Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Mavi duman sorunu  (Okunma sayısı 6703 defa)

Çevrimdışı infernaltr

  • Otomobil
    Golf IV
Mavi duman sorunu
« : 14 Ekim 2015, 00:06:07 »
Merhaba arkadaslar arabamda ara sira mavi duman sorunu oluyor mavi dumanla birlikte cig yakit atiyor arac egzozun oldugu yer islaniyor yakittan oyle bir duman cikiyorki aynadan arka gozukmuyor. Bu sorunu ara sira yapiyor rolanti de normal calisirken arac stop eder gibi oluyor titremeye baslayip mavi duman atmaya basliyor . Sizce bu sorunum nereden kaynaklaniyor olabilir. Buji kablosu , buji ve bobinimi 20bin km once degistirmistim. Yalniz soldan ilk buji yuvasinin icinin agzina kadar yag icinde oldugunu fark ettim orasini temizledim, Maf sensorunu cikarip takiyorum birsey degismiyor. Bu sorun surekli degil ama ara sira oluyor. İlk calistirdigimda veya biraz calistiktan sonramavi dumanin ne zaman atacagi belli olmuyor bu sorun gerceklestiginde aracin gaz yimesi dusuyor ve arac cekisten dusuyor sorumn hakkinda bilgi paylasiminda bulunursaniz sevinirim Arac 1.8 20v agn

Ynt: Mavi duman sorunu
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2015, 10:27:16 »
buji yuvasının yağ olması olayı bende de var.en sağdaki buji oluyor bendede.aküden taraftaki.motor soğukken ani gaz basmada ve araç 3.viteste bayır aşağı giderken ani gaz da oluyor.yaaa siboplardan yağ kaçırıyor yada piston,segman istiyor motor.şimdilik böyle idare ediyom ben.ne yapacağım konusunda kararsızım.senede 2-3 sefer yağ değiştiriyorum eksilme çok oluyor.

Çevrimdışı azap5555

  • Otomobil
    1.2 tsi referance ibiza 2015
    Şehir
    İstanbul
Ynt: Mavi duman sorunu
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2015, 21:48:12 »
Mavi duman yağ yakmak demek. Segman sıkışıyor olabilir ara ara, würth veya aynı ayarda motor içi temizleyici kullanmanızı ve yağ ve filtrenizi değiştirmenizi tavsiye ederim çözüm olabilir, yağ 5-40 ve tam sentetik olmalı. Kaç km de araç?

Çevrimdışı infernaltr

  • Otomobil
    Golf IV
Ynt: Mavi duman sorunu
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2015, 22:14:49 »
Mavi duman yağ yakmak demek. Segman sıkışıyor olabilir ara ara, würth veya aynı ayarda motora içi temizleyici kullanmanızı ve yağ ve filtrenizi değiştirmenizi tavsiye ederim çözüm olabilir, yağ 5-40 ve tam sentetik olmalı. Kaç km de araç?

Arac 230bin kmde ama yag eksiltmem 10bin kmde 1 litre seviyesinde bu aralar yag cubugunu surekli kontrol ediyorum eksilme olmuyor. Dediginiz gibi wurt denenebilir

Arac aniden durduk yere noluyorsa rolanti baya dusup yukseliyor ve duman atmaya yere cig yakit damlatmaya basliyor gaz yimesi zayifliyor bir sure sonra normale donuyor. bulundugum konum itibari ile servise gitme vaktim olmadigi icin sorunu kendim cozmek istiyorum sizlerin yardimiyla


Çevrimdışı azap5555

  • Otomobil
    1.2 tsi referance ibiza 2015
    Şehir
    İstanbul
Ynt: Mavi duman sorunu
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2015, 18:31:35 »
Buji yağlanması, yanma odasına yağ girdiğini gösterir, segman sıkışması ihtimallerden biridir, subaplardan alır mı? Onu bilemiyorum, söylediğimi bir deneyin, olmadı motordan gerçekten anlayan ustaya gösterirsiniz ne olduğu anlaşılır, km de az değil arıza ihtimali de var segman sıkışmasından başka.

Çevrimdışı infernaltr

  • Otomobil
    Golf IV
Ynt: Mavi duman sorunu
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2015, 00:38:18 »
Hocam buji yağlanmıyor bujinin üstünde yağlanma oluyor yanma odasında değil buji kablosu yağ içinde oluyor. Yağlanma motorun icinde değil dışında yani garip bir sorun.

Bugün 200 km kadar yol yaptım. İlk çalıştırmada arac düzensiz calıstı 5 km sonra durdum tekrar calıstırdım 10 km sonra duman kesildi baya bir yol yaptıktan sonra kırmızı ışıkta durduğumda biraz bekledi sonra yine duman atmaya başladı. Normal 100 km h hızla giderken bu sorun olmuyor ama şehiriçi trafiğinde ve trafik lambalarında dur kalk yaptığımızdan tekrarlıyor. Ama uzun yolda problem yok. Kısa mesafeli yolculukta ara ara sorun çıkartıyor.

Ne olduysa aşağıdaki resimdeki yerinden çıkmıs olan kırmızı yuvarlak içindeki yağ buhar hortumunu yerine taktıktan sonra oldu . Yani boğaz kelebeğine yağ buharı gitmeye başladı. Daha önce çıkık olduğundan böyle sorun yapmıyordu birde hortumu söküp denemek lazım.


Çevrimdışı infernaltr

  • Otomobil
    Golf IV
Ynt: Mavi duman sorunu
« Yanıtla #6 : 18 Ekim 2015, 23:30:21 »
Egzozdaki oksijen sensorunu ' hava filtresi girisindeki , maf sensorunu , lpg  ecu kablolarinin soketlerini , sicaklik sensoru , emme manifoldunun ustundeki sensorler , beyinden bobine gelen soketi wd40 sprey ile temizledim simdilik duman sorunum olmuyor. Fakat ara ara silkeleme olmuyor sanirim onuda bogaz gelebeginden yapiyor sukur simdilik bir sorun yok. Mavi duman sorunu oldugunda araba 60 liralik lpg yaktiginda 50 liralik benzini de bitiriyordu. Sanirim benzin ile lpg yi ayni anda yaktigi icin boyle bir sorunla karsilasiyordum. Simdi lpg yakarken aracim eskisi gibi benzin tuketmiyor.

Bircok parcayi temizledigim icin hangi parcanin sorun cikardigini bilmiyorum buyuk ihtimal oksijen sensoru veya lpg ecusu.

Bujinin ustunun yag icinde olmasi normal degil. Yuvayi temizledim siringayi dolduracak kadar yag vardi bakalim tekrar yag birikecekmi.

Bir gelisme olursa bilgilendirme amacli yazarim

Çevrimdışı Diyeps

    Otomobil
    Polo'97 6N Sportline 1.4 16V Dohc
    Şehir
    Eskişehir
  • Volkswagen Türkiye
Ynt: Mavi duman sorunu
« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2015, 11:09:39 »
Bilgilendirme yapmanız önemli, başımıza gelmeyecek diye bir şey yok. Geçmiş olsun, umarım bir süre sıkıntı yaşatmaz.