arkadaş bilindiği gibi insanlar arasında km yüksek araçlarda bi ön yargı vardır 100 bin ve üstü araçları alırken yok km çok yok bakımları gelmiştir diye söylentiler duyarız ben 2000 model comfortline kullanıyorum alalı 4 ay oldu 101000 deydi km bütün bakımları serviste yapılmış onun için gözüm kapalı aldım benim merak ettiğim bir vw motoru kaç km sorun çıkarmadan gider bakımları zamanında yapıldığı sürece ? kısacası ömrü ne kadardır ....
normalde benzinli bir aracın motor ömrü düzenli bakımları yapıldığı zaman 300000- 500000 km arasında (kullanıma göre ) değişir.sonra iyi bir ustada güzel bir reklefiyeden sonra bir o kadar daha gider. kazasız belasız yolculuklar
valla kullanıma göre değişiyor ama benim arabada yağ lambası yanıyordu ana ve kol yatakları dediler değiştirdik bunun yanında yağ pompası yağ müşürü vs. ama araç düzelmedi şuan araba 170 000 km de 2 sefer sekman attırdım şimdide motor yaptır diyorlar valla ben bıktım bu sr motordan onun için yaptırmıyorum araç yatıyor şuan daha iyi bir motor bulabilirsem onu taktıracam arıyorum gerçi oda yok... sr motora dikkat yani
kötü bi durum senin ki valla onu değiştir bunu değiştir olmayınca insan kızıyor haliyle söylediğin gibi motor değiştirmek en iyisi olabilir ama iyi sağlam bir motor bulman lazım ama SR motorlar için nelere dikkat edelim ?
sr yani 8 valf olan motor volkswagenin sorunsuz motorlarından biridir ve hala güncelliğini korumaktadır bakım periyotlarına uyulduğunda ve düzgün kullanıldığında bence çok rahat 500.000kmyi devirebilir. aksi durumda sadece sr değil tüm motorlar sorun çıkarır.
sr yani 8 valf olan motor volkswagenin sorunsuz motorlarından biridir ve hala güncelliğini korumaktadır bakım periyotlarına uyulduğunda ve düzgün kullanıldığında bence çok rahat 500.000kmyi devirebilir. aksi durumda sadece sr değil tüm motorlar sorun çıkarır.
çok doğru birol hocam. bende de 2000 trendline var 1.6 sr motor. 1 sene oldu alalı ve hem kullanımından hem çalışmasından çok memnunum. bencede bakım çok önemli. kazasız belasız günler.