Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: soğuk motorda çalışma sorunu  (Okunma sayısı 5141 defa)

soğuk motorda çalışma sorunu
« : 01 Haziran 2008, 22:16:24 »
slm arkadaşlar..
2001 model golf 4 comfortline automatic sıralı BRC kitli LPGli aracım var

yaklaşık 2 aydır sabah ilk çalışmada arabam çalışıp 5-10 sn sonra stop ediyor ( araç 1000 devirde çalışıyor sonra ikinci cizgiye kadar devir düşüyor titreyerek stop ediyor) 2. marşımda sorunsuz çalışıyor
gün içerisinde bir daha hiç olmuyor sadece sabah ilk çalışmada oluyor

bu sorundan sonra
lambda sensörünü değiştirdim
sorun geçmedi
bujileri ve buji kablolarını değiştirdim
sorun geçmedi
bobini değiştirdim
sorun geçmedi
soğuk-sıcak müşürünü değiştirdim
sorun geçmedi

acaba sorunum neden olabilir bana yardımcı olabilirmisiniz.... çok teşekkürler....

Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2008, 22:50:21 »
bu arada arkadaşlar boğaz kelebeğinide temizlettim onu yazmayı unuttum... lütfen bana yardımcı olun çok teşekkürler...

Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2008, 23:42:49 »
Idle CoNtrol Valve denilen bir sensor var. Senin arbanda varmi bilemiyorum. Rolantiyi ayarlayan bir parca. Onda bir problem olabilir. MAF varsa onuda bir temizlet derim.

Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2008, 19:25:29 »
Sevgili arkadaşım ben de tüp taktırdım aynı sorunu yaşadım. Daha önce böyle bir sorunum yoktu. Ben de çözüm bulamadım, çok fazla da kurcalatmak istemiyorum tüp takılan bazı araçlarda oluyormuş, ama muhakkak çözümü vardır herhalde çözüm bulursan lütfen yaz. Ben bulursam yazarım. Ama gaz kelebeğini temizlettin ise adaptasyon yaptıman şart.   

Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2008, 19:52:25 »
arkadaşlar bende tüp cihazı yok nadiren benimkide yapıyo önemsiz bişey olduğunu düşünüyorum kasmayın kendinizi ;)

Çevrimdışı OffLineR

  • Otomobil
    2001 Range Rover & 2016 C180
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2008, 20:17:55 »
@uqur
Otomatik mi senin araba?
Kelebek olmadığına emin misin?
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #6 : 06 Haziran 2008, 20:18:40 »
yok benimki manuel benzinli 99 comfortline

Çevrimdışı OffLineR

  • Otomobil
    2001 Range Rover & 2016 C180
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #7 : 06 Haziran 2008, 20:23:21 »
Ben kelebek temizlettikten yaklaşık 7-8 ay sonra yaşamaya başlıyorum bu sorunu.
Bu sene 10 ay kadar gitti ve durumu kritik değil.
Otomatikte zort diye durunca şok ediyor gerçekten.
Ondan sordum. Kronik yani.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #8 : 06 Haziran 2008, 20:25:45 »
valla benimki sadece sabahları ilk çalıştırdığımda yapıyo o da her sabah değil bence sende kafana takma bu modeller böyle diyip bas gaza :)

Çevrimdışı dişçi_ilker

  • ....GLeAKaN....
Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #9 : 08 Haziran 2008, 00:31:30 »
bende comf atiker tüp var aynı sorun nadirolsada bende de yapıyo zorluyo ilk marşta araba devir almakta ..ama dediğim gibi nadir yapıyo bende zaten kafayı buna  takmıyom..araba gidiyomu gidiyo :D
aldanma masum gülüşüme,bi bakmışsın kitlemişim dönüşüne:)))

Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #10 : 08 Haziran 2008, 12:38:32 »
arkadaşlar araç otomatik...
adaptasyonu dün tekrar yaptırdım
ama nafile gene yapıyor acaba rölantisini biraz yükseltsem geçermi....

Çevrimdışı OffLineR

  • Otomobil
    2001 Range Rover & 2016 C180
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #11 : 08 Haziran 2008, 14:14:46 »
Ustanı değiştir dicem tam olacak :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Ynt: soğuk motorda çalışma sorunu
« Yanıtla #12 : 12 Haziran 2008, 23:25:05 »
otomatik cikleye baktırın hepiniz arkadaşlar