Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN  (Okunma sayısı 16499 defa)

2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« : 03 Ağustos 2010, 15:38:26 »
Selamlar,

2006 Golf Primeline 1.6 Manual, benzinli, 26.500 km aracım 25 Temmuz 2010 tarihinde motor arızasından dolayı yolda kaldı. Çekiciyle Doğuş Oto'ya çektirdikten sonra yapılan incelemelerde Enjektör arızasından dolayı bir silindirdeki Pistonun kırıldığını belirttiler. Doğuş Oto Servis Müdürü, Enjektör arızasının yakıt kaynaklı olabileceğini veya parçanın ömrünü doldurmuş olabileceğini söyledi. Buna istinaden sürekli olarak aynı istasyondan yakıt aldığım OPET firmasına şikayet bildirisinde bulundum ve aracımdan yakıt örneği alınmasını talep ettim. Yakıt örneği alınıp OPET'e iletilmiş. Gelecek raporu bekliyoruz.

Doğuş Oto, silindir kapağı ve gövdesinin değişimi için ortalama 7.000-8.000 TL civarında bir masrafı olabileceğini söyledi. Ancak bir iki yere sorduktan sonra en fazla 4.000 TL'ye hallolabileceğini öğrendim.

Aracımı 15 Temmuz 2010 tarihinde 4.Yıl bakımı (Trigger Seti vs. değişimi) için Doğuş Otodan teslim almıştım. 1 hafta sonra aracımın böyle bir arızadan dolayı yolda kalması çok da mantıklı gelmedi açıkçası. Acaba serviste bir sorun yaşanmış olabilir mi? Araç şu an halen Doğuş Oto İzmir serivisinde...

2 Ağustos 2010 tarihinde de İstanbul Doğuş Merkezini (Diyalog24) arayıp şikayet dosyası açtırarak, bu sorunun acilen incelenmesi gerektiğini talep ettim.

Bu konuda başka ne yapabilirim, nereye ne şekilde müracaat edebilirim? Sorunu adli mercilere taşımanın bir yararı olur mu ?

Yol gösterebilecek ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Bülent K.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2010, 15:39:10 Gönderen: BulentK »

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2010, 16:08:26 »
Bülent bey su aracınız değerlendirme aşamasında olabilir tabi bu biraz zaman alacak size geri dönmeleri, ancak siz onların hatasının olduguna inanıyorsanız tüketici hakları mahkemesine veya sikayetvar.com adlı internet sitesine ilgili sikayetinize cevap bulabilrsiniz.

aracınızın garantisi var mı
araç bakıma girdiğinde servis enjektörlerle ilgili bir arıza tespit ettmi ettiyse ne gibi bir işlem yaptı size sundukları servisin kapsamı nedir ?
opet bu konuda ne diyor

dediğim gibi bu konuyu yukarıda ki mercilere tasıyabilirsiniz, büyük ihtimal kullanıcı hatası diyip olayı size atacaklar,

siz servisten almadan önce arabada bir silkeleme gibi bir durum olmadı mı hiç yada başka bir etken ?

geçmiş olsun
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2010, 16:49:14 »
İlk etapta OPET'ten gelecek olan yanıtı bekleyeceğim. Eğer oradan temiz raporu gelirse bu kez sorunun gerekçesi olarak servise yüklenmeyi düşünüyorum. Çünkü servis öncesinde aracımın çekişinde vs. hiç bir sorun yoktu. Benzini de (Kurşunsuz 95) 1 yıldır OPET'in aynı istasyonundan alıyoruz.
Aracın garantisi yok. 2 yıl önce bitti. Dediğim gibi aracım 2006 model yani 4 yaşını doldurdu. Ancak şu ana kadar sadece 26.500 km yol yaptı.
Servise girdiğinde enjektörlerde bir sorun olduğuna ilişkin herhangi bir arıza tespiti yapılmadı.

Servisin kapsamı 4.yıl (90.000 km) rutin bakım. Yapılan işlemler ise faturadaki şekliyle şöyle.

- Motor söküldü ve takıldı.
- Triger kayışı söküldü ve takıldı.
- Bakım
- Gergi rulmanı söküldü ve takıldı.
- Eksantrik kayışı
- Gergi makarası
- Yağ Filtresi
- Buji
- Hava filtre elemanı
- Polen filtre
- 5W/30 Sentetik Yağ
- Yakıt filtresi
- Karter tapası
- Cam suyu
- Pozisyon motoru
- Klima dezenfeksiyonu
- Motor temizliği

OPET'ten halen yanıt bekliyoruz. Aracı servisten aldıktan sonra herhangi bir silkeleme sözkonusu değildi. Ancak servis çıkışından bir gün sonra araçtan çok ince, tiz bir ses gelmeye başladı. Servisi arayıp konuştuğumda, yetkili kişi beni aracın sağ arka lastik bölgesine yönlendirip sesin orada daha mı yoğun olduğunui sordu. Evet yanıtını verince, bunun daha önce 1-2 kez olduğunu Yakıt filtresinden kaynaklanıyor olabileceğini söyledi. Cumartesi günü olması ve saatin servisin kapanmasına yakın zaman olması dolayısıyla servise geri götürme şansımız da olmadı. Ancak yetkili kişi, bu sesin herhangi bir sorun yaratmayacağını, bizi asla yolda bırakacak bir sorun olmadığını belirtti.

Gelin görün ki ortalama 180 km. yol yaptıktan sonra aracım yolda kaldı. Hareket halinde iken önce egsozdan beyaz bir duman çıktı ve hemen akabinde gösterge panelinde Motor işareti, EPC ve Aküm lambaları yandı. Anından sağa çekip aracı stop ettik. Bir daha da marş basmadı zaten.

Enjektör arızasından dolayı, enjektör işeme yapmış, pistonu zorlamış ve piston kırılmış. Söylenen sadece bu.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2010, 16:52:30 Gönderen: BulentK »

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2010, 16:59:25 »
büyük ihtimal yaşı itibarıyle aracı kayıs ve filtre kısmını irdelediler ve onları saglamlastırdıktan sonra sizin servisinizi bitirdiler 4 yasında 26500 km de olan bir araba için kimse şüphelenmez enjejtör için, opetten yanıt geldikten sonra aracınızın masrafını kim karsılayacak bilmiyorum ama bu servis olmayacak gibi geliyor bana garanti vs bir durum olmadıgı için,

aracınızı yetkili bir servis dısında bir yerde yaptırın çünkü vereceğiniz para çok olacak parça olarakta çıkma veya yurtdısını tercih edebilirsiniz
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2010, 17:18:29 »
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim sayın Nizam,

Sizin de belirttiğiniz gibi servis zaten topu direkt olarak yakıta ve bize atma niyetinde. Araştırdığım örneklerde de asla kendi hatalarını kabul etme gibi bir girişimde bulunmadıklarını gözlemledim. Kaldı ki zaten aracı serviste yaptırmayı düşünmüyorum. Çünkü piyasada bunun en az yarı fiyatına yapabilecekler yerler var. Benim asıl merak ettiğim veya üzerine gitmeyi düşündüğüm konu burada servisin bir hatasının olup olmadığı... Dolayısıyla bunu bir bilirkişi aracılığıyla da rapor ettirmeyi düşünüyorum. Ama onların istedikleri parayı asla vermeye niyetim yok.

Pekiyi bu konuyu Almanya Volkswagen A.G.'ye aksettirmenin bir yararı olur mu sizce ? Çünkü ortada bir hata, bir yanlışlık var ama bunun kullanıcı hatası olma ihtimalinin olmadığı kanaatindeyim. Elime çekici alıp da pistonu kıracak halim yok herhalde. Ergimeden veya detanasyondan kaynaklanan bir sorun ise de bu ergime veya detanasyonun nedeninin araştırılması gerekiyor kanımca. Benzinli ve  bu kadar az km. katetmiş bir araçta pistonun bu kadar kolay kırılması bana ve danıştığım bir çok kişiye de mantıklı gelmiyor.

Sizi asla yarı yolda bırakmaz sloganıyla lanse edilen bir aracın bu kadar kolay hasarlanması pek akla yatkın gelmiyor inanın.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2010, 17:19:03 Gönderen: BulentK »

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2010, 17:37:53 »
şimdi söyle br sey var araba temiz ama yatmıs yatmıs araba bile deforme olur buda aşikar sonucta 4 senede ayda 552 km yapmıs bir araba ilk zamanlarında hata verme ihtimali olan araba zamanla su koyvermiş sonuc olarak mekanik bir olay, daha önce ki sahibi bu arabaa nasıl bir yakıt kullandı bilemeyiz,

aracın kaskosu var ise eksper isteyerek olayı aydınlatmasını isteyebilirsiniz ? böyle olunca araç mekanik perte bile çıkar ? eger istanbuldaysanız ve yazdıklarımı yanlıs anlamazsanız  sitemizde çok üyemizin begenisini kazanmıs paşa otomotiv var kimse memnuniyetsiz ayrılmadı bu zamana birde onlara sorun isterseniz onlar yardımcı olacaklarına eminim
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2010, 17:45:19 »
Haklısınız, ancak araç sürekli yatan bir araç da değil. Eşim her gün işe gidip gelirken kullanıyor. Aracın ilk sahibi biziz. 2006 yılında İzmir Doğuş Oto'dan sıfır aldık. Daha önceleri Shell'den yakıt alıyorduk. Son bir yıldır OPET'ten yakıt alıyoruz. Aracın kaskosu da var. Bu arada İzmir'de yaşıyoruz. İzmir'de de VW konusunda oldukça iyi tamirciler olduğu söyleniyor. Henüz araştırmadım ancak sadece 3-5 değişik yerden fikir aldım ve fiyat araştırması yaptım.

İlginize çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2010, 17:55:40 »
izmirliler gece yazarlar bir usta var mıs çok ii mis
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2010, 18:04:32 »
Tekrar teşekkürler.

Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #9 : 03 Ağustos 2010, 18:08:00 »
Nizam'ın dediği mekanik pert olayını değerlendirin derim, çağırın kasko eksperini incelesinler, ne kaybedersiniz?

Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #10 : 03 Ağustos 2010, 18:35:40 »
Opet'ten ve İstanbul Doğuş'tan yanıt geldikten sonra sigortacım ile de görüşüp eksper incelemesi ve gerekiyorsa mekanik pert olayını değerlendireceğim.
İlgi ve alakanıza teşekkürler.

Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #11 : 04 Ağustos 2010, 14:21:06 »
Sigortacım ile görüştüm. Benim durumumda mekanik pert olayı geçerli olmuyormuş.
Örneğin, yoldaki bir sorundan veya kaldırım kenarındaki mantarlardan birine bindirdiniz. Aracın alt takımı ve/veya motoru hasar gördü. Onarım maliyeti yüksek... Ancak bu ve buna benzer durumlarda mekanik pert olayı geçerli oluyormuş.
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2010, 14:21:19 Gönderen: BulentK »

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #12 : 04 Ağustos 2010, 14:28:31 »
Sigortacım ile görüştüm. Benim durumumda mekanik pert olayı geçerli olmuyormuş.
Örneğin, yoldaki bir sorundan veya kaldırım kenarındaki mantarlardan birine bindirdiniz. Aracın alt takımı ve/veya motoru hasar gördü. Onarım maliyeti yüksek... Ancak bu ve buna benzer durumlarda mekanik pert olayı geçerli oluyormuş.

mekanik pert olmuyormuş, peki senin sıkıntını karsılayacak mı sigorta yoksa karsılamayacak mı
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: 2006 Golf Piston Kırılması :( YARDIM LÜTFEN
« Yanıtla #13 : 04 Ağustos 2010, 14:43:03 »
Hayır, maalesef, kasko benim durumumdaki hasarları karşılamıyormuş.  >:(