Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: hareket halindeyken rolantiye düşünce stop etme sorunu ve çözümü  (Okunma sayısı 243891 defa)

arkadaşlar aynı sorun bende de vardı. çok sıcakta kalınca veya sabahları bazen devir saatinde dalgalanma, gaz yememe ve arada birde istop ediyordu. ve bunu sadece lpg de yapıyor benzinde herhangi bir sorun yoktu. lpg servisine bıraktım sorunu anlattım araç bir gün lpg servisinde kaldı. aynı sorunu servisteykende yapınca pc ye bağladılar ve gaz regülatörü die bişey varmış ve gaz basıncı fazla geldiğinden yapabiliyormuş. ayar yaptılar şimdi hiç bi sıkıntı yok...

Ne zman yaptın? Ne zmandır yaşamıyosun yanı sorunu? yani ne kadardır araç düzgün çalışıyor? Birde hangi ildesin sen tuna? inşallah Ankaradır :)

malesef Düzcedeyim  :( 3 hafta önce sorun yaşamaya başladım, 1 hafta öncede ayarladılar herhangi bir sorun çıkmadı. ayar yapıldıktan sonra baya bi km yaptım. bende nette çok araştırdım vw ustasına götürdüğümüzde yok o değişecek yok bu değişecek die sallıyorlar bir sürü masraf çıkıyo. (sorun giderilse masraf önemli diil  :) ) benim nacizane fikrim lpg ayarlarıyla alkalı belli aralıklarla ayar yapılması gerektiğini düşünüyorum! tabi lpg siz olanlarda da böle bi durum varsa onu bilemem.

Lpg siz bu sorunu yaşayan yok bildiğim kadarıyla forumdan da takip ettiğim kadarıyla! bu dediğini bu hafta içi mutlaka kontrol ettirip sorunluysa düzelttireceğim umarım dediğin gibidir!!!

Şuanda bu sıkıntıyı çaresi olmayan bir hastalıkta kocakarı ilaçları deniyormuş gibi hissediyorum arabamda..:)

bende benzer sorunlar yaşadım ve ustamla beraber çözdük.
1. sorun: araba giderken boşa aldığımda stop ediyordu, tekrar çalışıyordu, biraz sonra tekrar stop ediyordu. bilgisayara bağladık 2 hatalı sensör verdi. sıcaklık soğutma sensörü ve vuruntu sensörü. sıcaklık soğutma sensörünü (hararet müşürü deniyor, yeri su flanşına takılı bir müşür.) değiştirdim. Sorun çözüldü. Vuruntu sensörünü değiştirmedim ki zaten gerek yoktu.
2. sorun: araba rolantideyken kendi kendine devir zıplıyordu iniyordu, motor çok sallanıyordu ve sarsıntılı bir şekilde stop ediyordu. bilgisayarda arızalı parça gözükmedi. boğaz kelebeğini temizledik düzelmedi. ateşleme bobini değişti düzeldi. bu arada su flanşı çatladığı için onu da değiştirdik.

Benzinde bu sorunları yapsa parça değiştirmek normal. zaten lpg ustası yok buji kablolarının değişmesi lazım boğaz kelebeğinin temizlenmesi falan saydı bende 1 gün sora tekrar gittim hepsini yaptırdığımı söledim halbuki yaptırmadım. ama sorunu bi ayarla çözebildi! uğraşsalar yapıyorlarda sallamak daha kolay  :bekleriz:

Valla Ben Lpg ustasına ilk tattırdıgımda defalarca gıttım aslında o zaman sorunum erken gaza gecme gıbı gorunuyordu bu tarz bırsey yoktu bende kı regulatör harıc tum sıstemı degıstırdıler, (ecu enjektorler) en sonunda bır sensor var enjektorlerın yanında o sensoru ıptal edıp harıcı bır sensoru regulator uzerıne takarak cozduler olayı. ama  o arıza sadece motor sogukken yapıyordu. sımdı bu nasıl bırsey cozemedım dun aksam yıne aynı sorunu yaşadım hatta hıc bu kadar fazla yasamamıstım. Araç tum gun park halındeydı (güneş goren bır yerde) evim acıbadem de aksam 18.00 civarı arabayı calıstırmaya calıstım, once calısmadı. 4 demede (alarmı kapatım actıktan sonra) araba calıstı ama acıbadem den 1. kopruye gıdene kadar araba hiç stop etmedı ama devamlı gaz yememe vs sorunu yasadım (motor sıcaklıgı 90 derece oldugunda da) lpg de alarm verdı kesık kesık calıp aracı benzıne gecırdı dugmeye ıkı kere basınca duzeldı. lpg cıyı aradım tanktan gelen gazda basınç dalgalanması olmustur yarın gel bakalım dedı. altunızade cıvarı arabayı saga cekıp motoru kapattım anahtarı cekıp arabayı kılıtledım tekrar actım. çalıştırdım sora yaklasık 100 km yol yaptım arabayı zorladım bır kere bıle tık demedı. bugun işten erken cıkabılırsem aksam once lpg sonra servıse gıdecegım bakalım ne cıkacak. konu benımle bırlıkte bırcok kısının canını sıktıgı için yaptıklarımı ve sonuçlarını hemen paylasacagım.

Arkadaslar bugün itibari ile sorunum düzelmiş gibi görünüyor. Bostancı sanayi de vw tech ilkan  usta ya gittim. sorunum hall sensörü ymüş sensör değiştirildi boğaz kelebeği temizliği (gayet kirliydi) ve kalibresi yapıldı şimdilik bir sorun görünmüyor tekrara sorunum olursa mutlaka yazarım bu arada 110 tl parça 70 tl işçilik e mal oldu. Umarım hiç biriniz böyle şeylerle karşılaşmazsınız..

Arkadaslar bugün itibari ile sorunum düzelmiş gibi görünüyor. Bostancı sanayi de vw tech ilkan  usta ya gittim. sorunum hall sensörü ymüş sensör değiştirildi boğaz kelebeği temizliği (gayet kirliydi) ve kalibresi yapıldı şimdilik bir sorun görünmüyor tekrara sorunum olursa mutlaka yazarım bu arada 110 tl parça 70 tl işçilik e mal oldu. Umarım hiç biriniz böyle şeylerle karşılaşmazsınız..

Merhabalar, Hall sensörü tam olarak ne oluyor görevi nedir? Benm sorun hala aynı düzelmedi, hava akışmetresi değişti kelebek temizlik yapıldı adaptasyon yapıldı sorun hala aynı!! çözülmedi... umarım sennki düzelir, bende jall sensörünü değiştirmeye giderim... cvp bekliyorum senden....

Hall sensorunun (eksantrik sensoru) eksantrik ın ustunde bır sensor. Motorun devrıne gore rölantiyi ayarlıyormuş. Ama işçiliği uzun sokmek ıcın triger i soktuler. Bilgisayar a bağladıkları zaman hata verşyordu. şimdi oyle bır sorunum yok sabah 6 gibi çıktım özellikle arabayı çalıştırdım. bir sorun yaşamadım. Sorunu her zaman yaşamadığım için yüzde yüz emin olamıyorum, ama dunden beri arabanın çekişi bile değişti desem yeridir. umarım en kısa zamanda sorununu cozersın. Bilgisayar a bağladığınızda aracınız hata veriyor mu?

HALL sensörü eksantirik devir sensörü diyede geçiyormuş. yeni öğrendim.

Bigisayarda Hall sensörü hatası vermedi hiç aracım 3 gibi ustaya gidicem bakıcaz yine bişeylere... inşllah düzelir sennkide bizde deneme şansı buluruz...

Cumartesi ve Pazar aracımı devamlı kullandım bır sorun yaşamadım.

Aracımı 5 gündür benzinde kullanıyorum en ufak bir sorun yok arkadaşlar. sorunun LPG sisteminde kaynaklandığı kesinleşmiş oldu...3 gün daha böyle kullanacağım eğer benzinde hiç bir sorun çıkmazsa LPG ustasına götürüp sorunu anlatacağım cumaya kadar.

Çevrimdışı albay71

    Otomobil
    Jetta 1.2 TSİ
    Şehir
    Kastamonu
arkadaslar merhaba benim golfte de buna benzere bi sıkıntı var yazılarınızın bir çoğunu okudum bende sorunu anlatayım. arabamla işe gidiorum sabah hiçbir sıkıntı olmuo rahat çalışıo ama öğlen yemeğe arabayla gitmek istiyorum marşa basıorum 3.üde çalışıo sonra bidaha stop etmio bu bikaç gün önce 7. marşta çalışmasıyla devam etti. şimdi de son zamanlada bi sıkıntı olmadı ilk marşta çalıştı. Anlayacağınız gün içinde arabamı çok kullandığımda ara ara çalışmıo ama hareket halindeyken hiç bir sıkıntı yok. Bu neden olabilir. yardımcı olursanız sevinirm.