Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: golf v kapı çıtaları  (Okunma sayısı 18818 defa)

golf v kapı çıtaları
« : 25 Ekim 2009, 03:40:30 »
merhaba arkadaşlar bir vw hayranı olarak bende aranıza yeni katıldm.2 ay önce 1.6 fsi midline aldım. benden önceki sahbi siyah kapı çıtalarını aracın rengine boyamış. ama yavaş yavaş boyalar dökülmeye başladı. bu durumda açıkçası canımı sıkıyor. tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşmasını rica ederim. Teşekkürler.

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #1 : 25 Ekim 2009, 11:59:48 »
Merhaba sevgili Okan, Aracın hayırlı olsun; kazasız belasız günlerde kullanmanı dilerim.
Ben de iki gün önce 1.6 fsi comfortline aldım.  Üzerindeki orjinal çıtaları aracı pek hoş göstermiyor. Forumdaki arkadaşlarımın da söylediği gibi, ucuz boyatması var, sağlam boyatması var. Ucuza 100 kağıda boyuyorlarsa astar kullanılırsa 200 - 250 civarı tampon ve çıtaları boyanır diye düşünüyorum.

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #2 : 25 Ekim 2009, 12:40:14 »
Nette biraz baktım, hazır yeni çıtalar satılıyor. aşağıdaki linkte göreceksin.  bunun gibi birçok yerde demek ki böyle şeyler satılıyor. Olmadı servisine danış, varsa fiyat al, boyama kısmının da fiyatlarına bak. Kararını verirsin. Sonucta ben de yeniyim, bildiğim kadarıyla yazmaya çalıştım.

http://www.deveyuku.com/oto-aksesuar-c/krom-aksesuarlar-c/vw-c/volkswagen-golf-v-kapi-citasi-paslanmaz-636653.html

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2009, 19:43:19 »
sevgili tanra sağol senin de aracın hayırlı olsun. seninde dediğin gibi iki farklı boyama tipi var ancak. benim ki sanırım aster atarak boyanmış. ama çıtayla kaportanın tam birleştiği yerden malzreme  genleşmesi nedeniyle boya atmaya başladı. sanırım çıtalar üstündeyken boyanmış. servise gittim. çıtalar sökülüp boyanacak diyor. sökülüncede yerine eskisini takmam dedi. zaten yapışkanı çok özelmiş sanırım özelliğini kaybediyormuş. Valla bende kafaya koydum hepsini söktürüp orjinal taktırmayı dşüünüyorum. servise danıştım. sadece 4 çıta için 600 tl civarı bi masraf çıkardı. + boya + işçilik sen düşün artık.
paylaştığın bilgiler için sağol

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2009, 16:35:46 »
ARKADAŞIM ÖNCELİKLE ARACIN HAYIRLI OLSUN ALLAH KAZA BELA VERMESIN.. BENCE YANİ BENIM FİKRİMİ SORARSAN SEN EN İYİSİ GÜSEL Bİ USTA BUL BÖYLE GENÇLİĞİN TAKILDI İŞİNİ ÖZENLE YAPAN SERVISLE FILAN HİÇ UĞRAŞMA 2 LİRALIK İŞİ 5 E YAPTIRARAK ALSIN O USTA GÜSEL Bİ ŞEKİLDE PLASTİK ASTARINI ATSIN ÜSERİNE GÖVDE RENGI BOYASINIDA Bİ KAÇ KAT VERNIKLE BIRLIKTE ATTIMI SENİN İŞ TAMAMDIR..
CONFİDENCE
[/b]

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #5 : 26 Ekim 2009, 20:52:58 »
kesinlikle katılıyorum. Servisler üç kuruşluk çıtaya sırf 600 lira istiyorlar. sanki bu millet havadan para kazanıyor. nedir ki bunun maliyeti de 600 lira. Benim gittiğim uygun fiyatla boyayan bir ustam var sevgili Okan, Anadolu yakasındaysan ve istersen telefonlarını verebilirim. Ben de golfümü birkaç gün sonra  bu ustaya götürüp boyatacağım bir aksilik çıkmazsa. Konuştum sabah 9 da bırakırsan akşam 4 - 5 gibi alırsın diyorlar.

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2009, 20:57:22 »
arkadaşlar çok sağolun paylaştığınız için. sevgili confidence geçen bir parçacıda kapı çıtalarını buldum. tanesi 35 tl. ama orjinal değil. satan adama bakarsan orjinal olsa ne değişir Allah ın plastiği :). yapışkanı da dahil. ama nasıkl olur bilemiyorum. bide orjinal sökülünce dönüş yok artık. yapışkanı kafama takılmaya başlado şimdi orjinali kadar iyimidir acaba.

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2009, 16:49:43 »
35 liralık plastikten ve yapıştırıcısından ne olur, iki gün sonra çıkmayacağı ya da düşmeyeceğinin garantisi yok ki :)

Valla ben olsam üstündeki orjinal çıtasını boyatırdım. Zaten fırsatını bulursam yapacağım da o. ya bu hafta, ya sonraki hafta kesin  Karar senin tabii.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2009, 16:54:00 Gönderen: tanra »

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2009, 19:17:47 »
merhaba arkadaşlar evet bugün karar verdik ustayla üstündeki orjinalleri boyatıcam özel bi yapıştırıcıyla yapıştırıcaz sorun olmaz dedi. ama aklıma bu seferde başka bişey takıldı. orjinalleri üstünden çıkarırken ne yapıcaklar acaba. çıkarırız dedi ama bilmiyorum artk

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2009, 21:01:19 »
Bildiğim kadarıyla üstünden çıkarmadan da boyanıyor. Ben kendi boya ustama da sordum çıkarmaya gerek yok demişti.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2009, 21:01:53 Gönderen: tanra »

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #10 : 28 Ekim 2009, 21:39:26 »
arabalarınız  hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binin siz ve herkes

arkadaslar ben pek anlamam ama incecik cıtanın boyanmasından bahsetmiyormusunuz?
usta nasıl bir ustaki  üstünde boyayamıyor? 2 yanına gazete kapatsa kağıt bant çekse yine boyar yağlıboya fırçasıylamı boyıyacak sanki üstünde olmuyormuş? bence üstünde boyatın söktürmeyin derim güvenmeyin fabrikanın yapıştırdığı gibi sağlam yapıştıracak mı acaba inanıyor musunuz ? yarın öbür gün arabanızı vereceksiniz oto yıkamacıya tazyikli suyu bir dayasa çıtayı sökmeyeceği ne malüm?
durmadan çıta mı yapıştıracaksınız? hem servis te yapışkanı çok özel demiş  arkadaşlar
SÜRAT FELAKETTİR

 HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #11 : 29 Ekim 2009, 01:59:37 »
Teşekkürler Maverick kardeş, sana aynen katılıyorum.

Dediğim gibi, çıtanın çıkmadan boyanması daha mantıklı. Bende öyle yaptıracağım diyorum daha ne diyeyim .)
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2009, 02:00:12 Gönderen: tanra »

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #12 : 29 Ekim 2009, 13:57:38 »
mrb arkadaşlar mesajlarınızı okudum ama çıta üstündeyken boyanırsa tam olarak çıtayla kaportanın birleştiği kısım boya ile yapışıyor. sonra da plastik genleşöesinden dolayı tam birleşen o kısım çatlamaya başlıyor. bu seferde kqaportada üzerinde değil ama. çıta üzerinde bu çatlak atarak ilerlemeye devam ediyor. ilk problemim de buydu benim.

Ynt: golf v kapı çıtaları
« Yanıtla #13 : 29 Ekim 2009, 14:51:32 »
anladım sende haklısın ama ben yıkamacıda ve kendim su tuttuğumda o dedğin yerlerin çok inceden açık olduğunu ve bu açıklıklardan da toz girdiğini farkettim çıtaya tazyikli su tutunca hani çamur çıkıyor ya işte bu senin ustana söyliceğin şeyi açıklıyor
o araya kağıt vb ince bişi sokup kapıyıda gazete vb bişiyle kaplayıp o şekilde boyayacak yoksa haklısın ama onunla kimse uğraşmaz diyorsunuz o sebeple bu kaplama işini siz yapın o şekilde gidin boyamaya sadece çıtayla kapı arasına inceceik bişi koyacaksınız boydan boya 4 çıtayada altlı üstlü olacak şekilde ondan sonrada boyacıda kaplar gazete vb sonra sıkar boyayı araya çok ince naylonlar var ondan da koyabilirsiniz hani boyacılar duvar boyarken mobilyaları ortaya çekiyor ve üstüne çok ince naylon seriyor o naylonu diyorum kağıt bantla boyaya yaıştırırsanız problem çıkmaz dikkat edin çıtalarınıza komple yapışık değildir o dediğin yerde boşluk var gazete kağıdı vb ince seyleri sokabilirsiniz araya kolay gelsin
SÜRAT FELAKETTİR

 HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM