Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM  (Okunma sayısı 10601 defa)

Çevrimdışı acarkan

  • Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« : 22 Nisan 2008, 11:36:27 »
Arkadaşlar daha öncede bahsettim ama lütfen yardım edin aracım 99 golf comfort 1.6 otomatik vites 3 ay kadar oldu alalı. hatalara gelince normal çalıştırıyorum motor devir göstergesi 10 (Rölanti) gösteriyor bir müddet sonra 9'a düşüyor normal. fakat 14-20 km kullandıkdan sonra (N) ve (P) konumlarında iken devir göstergesi 14 ila 11 arasında inip çıkıyor yani gaz alıp veriyor. Özel servise gittim tabi bu olay gaz kelebeği temizliği yapıldıkdan sonra başladı. Adaptasyon yapıldı her hangi bir arıza lambası yanmıyor. tamam dediler ve bir gün sonra aynı hatalar başladı herhangi bir arıza lambası yanmıyor özel servise gittim gaz kelebeği yada beyin'den dediler. yetkili servise gittim orada kontrol edildi gaz kelebeği temizlendi adaptasyon yapıldı gaz kelebeği değişecek dediler 750 ytl artı bir sürü masraf çıkartatılar işçilik dahil yaklaşık 1500 ytl bende tekrar özel servise gittim. Çünkü özel servisteki usta biraz inandırıcı gözüküyordu. Neyse gaz kelebeği değişti onların test için yedek varmış o takildı bir iki gün kullanıp arızanın gidip gitmediğene bakacağız. Ama daha servisten çıkarken başladı. Neyse ben o gün öyle kullandım. Ertesi gün geldim beyin söküldü ve Ankara'ya gönderildi tamir için artık neresi tamir ediliyor bilemiyorum 2 gün sonra beyin geldi takıldı test edildi adaptasyon yapıldı ve tamam dendi bunun masrağı 440 ytl işçilik ile birlikte. Araç süper çalışıyordu bu arada 10 gün önce atiker sıralı sistem taktırdım. Ama bu arıza benzinli iken vardı yani tüpten diyemiyorum usta da öyle diyor tüp ile alakası yok. neyse Çarşamba günü aldım Cumartesi günü aynı arızayı yine verdi. Ustaya söyledim beyin yine gidecek diyorlar. Bana yardım edin bu arabanın nesi vardır lütfen. Lambda sensörü lpg yüzünden arıza veriyormuş, yenisi takılsa bir iki ay sonra yine arıza verir diyor. ne yapayım arkadaşlar. bana yardım edin bu arıza sadece (N) ve (P) konumunda oluyor (D) ve (R) de olmuyor ve benim gözlemlerim şehiriçinde genelde oluyor kırmızı dur kalk falan yapıyor ama ustaya giderken çevre yolundan gidiyorum servise gidine kadar arıza geçiyor lütfen :-\

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2008, 14:22:13 »
aracına lpg nin beyni zarar veriyorsa sök gitsin böylece beyne vereceğin parayı benzine verirsin
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2008, 17:07:13 »
bilgisayara bağlayıp arızanın tam nerde olduğunu tespit ettirsene sen.dün bizim megane II de bi arıza oldu aynen bilgisayarda çıktı ve arıza onarıldı 15 dk sürmedi bile.eğer o kelebek değişecekse mecburen değiştireceksin yani üçüne beşine bakmayacaksın artık bu benim şahsi düşüncem saygıllar.

Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2008, 17:43:14 »
benimde başıma gelmişti benzer bi olay gaz durduk yere takılı kalıyodu yetkili servise gittim alete taktılar hava filtresine giden kalın bi boru var o yırtık olduğundan beyni karıştırıyor dediler değiştirdim düzeldi bu hortum filtre ve yağ değiştirirken ustaların dikkatsizliğinden yırtılıyo

Çevrimdışı acarkan

  • Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2008, 12:25:07 »
bilgisayara bağlanıyor hiç bir arıza göstermiyor işin ilginç yanı

Çevrimdışı fay78

  • Tuna AKYÖN
Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #5 : 23 Nisan 2008, 13:40:10 »
Bence beyin ile alakalı...Eğer istanbuldaysan sana beyin tamiri ile ilgili bir usta önerebilirim.Bende çok gezmiştim senin arızan ile alakalı...Ama sonunda bu usta bana yardımcı olmuştu.Üstelik sadece beyin değil her türlü aracın elektronik aksamlarından bilgisi var.Elektronik klima vb vb.Boğaz kelebeği dahil.
''AKTİF KALMAN DİLEĞİYLE  ™  sözünün gerçek sahibi....Harbi FENERBAHÇE'Lİ....

http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_680654231.jpghttp://img393.imageshack.us/img393/2523/index3pq0.jpghttp://img408.image

Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #6 : 24 Nisan 2008, 21:51:13 »
aracına lpg nin beyni zarar veriyorsa sök gitsin böylece beyne vereceğin parayı benzine verirsin

bir beyin 80 ytl 80 ytl yaklaşık 24 lt benzin eder
Büyük imza...

Çevrimdışı Bilal-TD

  • Mangal Başı
Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #7 : 24 Nisan 2008, 22:41:02 »
D ve R bu olay olmuorsa şanzumanlada ilgili bi problem olabilr.... Şanzumanada bi baktır derim bnce bilemicem ama..

Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #8 : 17 Haziran 2009, 15:37:52 »
Arkadaşlar benim aracında beyni gidik sanırım beyin işi kaça çıkar bir bilen varsa sevinirim. araçta motor ısıgı yanıyor makinaya baglayınca da her yer arıza gosteriyor. guvendiğim bir usta bagladı makinaya ve buyuk ihtimalle beyin dedi önceden de beyin tamiri göredüğü için önceden yaptırdığım yere goturucem vakit bulunca ama sıkıldım bu beyin , gaz kelebegi problemlerinden.

Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #9 : 17 Haziran 2009, 16:54:11 »
ecu tamiri gerçekten sıkıntılı bence tamirden ziyade çıkma almak daha mantıklı...en azından geri iade şansınız var araca göre 300-600 arasında değişir çıkmaları

bahsedilen arızaların ecu dan olma ihtimali çok kuvvetli
ancak yinede iyi bir usta bulmak lazım


eğer ankara ya gelme şansınız var ise...arızanın tesbitine ve giderilmesine yardımcı olabilirim....


Çevrimdışı acarkan

  • Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #10 : 18 Haziran 2009, 10:04:11 »
Arkadaşlar öncelikle teşekkür ediyorum. 2009 Mayıs sonunda problemi tamamen hallettik. Lambda sensörü ve hidrolik direksiyon müşiri değişti. Allaha çok şükür tık demedi 180 TL tuttu.

Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #11 : 18 Haziran 2009, 14:28:16 »
acarkan, bilgisayarda hiçbir arıza görünmüyor demiştin değil mi? Arıza vermezken lambdayı değiştirme fikri nerden geldi, deneme yanılma ile mi oldu? Bende de benzer sorun var, ben de en son elektrik tesisatını değiştirtiyorum bugun, bakalım düzelecek mi?

Ynt: LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM
« Yanıtla #12 : 20 Haziran 2009, 18:55:00 »
arkadaslar bende arabayı alalı 3 ay oldu ve aldıktan hemen sonra epc yandı motor ısıgı yandı, tanıdık diye seat servisine gittim lambda arızalı dedi değiştirdiler, sonra yine epc motor ısıgı bu sefer beyin dediler cıkma taktılar bu sefer , sonra yine yandı epc motor ısıgı tekrar goturdum kelebek bogazı dediler cıkma takıcaz dediler 200 tl imis eyvallah dedik.
servisten aldıgım gece giderken epc yine yandı stop edip calıstırınca sondu. simdilik biseyi yok ama iyice sinirimi bozmaya basladı bu araba. sonucta ozurlu dogmadı bu nasıl is mekanik bisey ama bir turlu sorunu tam tespit edemiyolar. Volkswagen den sogudum birdaha Volkswagen almam heralde boyle giderse, kimle konussam herkes epc den şikayetci ben anlamadım. onerisi olan varsa sevinirim. bu arada arabam 2003 model golf comfortline.