2002 Model 1.6 golfüm var,şu zamana kadar herhangi bir şekilde şanzımanına baktırtmadım,internette bir kaç yerde okudum şanzıman bakımı diye birşey varmı?yaptırmalımıyım? Arabam son 1 yıl özellikle çok ağırlaştığını hissediyorum yanlış ,devirsiz kullanım vesaire diil çekmiyor bariz,şanzıman bakımında bu problemimle ilgili bir çözüm olurmu?
Arabanın kaçmamasının cok farklı sebebleri olabilir. Mesala Lambda yada hava akışmetre sensör hatası veriyor olabilir , baskı balatan bitmiş olabilir , hava filtren yada bujilerin vs...
arkadaşlar bendede enteresan bir sorun var benim viteste sertleşiyor normalde boşta iken 3 ile 4 ün arasında duran vites kolu 1 tarafına yada 5 tarafına çekildiğinde yaylar ile yine yerine gelir ya işte ben arabayı bir müddet kullanınca yani ısınınca 30 dakika diyelim vites kolu 1 ile 2 nin arasında kalıyor vites değişiminde sorun yok sadece boşta iken sertleşiyor 5 ten boşa atınca geri geliyor ama 1 ile ikiden boşa atınca öyle kalıyor birde yine motor ve araba ısınınca klimayı actığımda ciyyyk diye devamlı ses geliyor entersan çünkü buda sadece sıcakta oluyor klima başka ne zaman lazımki :oulan bu küresel ısınma benim arabayada vurdu sanki çekişide düşüyor bunlar ile ilgili yorumunuz olursa lütfen yazın iyi sürüşler
1,2,3,4,5 sonra R ye takıcaksın abi Roket gibi gidiceksin