Gönderen Konu: Yeni katılım ve Golf 4 hakkında ön bilgi ve sorular  (Okunma sayısı 6579 defa)

Çevrimdışı OzgurOzturk

  • İleti: 20
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce araç almaya niyetlendim daha doğrusu önceden Şahin S kullanıyordum uzun bir araştırmadan sonra Golf 4 Comfortline de ikna oldum. Oldukça güzel bir araba bir takım ufak tefek sorunlarım var fakat seviyorum..

Araçla ilgili hem bilgi edinmek hemde bilgi paylaşımında bulunmak için buradayım, bazı sorunlarım var ;

Aracımın iç konsol ışık gücünü sonuna kadar açtığımda aracın ön camları otomatik açılmıyor yani cam açma butonuna bastıkça hareket ediyor ve bırakınca olduğu yerde kalıyor, aynı zamanda arka camlar hiç açılmıyor. arkalarda motorun açma sesi geliyor fakat camda hiç bir hareket yok. Ama eğer iç konsol ışığının ayarını sonuna kadar kısarsam camlar normale dönüyor bir dokunma ile kendi kendine açılıyor. Tamircim çok anlamasa da programsal bir hata ya da beyin hatası olabileceğini söyledi, başka bir tanıdığa sordum LPG taktırınca böyle dengesizlikler oluşabiliyor dedi. Benim için çok ciddi bir unsur değil fakat acaba bu neden kaynaklanıyor, yoksa normal birşey mi bilen var mı acaba ?


Diğer bir sorunum hızlanınca ön sağ kapının oralarda bir yerlerden rüzgar sesi geliyor oysa ki kapı fitilleri çok sağlam ve fitil koruma spreyi kullanıyorum. Ayrıca döş kısmında bir yerlerde bir zırıltı var ama bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Bu gibi sorunlar için tamirciye gitmek daha mantıklı biliyorum ama burada araçtan ben anlıyorum diyen usta yok. Henüz sağlam bir usta edinemedim kendime, zaten ellerine aldıkları işi daha beter hale getiriyorlar. Bu yüzden bu konuda deneyimi olanlar var ise, hatta Bursa ve ya Karacabey ilçesinde önerebileceğiniz iyi bir serviis var ise çok memnun olurum.

Bir de iki gün önce aracımın altını iki kez vurdum sanırım ön sağdan oldu yavaş bir şekilde çukura girmeme rağmen birşeyler sürtündü, aracın altı çok alçak bu beni çok korkutuyor sürerken sonra arka tekerden sanırım çok hafif bir tıkırtı sesi duymaya başladım. Belki de ben paranoya yapıyorum ama aracı tam olarak nasıl kullanmam gerektiğini de bilmiyorum mesela birinci vitese çok zor düşüyor, söylediklerine göre sadece kalkışlarda birinci vites kullanılmalıymış, bende buna göre çok yavaşlasam dahi ikinci vitesle toparlamaya çalışıyorum yolda.

Biraz uzunca oldu ama burada ortak fikir paylaşımında bulunursak çok memnun olurum böylece bende aydınlanmış olacağım.. Aranıza katılmak güzel, şimdiden teşekkürler..



Logged

Çevrimdışı mehmetcevahir

  • İleti: 283
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni katılım ve Golf 4 hakkında ön bilgi ve sorular
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2011, 23:13:28 »
hayırlı olsun arabanız kazasız belasız kullanmanız dileği ile. konsol ışıkları ile cam modüllerinin ilgisini çözebilmiş değilim ama ön cam düğmeleri iki kademedir ilk kademesi manuel açıp kapatmaya yarar. ikinci kademesine yani sonuna kadar bastığınızda otomatik olarak sonuna kadar kapanır ya da açılır. bu sadece ön cam düğmeleri için geçerli. düğmelere basarken zaten bunu hissedersiniz. sağ kapıdan rüzgar sesi aşırı ise ve fitiller de sağlamsa muhtemelen araç sağ kapıdan darbe almış ve düzgün bir biçimde kaportacı tarafından düzeltilememiş olabilir. çok hafif bir yamukluk varsa fitillere basan yerlerde rüzgar sesi gelebilir. ya da kapın kasmıştır tam oturmuyodur fitiller üstüne. döş kısmındaki zırıltılar için aracı başka birine sürdür ve yanına otur elinle parçalara baskı yaparak sesi kesmeyi dene parçalara baskı yaparak ses kesilmiyorsa muhtemelen ön panelin iç kısmındaki aksamlardan geliyordur ses. bahsettiğiniz gibi araçlarımızın altları biraz alçak ama genellikle dikkatli kullanırsanız sürtme olmaz sürtse de ilk sürten yer tam olarak radyatör fanlarının altında bulunan plastik aksam sürter bu da sorun teşkil etmez yok metal bir aksamı sürttüyseniz arabanın alt tarafına bir baktırın derim. tıkırtı seslerine gelince aracın alt takımlarına bir baktırmak lazım pek çok şeyden yapabilir bu tıkırtıları net bir şey söylemek mümkün değil. pek çok araçta olduğu gibi bizim araçlarımızda da  hareket halindeyken birinci vitese zor geçer zaten genellikle de geçirmeye gerek yoktur çünkü 2. viteste arabayı toparlayacak güçtedir motor ama illa ki geçirmen gerekiyorsa 1. vitese debriyaja tam basıp zorlamadan ve acele etmeden tam devrini bulmasını bekleyerek geçir birden bire geçirme dişli ya da sekromeçleri bozabilirsin  zorlarsan.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2011, 23:15:32 Gönderen: mehmetcevahir »

Çevrimdışı OzgurOzturk

  • İleti: 20
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni katılım ve Golf 4 hakkında ön bilgi ve sorular
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2011, 23:45:59 »
Bu modellerin camlarında söylediğiniz özellik yok sanıyordum, fakat yarın tekrar gözden geçireceğim. Ama bir kaç kez deneme yaptım ilk zamanlar neden yaptığını anlayamıyordum, sonunda çözdüm.

Aracımın kapılarında ve çamurluklarında ufak tefek darbeler var zaten kapılar tam ayarlı olmayabilir de dediğiniz gibi ama kime ayarlatacağım adam akıllı bunu da bilmiyorum, iyi bir usta bulana dek böyle gidecek sanırım. Bir de aracı alırken serviste tekerlerin altında yere yakın demir muhafazalar var ilk yere değer parçalar bunlar olur çok önemli birşey değil merak etmeyin demişti..

Çevrimdışı karayeel

  • İleti: 34
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni katılım ve Golf 4 hakkında ön bilgi ve sorular
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2011, 13:47:37 »
ses olayı bendede vardı dikiz aynalarının olduğu yere bak  tweter in ordan ses alıyor olabilir bendede aynı sorun olmuştu

Çevrimdışı odyseuss

  • İleti: 705
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni katılım ve Golf 4 hakkında ön bilgi ve sorular
« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2011, 14:47:54 »
Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
"Golf IV tercih etmek, araba konusunda bir insanın attığı en doğru adımdır"  :melek:

Sağ taraftan rüzgar sesi gelmesinin nedeni kapı ayarı, cam fitili veya sağ yan ayna olabilir. Tabi bunların en iyi çözümü iyi bir ustadan geçiyor. Cam otomatikleri konusundaki sorununu elektrikçi bir ustaya göstermelisin.

Araba konusunda herkezin dediğine kulak asmamalısın. Böyle bir teknolojiye sahip araçları her usta anlayamayabilir.
Beyinde bir sorun varsa zaten bu cihaza bağlandığında anlaşılır.


Ben aracımın tüm bakımlarını Sakarya'da Bosch Car Servise'de yaptırıyorum ve çok memnunum.
Karacabey'de yok ama Bursa'da var.
http://www.boschservice.com.tr/tr/en_yakin_bcs

Aracın ilk etapta yağ, filtre bakımı, triger, hortumlar,elektrik tesisatı gibi aksamlar bakım isteyebilir .
Daha sonra da uzun süre sana keyfini sürmek kalır.


Unutmadan, Yetkili servislerde %20 indirim var.  :tamamdir

http://binekarac.vw.com.tr/kampanyalar.aspx
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2011, 15:28:04 Gönderen: odyseuss »
VW Sakarya Facebook Sayfası