Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: iç aydınlatma sorunu  (Okunma sayısı 3813 defa)

Çevrimdışı turtle_bjk

  • KaZaSıZ BeLaSıZ...
iç aydınlatma sorunu
« : 27 Ağustos 2009, 00:38:47 »
herkese selam ve hayırlı ramazanlar arkadaşlar.
aracım 2001 golf 4 benzinli. bir kaç gündür iç aydınlatmasında sorun var. aydınlatma düğmesi hangi konumda olursa olsun ışıklar yanmıyor. kapı kilitlerinin kumandalı anahtarla açılması ya da anahtarın kontaktan çıkarılması dahil. ama bu sorun sürekli olmuyor. arada bir. özellikle de araba güneşin altında uzun süre kaldığında. iç aydınlatma çalışmadığı zaman gösterge panelindeki bagaj kapağının açık olduğunu gösteren ışık çok canlı olmamakla birlikte fark edecek derecede yanıyor. ama uyarı sinyalini hiç duymadım o yok. yani bu ışık yanarken bagajı açtığımda daha da canlanıyor ve uyarı sesini duyuyorum.
sanırım sorunu anlatabilmişimdir. yardımcı olabilecek arkadaşlardan bilgilerini bekliyorum. teşekkürler.

KaZaSıZ BeLaSıZ...

Çevrimdışı turtle_bjk

  • KaZaSıZ BeLaSıZ...
Ynt: iç aydınlatma sorunu
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2009, 23:42:52 »
bu foruma katılım mı azaldı acaba. yoksa hala millet tatilden dönmedi mi?? Kimsenin en ufak bir fikri bile yok mu yani?????????????????

Ynt: iç aydınlatma sorunu
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2009, 03:27:59 »
beşiktaşlısın diye bir şeyler yazicam ona göre  ;)dostum bu elektriksel bir sorun eger aydınlatma hiç bir şekilde yanmadığına göre öncelikle ampülü kontrol ettir yuvasında oksitlenme vardır yada işte kapı açılması kontak çevrimi vs bunların bağlandığı yada bunlara çıkış tek bir noktadandır o çıkış voltajı kontrol ettirilebilirsin ben bilmiyorum ama elektrikçiyim tahmin ediyorum burada basit bir oksit yada kablo kırığı olabilir çünki ısınınca genleşmeden dolayı temas ediyor ilk ampülle basla bagaj olayı içinde bagaj kilidi içindeki siviç kapattığında devreyi tam kesmiyor olabilir sızıntı voltajı geliyordur oda hafif ışığa neden olabilir çok takma derim ilerde tamamen sorun çıkarırsa baktırsın ben normal elektrikçiyim işin uzmanı oto elektrikçiler onlar bakmalı gösterirde halledersen burada paylaşırsın FORZA BJK :tamamdir
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2009, 03:29:34 Gönderen: adalmaz »
Sayfa düzenini bozan büyüklükte imza.

Çevrimdışı turtle_bjk

  • KaZaSıZ BeLaSıZ...
Ynt: iç aydınlatma sorunu
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2009, 14:18:21 »
beşiktaşlısın diye bir şeyler yazicam ona göre  ;)dostum bu elektriksel bir sorun eger aydınlatma hiç bir şekilde yanmadığına göre öncelikle ampülü kontrol ettir yuvasında oksitlenme vardır yada işte kapı açılması kontak çevrimi vs bunların bağlandığı yada bunlara çıkış tek bir noktadandır o çıkış voltajı kontrol ettirilebilirsin ben bilmiyorum ama elektrikçiyim tahmin ediyorum burada basit bir oksit yada kablo kırığı olabilir çünki ısınınca genleşmeden dolayı temas ediyor ilk ampülle basla bagaj olayı içinde bagaj kilidi içindeki siviç kapattığında devreyi tam kesmiyor olabilir sızıntı voltajı geliyordur oda hafif ışığa neden olabilir çok takma derim ilerde tamamen sorun çıkarırsa baktırsın ben normal elektrikçiyim işin uzmanı oto elektrikçiler onlar bakmalı gösterirde halledersen burada paylaşırsın FORZA BJK :tamamdir

eyvallah dostum sağolasın. önerilerine bir baktıracam. ilk mesajı yazdığımdan beri sorun yapmadı. sanırım senin dediğin gibi fazla takmamak lazım en iyisi. sorun daha da büyürse bakarız artık.
:sevgi: :sevgi: bjk :sevgi: :sevgi:
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2009, 14:19:16 Gönderen: turtle_bjk »