Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Golf V Bazı Sorunlar!!  (Okunma sayısı 5811 defa)

Golf V Bazı Sorunlar!!
« : 28 Ekim 2009, 17:31:24 »
Arkadaşlar Merhaba,

Foruma daha öncede bazı yazılar yazmıştım. Öncelikle 1 sene önce Golf V TSI 122 DSG Comfortline bir araç aldım. Aracı sıfır aldım. Araç konusunda biraz titizim açıkcası en ufak eselerde ya da sorunda hemen servise götürüyorum. İşim gereği aracı sürekli kullanıyorum. Golf hayranıyım. herşeye rağmen yine de hayranıyım :) lafı uzatmadan isterseniz hemen sorunlara geçeyim.

Öncelikle aracın sağ tarafından motor bölümünden  tıkırtı sesi geliyordu. Götürdüm benzin hortumu çarpıyor dediler yalıtım yaptık dediler. Sorun gitti. Sağ kapı kapanırken çınlama sesi geliyordu onuda hallettiler. Ancak bu arada tabi aracın orijinalliği her açıp kapattıklarında kayboluyor. Bu durum en başta canımı sıkan durumlardan birisi. Diğer yandan geçen haftalarda benzin hortumu yalıtılmadan önce gelen sesin bir benzeri gelmeye başladı. özellikle rölanti durumlarında. Tekrar götürdüm servise sesin ordan gelmediğini araştırdıklarını söylediler. Sesin arkadan geldiğini söyleidler. Yakıt pompasını sökmüşler denemişler olmamış. Muadil araç beklemişler aynı özellikte gelmeyince karşılaştıramamışlar. Neyse aracı aldım. ön taraftan gelen benim duyduğum (motor bölümünden) ses şimdi gelmiyor.. Servisin dediği ses arkadan geliyor ama şuan sorun olup olmadığı konusunda emin değiliz dediler.

İkinci bir sorunum trafikte dur kalk yaptığımda bazı zamanlarda arka teker bölümünden tık diye sanki metal metalden fırlamış gibi bir ses geliyor.Bu duruma bakmamışlar bile. Buna da ok dedim.

Bugünde şöyle bir şey farkettim. Arabada daha önce 90-100 km hızla giderken rüzgar sesi gelmezdi ama sağ kapı tarafından düşük hızlarda bile bir rüzgar sesi alıyorum. Ve bu durumlar benim canımı çok sıkıyor arkadaşlar.

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Araba konusda şanssız olduğumu biliyordum ama bu denli şansız olduğumu bilmiyordum. Bu durumları hem sizlerle paylaşmak hemde fikirlerinizi almak istedim. Arabayı her servise götürdüğümde her parça söküşlerinde inanın içim parçalanıyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim..

Çevrimdışı 06onur

  • Otomobil
    golf tsi 122ps +LPG
Ynt: Golf V Bazı Sorunlar!!
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2009, 15:44:57 »
Biraz evhamlı gibisin. İlk bahsettiğin şeyler basit hatalar çift taraflı bant vs. ile çözülür orjinallik kesinlikle bozulmaz. Bela Çağırma bulursun derim Ne kadar Kaliteli ve Düzenli marka olsada" binde 6" hata oranıyla üretiliyor. Ufak tefek şeyler normal. Arızasız diye bilinen Honda civic te Binde 6 ile üretiliyor.

Orjinallik bozulması demek
-Kaporta üzerinde boya ve ya değişen olması
-Şase eğilmesi
-Motor rektefiyesi gibi büyük kusurlardır.

Sadece golf gibi bir araçta düşük hızda rüzgar sesi anormaldir. Yüksek hızda kış nedeniyle duyulur ama araç üzerindeki etkisi sınıfının tüm araçlarından düşük olur. Rüzgar sesi anormal bi durum. Yetkili servise bırak bence sıkıntı neyse hallletsinler. Kapı toz fitilinde yırtık vardır muhtemelen inş. senden kaynaklanmıyordur yoksa tamir edilmeyecek bieşeyse 400tlyi çeker alırlar
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2009, 15:46:24 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di