaşından sonraki pazartesi tekrar götüreceğim. Tekrar bir sürüş yapılacakmış. Net olarak anlayalımki nerden geldiğini ona göre çözüm arayalım dediler. Şanzıman yapabilir dediler ve birde kayıştan şüphelendiler(artık ne kayışı olduğunu bilmiyorum). Sizinle paylaşıyım dedim. Bu arada karter koruması demir değil plastikmiş. Dünde arabama kurşun döktürdüm :) nazarlar çıksın diye. İnşallah başıma birdaha dert açmaz.
sorun çözüldüğünde nerden kaynaklandığını yazarım buraya.

Çevrimdışı corrado

  • amca
Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #8 : 31 Aralık 2008, 13:23:40 »
Nirvanaya ulaşmışken bu tür seslerle canınızı bu kadar sıkmayın :) 

katılıyorum arkadaşa. :tamamdir
sıkmayın canınızı diyeceğim ama ..
şimdi duymadan bakmadan net bir şey denemez ama .
lastiklerdende olabilir.
bizim başımıza geldi benzer olay.alt takım frenler komple kontrol edildi.
en son lastikte karar kılındıydı.

lastik goodyear hydra grip.tam km demeyeyim ama 10-12000 kmden sonra başladı.
hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır

Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2009, 15:35:29 »
Arkadaşlar merhaba,
Sürtünme sesi için arabayı servise götürdüm. 2 gün kadar test etmişler dediklerine göre. Sonuç Şanzıman. Sesin Şanzımandan geldiğini ancak tam olarak emin olamadıklarını sesi kayıt altına lıdıklarını ve önce İstanbul sonrada Almanya ya gönderdiklerini söylediler. Olası çözüm Şanzıman değişimi. Baya canım sıkıldı açıkçası. Söyledikleri yazışmaların ve Şanzımanın Almanyadan gelmesinin 1 ay kadar süreceğini söylediler. Aracı geri verdiler. Şuan kullanıyorum. Şanzıman bozuksa neden verdiniz dedim ya daha büyük bir soruna yol açarsak dedim. En fazla şanzıman dağılır diye yerinde ve güzel bir cevap verdiler  ???

Neyse arkadaşlar sonuçta yeni bir şanzıman takacaklar ama Sıfır araba şanzıman değişiyor. 3 ay oldu alalı. Doğru dürüst zevkini çıkaramadım. Canımı sıkan o. Satmayı bile düşündüm. Zararı falan neyse dedim artık baya bi sıkılmıştı canım. Bakalım değiştirsinler birde yani şanzımanı deneyelim. İnşallah başıma başka dert açmaz.

Aklınızda olsun arkadaşlar, tamam golf efsane diyoruz seviyoruz ( hala seviyorum ) ama onlarda sorun çıkartıyormuş :) yaşadık gördük. Allah kaza Bela daha büyük sorunlardan korusun inşallah.

Şans. Kısmet..




Ynt: Motordan gelen sürtünme sesi
« Yanıtla #10 : 22 Ocak 2009, 12:10:52 »
Arkadaşlar merhaba,
Şanzıman değişti ses gitti. Sorun şanzımandanmış.