Arkadaşlar daha öncede bahsettim ama lütfen yardım edin aracım 99 golf comfort 1.6 otomatik vites 3 ay kadar oldu alalı. hatalara gelince normal çalıştırıyorum motor devir göstergesi 10 (Rölanti) gösteriyor bir müddet sonra 9'a düşüyor normal. fakat 14-20 km kullandıkdan sonra (N) ve (P) konumlarında iken devir göstergesi 14 ila 11 arasında inip çıkıyor yani gaz alıp veriyor. Özel servise gittim tabi bu olay gaz kelebeği temizliği yapıldıkdan sonra başladı. Adaptasyon yapıldı her hangi bir arıza lambası yanmıyor. tamam dediler ve bir gün sonra aynı hatalar başladı herhangi bir arıza lambası yanmıyor özel servise gittim gaz kelebeği yada beyin'den dediler. yetkili servise gittim orada kontrol edildi gaz kelebeği temizlendi adaptasyon yapıldı gaz kelebeği değişecek dediler 750 ytl artı bir sürü masraf çıkartatılar işçilik dahil yaklaşık 1500 ytl bende tekrar özel servise gittim. Çünkü özel servisteki usta biraz inandırıcı gözüküyordu. Neyse gaz kelebeği değişti onların test için yedek varmış o takildı bir iki gün kullanıp arızanın gidip gitmediğene bakacağız. Ama daha servisten çıkarken başladı. Neyse ben o gün öyle kullandım. Ertesi gün geldim beyin söküldü ve Ankara'ya gönderildi tamir için artık neresi tamir ediliyor bilemiyorum 2 gün sonra beyin geldi takıldı test edildi adaptasyon yapıldı ve tamam dendi bunun masrağı 440 ytl işçilik ile birlikte. Araç süper çalışıyordu bu arada 10 gün önce atiker sıralı sistem taktırdım. Ama bu arıza benzinli iken vardı yani tüpten diyemiyorum usta da öyle diyor tüp ile alakası yok. neyse Çarşamba günü aldım Cumartesi günü aynı arızayı yine verdi. Ustaya söyledim beyin yine gidecek diyorlar. Bana yardım edin bu arabanın nesi vardır lütfen. Lambda sensörü lpg yüzünden arıza veriyormuş, yenisi takılsa bir iki ay sonra yine arıza verir diyor. ne yapayım arkadaşlar. bana yardım edin bu arıza sadece (N) ve (P) konumunda oluyor (D) ve (R) de olmuyor ve benim gözlemlerim şehiriçinde genelde oluyor kırmızı dur kalk falan yapıyor ama ustaya giderken çevre yolundan gidiyorum servise gidine kadar arıza geçiyor lütfen
bilgisayara bağlayıp arızanın tam nerde olduğunu tespit ettirsene sen.dün bizim megane II de bi arıza oldu aynen bilgisayarda çıktı ve arıza onarıldı 15 dk sürmedi bile.eğer o kelebek değişecekse mecburen değiştireceksin yani üçüne beşine bakmayacaksın artık bu benim şahsi düşüncem saygıllar.
benimde başıma gelmişti benzer bi olay gaz durduk yere takılı kalıyodu yetkili servise gittim alete taktılar hava filtresine giden kalın bi boru var o yırtık olduğundan beyni karıştırıyor dediler değiştirdim düzeldi bu hortum filtre ve yağ değiştirirken ustaların dikkatsizliğinden yırtılıyo
Bence beyin ile alakalı...Eğer istanbuldaysan sana beyin tamiri ile ilgili bir usta önerebilirim.Bende çok gezmiştim senin arızan ile alakalı...Ama sonunda bu usta bana yardımcı olmuştu.Üstelik sadece beyin değil her türlü aracın elektronik aksamlarından bilgisi var.Elektronik klima vb vb.Boğaz kelebeği dahil.
''AKTİF KALMAN DİLEĞİYLE ™ sözünün gerçek sahibi....Harbi FENERBAHÇE'Lİ....