Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Motor Soğukken Stop ediyor, zor çalışıyor veya Tekleme yapıyor. (Acil Lütfen..)  (Okunma sayısı 8776 defa)

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık bir ay önce 2000 model Golf 4 Comfortline araç sahibi oldum. Aracı ilk aldığımda, bir dengesizlik vardı tamirciye götürdüm ve bilgisayara bağlayarak bunun nedeninin, Krank devir sensörü olduğunu söylediler. Bu parçayı değiştirerek sorunu çözdük, daha sonra aracımda farklı bir sorun tespit ettim, satın aldığımdan beri varolan bu sorun şu şekilde,

Motor soğukken aracı çalıştırdığımda bazen zor çalışıyor, ikinci kez marşa bastığımda gayet normal çalışıyor. Daha sonra hareket ederken veya rölantide çalışırken birden stop ediyor, direksiyonu fazla çevirdiğimde stop ediyor. Bazen tekleme yapıyor motor ısısı biraz yükseldiğinde (ortalama 2-3 km yol yaptığımda) hiç bir sorun kalmıyor. Her sabah çalıştırıp hareket ettikten sonra farklı bir sorun veriyor, ya durduk yere ya hafif gazda giderken, ya çalışırken ya da giderken tekleyerek. Bazende motor sıcakken çok nadir oluyor ama tekleme yapıyor. Tamirciye götürdüm, boğaz kelebeğini temizledi, o arada bağlantılı bulunan plastik hortumu değiştirdi, bilgisayarlı sistem ile adaptasyon yaptı ve düzelmesi gerektiğini söyledi ama hiç bir düzelme olmadı. Aracımda LPG bulunmakta bu sorunu hem LPG hem Benzindeyken yapıyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, bıktım artık bu sorundan..

aynı dert bendede var....birtek sabahları çalıştırıdıüımda yapıyordu...aynı işlem ler yapıldı..hava akişmetresinide temizlettim ben biraz daha düzeldi ama değişmesi gerek normalde ancak bu parça 200-300 TL arası tutan bir parça:(

Tamirci bunu bana söyledi ama tam olarak emin değilim demişti, bu parça bilgisayara bağlandığında neden arızalı olduğunu göstermiyor ki ? Keşke dediğin gibi olsa o kadar paraya razıyım ben ama yeterki beni aylarca uğraştırmasın.


hararet müşürünü değiştir

Ankara'da değilim. Bursa, Karacabey. Hararet müşürünü değiştir demişsiniz ama neye dayanarak ? Bir açıklaması var mı, daha önce böyle bir problem yaşadınız, müşürü değiştirince düzeldi mi ?

hararet müşürü arızalı ise bahsettiğiniz sorunları yapar. 15-20 tl lik bir parça.

Ozgur arkadaşım, devir sensörünün parça fiyatı ne tutmuştu acaba ? tşkler ..

taraftar, arabanın motor kodunu ver sana devir sensörünü fiyatını söyliyim. herhalde baya sorun etmişin...